REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Coaliţia de guvernare continuă negocierile. Scenariile luate în calcul pentru PSD şi PNL

Coaliţia de guvernare continuă negocierile. Scenariile luate în calcul pentru PSD şi PNL

A.F. 17 februarie 2024 | 18:25 1815

Coaliţia de guvernare nu a reuşit să bată palma, nici în privinţa comasării, nici în legătură cu un candidat comun la prezidenţiale. Liderii PNL şi PSD vor avea o ultimă întâlnire duminică pentru a încheia negocierile.

Coalitia de guvernare continua negocierile. Scenariile luate in calcul pentru PSD si PNL

Potrivit surselor, liberalii insistă pentru comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. În schimb, PSD cere o înțelegere pe întregul an si să se stabilească un candidat unic PSD-PNL pentru alegerile prezidenţiale.

În acest moment, există trei scenarii de discuţii în coaliţia de guvernare. Ieri, după şedinţa care a durat aproximativ două ore şi jumătate, liberalii şi social-democraţii nu au reuşit să ajungă la un consens privind varianta de candidat comun sau varianta alegerilor comasate.

Surse politice spun că varianta candidatului comun ar fi fost scoasă din discuţie la negocierile de ieri şi rămâne de văzut dacă mâine (n.r. duminică) va exista, din nou, această variantă la masa dicuţiilor.

Cele trei scenarii pentru coaliţia de guvernare PSD-PNL

1. PSD şi PNL rămân în continuare la guvernare, dar merg separat în alegeri. Asta înseamnă că vor avea candidaţi separaţi şi nu există varianta de liste comune sau candidaţi comuni, dar vor avea voie să se atace reciproc în toate campaniile electorale, mai ales dacă vorbim despre toate cele patru rânduri de alegeri dacă nu va exista varianta comasării. Cele două partide rămân în continuare în coaliţia de guvernare, dar vor fi adversari în campania electorală.

2. PSD şi PNL nu se înţeleg şi există varianta în care liberalii să iasă de la guvernare, după alegerile europarlamentare. Acesta este doar un scenariu, pentru că liberalii au susţinut că vor rămâne la guvernare indiferent ce s-ar întâmpla, însă tensiunile sunt destul de mari în interiorul celor două partide şi există varianta în care liberalii să poată ajunge la un consens cu USR, Forţa Dreptei şi PMP, însă rămâne de văzut dacă acest scenariu ar putea rămâne în picioare după alegerile europarlamentare de pe 9 iunie 2024.

3. În al treilea scenariu, PSD şi PNL se înţeleg, decid comasarea alegerilor şi merg împreună la alegeri, însă cu candidaţi separaţi la alegerile europarlamentare, însă există varianta de candidat comun pentru alegerile prezidenţiale şi, probabil, pentru marile primării, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un pensionar,roaga alianta...PSD...PNL...sa propuna un candidat pentru PRESEDINTELE TARII...dar sa fie fara...BARBA... adica fara...CIOLACU-BARBOSU...niciodata ROMANIA,n-a fost condusa de....BARBOSI...
2
1
plecati cat mai repede ,ca ne- ati otravit cu toate legile voastre ,ne luati si pielea ,ajunge mincinosilor sa vina aur si geoana
3
1
Ne doare in pwla de combinatiile de ciolan ale psdnl, un lucru e sigur trebuie sa ajungeti cat mai repede la groapa de gunoi langa pntcd unde va e locul
5
0
este lupta ptr controlul sefului dna psd vrea sa opreasca acuzarea oamenilor de la varful psd prin obtinerea presedintelui dar daca intra geoana si e sustinut de un partid oarecare va lua din votantii psd si va anula sansele psd si asa mici de succes la prezidentiale ciolacu ca si ciuca incearca sa se salveze cu disperare ptr ca acum risca foarte mult sa piarda sefiile si sa fie aruncati in afara politicii mari sau chiar din politica
2
1
Trageti cat puteti cu dintii de ciordeli si pensii nesimtite ca vin USR si taie tot. Acum e ultima sansa sporuri nemuncite, furturi de hartie igienica si vata, benzina, furati tot ca vin vremuri grele. Bine ca Fagadau imi protejeaza terenurile furate. Bagati si comentarii rasiste despre tigaani ca sa para ca ei ciordesc mai mult...La puscarie tigaanii sunt draguti cu mine folosesc muuulta vaselina
4
3
in orice asa zis scenariu votez cu aia de la aur doar asa sa fie
3
3
Scenari loate în calcul,, care să fure mai mult,, altceva nui de domeniul lor
3
0
Așa este Dănuțe, ai dreptate! Numai jeguri analfabete ne conduc. Mai rău, dragă Dăniț, este că pe lângă acești analfabeți mai sunt și alții, comentaci de profesie, care au pretenții de suficiență educațională.
3
1
Plecat dracului toti,ca 34 de ani neati adus in cel mai jalnic stat.Niste JEGURI corupte si analfabete.
6
0
Niste jegosi au pus mana pe tara cu complicitatea panaramelor din sri
12
1
Ciuciu voturi. Sa va voteze cei la care le-ati dat pensii speciale. Noi de la care prin taxe si impozite marite ne-ati furat banii ca sa-i dati la profitorii ordinari de speciali, nu va mai votam.
13
0
Politicieni corupti si manjiti tradatori de tara… Neamtu ca sa stea pe TRON si-a vandut caracterul. Pa neamt il inteleg. Astialalti cu pensii nesimtite Ciuca si Chitac tin de ciolan ca un caine buldog. De unde bani bai soldateilor pentru pensii. In armata produceti ceva putorilor? Toata viata a-ti halit banii tarii sezand pe scaun cu vrajeala multa. Nici veteranii de razboi din Vietnam fara o mana nu halesc atatea Pensii si privilegii comuniste. De-aia s-a falimentat comunismul, haleau si ciordeau prea multi nomenclaturisti
14
3
Pnl nu mai ia nici 5 %, mascarada cu comasarea este ca sa abata atentia de la scumpiri si marirea de taxe. Multamuie psdnl
14
1
chilotiii pe pnl ca ii depaseste aur altfel nu era tot circul asta de 2 luni de zile bine ca se termina maine
9
0
Gastile de crima organizata care au distrus Romania si poporul roman de 34 de ani au intrat pe modul "Milogul electoral" Doar luna asta tzi ganul Ciolacu a luat 4 miliarde de euro imprumut pe carca romanilor. partidul Liberal e o minciuna gen Matrix. Digi 24 si Recorder lucreaza sistematic pentru distrugerea ortodoxiei in Romania, ultima reduta inaintea desfiintarea noastra ca entitate.
13
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620