REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Cod roșu de năpăsare, în Gara de la Costinești! Video

Cod roșu de năpăsare, în Gara de la Costinești! Video

Cristina BĂRBUCEANU 30 octombrie 2022 | 00:00 2328

Anii și nepăsarea autorităților și-au pus amprenta asupra gării din stațiunea Costinești, dar și a celorlalte stații CFR din sudul litoralului. Gara Costinești Tabără, aflată chiar în miezul stațiunii, se află într-o stare cel puțin mizeră. Este în mare parte vandalizată, fără căi de acces amenajate, oamenii punându-și viața în pericol. Din fericire, se fac în sfârșit demersuri pentru reabilitarea acesteia.

Gara, în stare deplorabilă

Costinești este una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe litoral în sezonul estival. Aici vin oameni de toate vârstele: de la copii și tineri, până la bătrâni. Totodată, numeroșii locuitori fac zilnic naveta cu trenul.

Cu toate acestea, gara, aflată chiar în centrul Costineștiului, a fost lăsată aproape în paragină, degradându-se tot mai mult de la an la an.

În prezent, imaginea e dezolantă: scaune rupte, pline de gunoaie și vandalizate, iluminat aproape inexistent, căile de acces spre și dinspre peron pun viața în pericol trecătorilor, clădire mâncată de rugină și de desene.

 

Mai mult decât atât, zona nu este deloc toaletată, fiind plină de buruieni, iar în toaleta din gară îți e și frică să intri. Și toate acestea dăinuie de ani de zile. Desigur, Căile Ferate Române trebuie să se ocupe de reabilitarea acestei gări, deoarece el este aparținătorul.

Video:

De sub buruieni și gunoaie, vin și veștile bune despre reabilitarea gării

După atâția ani în care fonduri pur și simplu nu s-au găsit sau era nevoie de aprobări care nu mai veneau, Gara Costinești Tabără va intra în reabilitare.

Contactat de reporterii Replica, primarul din Costinești, Jeanu Dorin Dumitru a declarat: „Gara Costinești Tabără este prinsă de cei de la CFR într-un proiect și cred că anul acesta, în toamnă-iarnă, ar trebui să își scoată autorizația de construire pentru că și-au prelungit certificatul de urbanism. Au un proiect cu mai multe gări, printre care și cea de la Costinești”.

Totodată, Dorin Maer, director Regionala CF a declarat pentru reporterii Replica: „Gara e prinsă în reabilitare. E un proiect de reabilitare a 47 de stații. Costinești Tabără a trecut de faza de proiectare, acum urmează să scoată la licitație probabil lucrarea”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un primar gras ca un porc, politie TF inexistenta jdemii de politisti nationali care nu fac nimica decat cauta sa ia spaga, plin de trotinete si biciclete pe carosabil incat nu mai poti circula cu masina, cersetorii isi fac de cap, pentru Costinesti totul e normalitate ...
1
0
Voi aveti pretentii de la astia de la replica?toti au terminat saguna lu papari.despre ce vbm?voi vreti sa faca ei verificari?fiti seriosi.Cristina asta care a scris articolul, a avut nevoie de 3 zile sa gaseasca Costinestiul si voi vreti sa faca diferenta intre Halta Costinesti si Costinesti?
1
0
Aceasta din poză și despre care se face vorbire este halta Costinești ,gara Costinești este cea din partea de nord a Costinestiului care arată identic de jalnic.Daca nu era Ceaușescu acea haltă nu se infiinta.Datirita lui cetățenii din Schitu au acest mijloc de transport mai aproape,iar turiștii care vin la Costinești pot ajunge mai repede in într-adevăr este nevoie de reabilitare cât mai urgentă!
3
0
Nu numai gările. Și trenurile sunt cum sunt orele puse aiurea mai ales vara când între intervalul 11/14 la Tuzla nu oprește. Nimica unde acolo e și plajea care da un farmec aparte
2
1
Este Halta Costinești....verificați !
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436