REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelie și grindină. Localitățile vizate

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelie și grindină. Localitățile vizate

Andreea VLAICU 2 iulie 2024 | 09:22 4106

Meteorologii au emis, marÈ›i, o avertizare Cod portocaliu de vreme rea în localități din judeÈ›ele CaraÅŸ-Severin È™i TimiÅŸ, valabilă între orele 8:55 È™i 10:00. Sunt aÈ™teptate averse torenÈ›iale, vijelie puternică È™i grindină.

Cod portocaliu de ploi torentiale, vijelie si grindina. Localitatile vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de vreme rea, respectiv vijelie puternică cu rafale de 70...80 km/h, averse torențiale care vor acumula 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină.

Sunt vizate localitățile din județul Caraş-Severin: Măureni, Doclin, Forotic, Ticvaniu Mare, Berliște și Vrani.

Și localitățile din judeÈ›ul TimiÈ™: Deta, Gătaia, Săcălaz, Ciacova, Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Jebel, Liebling, Jamu Mare, Denta, Cenei, Banloc, Giulvăz, Uivar, Șag, MoraviÈ›a, Voiteg, Ghilad, Birda, Checea, Livezile, Foeni, Otelec, Pădureni, ParÈ›a È™i Giera.

Caniculă È™i furtuni în România. Coduri galbene emise de meteorologi

România se confruntă cu vremea extremă în următoarele zile, conform avertizărilor emise luni de meteorologi. O mare parte a țării este sub cod galben de caniculă, cu temperaturi ce vor atinge 35-37 de grade Celsius. De luni seara, în Banat, Oltenia È™i sud-vestul Transilvaniei au venit furtunile.

O alertă meteo, în vigoare de luni seara până marÈ›i dimineaÈ›a, anunță instabilitate atmosferică în Banat, Oltenia È™i sud-vestul Transilvaniei. Instabilitatea se va manifesta prin averse torenÈ›iale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină È™i descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp È™i izolat de peste 40 l/mp. 

MarÈ›i va fi în vigoare o altă avertizare cod galben în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală È™i sudul Moldovei. Aici se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă È™i disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși uÈ™or pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Pe de altă parte, în intervalul marÈ›i ora 10.00 - miercuri, ora 10.00, în sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei È™i Moldovei, local în MaramureÈ™, precum È™i la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenÈ›iale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...70 km/h), vijelii, grindină È™i descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...40 l/mp È™i pe arii restrânse de peste 50 l/mp.

Miercuri (3 iulie) manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul È™i estul țării, conform antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510