REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

COD GALBEN de NINSORI și VÂNT PUTERNIC, la final de săptămână, la Constanța

COD GALBEN de NINSORI și VÂNT PUTERNIC, la final de săptămână, la Constanța

Replica API 10 februarie 2021 | 16:52 4942

După temperaturile de până la 19 grade înregistrate în săptămâna ce doar ce a trecut, gradele din termometre vor scădea semnificativ ajungându-se la minime de -12 grade Celsius. Meteorologii atrag atenția asupra schimbării majore de temperatură de joi spre vineri când va avea loc și transformarea precipitațiilor din ploaie în lapoviță și ninsoare.

În cursul zilei de joi, vremea va fi deosebit de caldă, apoi va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi variabil, mai mult noros după-amiaza și noaptea. Pe arii extinse vor fi precipitații, la început ploi (și sub formă de averse, posibil însoțite de descărcări electrice), apoi vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Cantitățile de apă cumulate vor fi în general de 15 - 20 l/mp și se va depune strat de zăpadă neuniform. Vântul se va intensifica treptat și va avea rafale de 55 - 65 km/h, trecător 75 km/h în timpul nopții, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 18 grade, iar cele minime, în scădere semnificativă față de noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -6 și -1 grad. La începutul intervalului vor mai fi condiții de ceață.

Cod galben emis pentru ziua de joi

A fost emis un cod galben în intervalul de valabilitate: 11 februarie, ora 17:00 – 12 februarie, ora 12:00.

Fenomene vizate: răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, polei. În Dobrogea, din cursul serii, vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât în noaptea de joi sprevineri (11/12 februarie) temperaturile vor coborî până la -6 grade în partea continentală. Vor fi precipitații, la început ploi, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Izolat seva semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și temporar peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea, și spulberând zăpada.

Vreme deosebit de rece

Vineri, vremea se va răci accentuat, iar noaptea și dimineața va fi geroasă în majoritatea Dobrogei, exceptând litoralul. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -6 și -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și -8 grade. Cerul va fi variabil, temporar noros dimineața, când, pe arii restrânse va mai ninge slab, dar viscolit. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua, cu rafale de 55 - 65 km/h, amplificând senzația de frig.

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, izolat geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, apoi va scădea în intensitate. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și-2 grade, iar cele minime cuprinse între -10 și -6 grade.

Duminică, vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în zona de coastă. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și -6 grade.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bagatz in soba ultimele gunoaie. Cauciucuri pungi ce aveti sa ajunga mireasma la bucuresti
2
2
Exagerari, o sa fie ceva acolo in jur de zero grade si o briza mai taioasa....mare lucru
3
0
saptamina care doar ce a trecut?!?Diano....e abia Joi,hopa sus.....
4
0
Credeam ca e tot alerta pentru 26 ianuarie
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620