REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Coaliția a luat decizia cu privire la prețul carburanților. Variantele inițiale, respinse

Coaliția a luat decizia cu privire la prețul carburanților. Variantele inițiale, respinse

Replica API 22 iunie 2022 | 18:54 1845

Coaliția de guvernare a ajuns miercuri la un acord cu privire la măsurile care vor fi luate pentru ținerea sub control a prețului carburanților. Potrivit liderilor PSD și PNL, decizia urmează să fie anunțată joi, după ședința de guvern.

Liderii PSD și PNL au anunțat, într-o discuție informală cu jurnaliștii, că nu va fi vorba despre o plafonare a prețurilor și nici de reducere a TVA sau a accizelor, astfel că nu este nevoie de obținerea aprobării Comisiei Europene.

România are în acest moment al patrulea cel mai mic preț la carburanți din UE, astfel că orice intervenție ar putea avea un efect limitat. Varianta adoptată ar urma să fie cea a unei compensări a prețului pentru consumatorii finali, însă nu este clar dacă acest lucru ar putea reduce prețul cu mai mult de 50 de bani/litru. Ținta ar fi o reducere de 1 leu/litru. Măsura ar urma să fie aplicată pentru cel puțin trei luni, scrie stiripesurse.ro.

Joi urmează să se stabilească ultimele detalii tehnice, înainte de anunțarea măsurii. Adoptarea se va face într-o ședință de guvern ulterioară. Sursa de finanțare este bugetul de stat, însă o parte ar putea fi suportată și de companii.

Liderii coaliției au renunțat și la ideea limitării adaosului comercial, dar și la ideea înțelegerii cu distribuitorii din domeniu, soluție care ar putea ridica probleme de legalitate.

Inițial, partidele s-au înțeles să înceapă demersurile pentru scăderea prețului la benzină și la motorină cu 1 leu/litru. Planul era ca Guvernul să ajungă la o înțelegere cu OMV în acest sens, iar ceilalți benzinari ar fi urmat să scadă și ei prețurile pentru că altfel toată lumea s-ar fi îmbulzit să alimenteze doar de la OMV și ceilalți ar fi rămas fără clienți.

Liderii coaliției nu se așteaptă la creșteri bruște a prețului la pompă între momentul anunțării măsurii și implementarea acesteia. După trei luni, ar urma să se facă o evaluare pentru a se vedea efectele și oportunitatea continuării măsurii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca eram in locul vostru nici nu dadeam stirrea ca asta nu e masura e ceva nu stiu cum so numesc ceva care sa spuna ca au facut ceva,oricum nu o sa simta in pret va creste si e degeaba
0
0
Daca a ajuns sa protesteze adunatura de rupti de la Aqua...au bagat benzina de 1 leu, ei care de obicei baga de 10 ori mai mult, adica de 10 lei, ca sa le ramana 2 lei pentru o punga cu seminte
1
0
Daca nu eseam noi tineri ce-i care spargem seminte in parcare la Aqua Magic nu se intanpla nimica
1
0
guvernantii trebuie sa se trezeasca, altfel va iesi lumea in strada ca nu se mai poate asa, oricum tinerii pleaca din tara, aici nu mai e nimic de facut
1
0
Ce daca avem al patrulea cel mai mic pret la combustibil din Europa? Dar salariile si puterea de cumparare pe ce loc sunt domnilor guvernanti?
0
0
Sa imi multumiti mie bombonel blogerul Nastase pentru faptul ca am dat petrolu austriecilor. Odata cu el si dreptul de folosinta al infrastructurii de extragere si prelucrare. Prostii ai nde unguri nu au vrut sa vanda pe 10x mai mult o chestie de 10x mai micuta decat rafinariile noastre.
0
0
Noroc ca am esit noi tineri si am protestat si am alimentat de 1 leu
1
1
buni.pretu la carburant nu depinde de asa zisi guvernanti e pe plan modinal ce rahat vorbiti peste tot e pretu mare astia doar dau din gura va ajunge beniza la 12 lei ce dracu..producem noi beniza sau alte ielea?nuu totul se importa ca si mancarea si doar investitorii nu o sa vand la romans sub pretul pietei care e in continua creste..poate o sa a avem carburant cu portia nu ca va scadea pretu..nu ati inteles ca 60 la suta din poulatia romaniei are wc in fundu curtii? noi nu facem nimic doar primim ordine de la sfanta UE ce dracu reveniti va
1
0
Multa mwe cu kkt pnlpsd si sustinatorilor
1
0
Mwie Gurzu
1
0
Bai idiotilor tot spuneti ca avem un pret mic la combustibil dar de ce nu spuneti ca avem slarii de rahat nu ca in vest.
2
0
Vand motorina furata de la Gety!Cernavoda statia de asfalt
0
0
Sa va puneti pe ochii acei 50 de bani
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513