REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cod roșu de nesimțire! Munți de gunoaie la intrare în Constanța, între liniile de cale ferată. Video

Cod roșu de nesimțire! Munți de gunoaie la intrare în Constanța, între liniile de cale ferată. Video

Cristina BĂRBUCEANU 23 februarie 2023 | 00:00 2824

Reprezentanții CFR Infrastructură au pierdut, din nou, lupta cu nesimțiții care aleg să depoziteze gunoaiele și deșeurile provenite din construcții la ieșire din Constanța, între liniile de cale ferată, unde zac munți de gunoaie de tot felul. De vină sunt și cei care locuiesc în cartierul Palas, dar și cei din cartierul CET, dar în egală măsură vina aparține și constănțenilor care vin, de la zeci de kilometri depărtare, la periferia orașului pentru a scăpa de deșeuri. Conducerea CFR duce o muncă sisifică de igienizare a acestor locuri, dar, după aproximativ 2 săptămâni de la curățarea lor, apar alte gunoaie. Din păcate, cu această imagine dezolantă sunt întâmpinați vară de vară turiștii care vin la mare.

Cod rosu de nesimtire! Munti de gunoaie la intrare in Constanta, intre liniile de cale ferata.  Video

Focar de infecție pe marginea șinelor de cale ferată din Palas

La ce râvnesc cel mai mult constănțenii? La curățenie și liniște. Dat fiind faptul că, de ceva timp, orașul a intrat în reabilitare, liniștea nu prea se mai găsește nicăieri, în special pe timpul zilei. În schimb, angajații primăriei și ai diferitelor instituții încearcă pe cât posibil să își igienizeze ograda. Ce-i drept, în anumite zone ale orașului aceasta este o muncă sisifică. Cine merge în zona șinelor de cale ferată, se poate convinge singur de acest lucru. În cartierul Palas, pe alocuri, de o parte și de alta a căilor ferate, zac munți de gunoaie... și când spunem „munți”, nu exagerăm cu nimic. Conform surselor noastre, pe lângă locuitorii cartierului Palas care aruncă aici gunoiul, sunt și locuitori din cartierul CET care fac acest lucru.  

Cod rosu de nesimtire! Munti de gunoaie la intrare in Constanta, intre liniile de cale ferata.  Video

Am mers și noi în cartierul Palas, în zona căii ferate, iar ce am găsit acolo ne-a lăsat fără cuvinte. Tone de gunoaie de tot felul, un focar de infecție în adevăratul sens al cuvântului, iar imaginile vorbesc de la sine. Oamenii total inconștienți au aruncat acolo PET-uri, pungi, pături, ustensile de bucătărie deteriorate, ligheane sparte, materiale de construcții, saltele de pat, dar și saci întregi cu gunoi menajer.

Directorul Regionalei CF: „Ne-a costat peste 100.000 de lei doar ca gunoiul pe care l-am strâns noi să fie luat de acolo”

Zona se află în administrarea Căilor Ferate Române, așa că am luat legătura cu Dorin Maer, director Regionala CF Constanța: „Am făcut hârtii peste hârtii legat de acest lucru. Să vedem acum. Ideea este că noi nu prea avem acum activitate acolo și, practic, terenul fiind al nostru, noi ar trebui să ne ocupăm și de subiectul gunoaie și e destul de complicat pentru că noi am mai făcut niște acțiuni de genul acesta acolo și, din păcate, oamenii aruncă acolo gunoiul în continuare. Nu e vorba numai de PET-uri, ci și de cauciucuri, frigidere, canapele... e o nebunie acolo. Eu în loc să bag bani în liniile de cale ferată, bag banii în gunoaie.

Cod rosu de nesimtire! Munti de gunoaie la intrare in Constanta, intre liniile de cale ferata.  VideoDorin Maer, director Regionala CF

Situația e de mult timp. Acum vreo 4-5 ani am făcut o acțiune de adunare a gunoaielor. Noi nu trebuie doar să le adunăm, ci să le ducem și la groapa de gunoi. Nu putem noi ca societate să ducem gunoiul la groapă, ci e nevoie de o societate abilitată. Ne-a costat peste 100.000 de lei doar ca gunoiul pe care l-am strâns noi să fie luat de acolo; au fost în jur de 400 kg de gunoi atunci. După ce am făcut acest lucru și am plătit atâția bani, în 2 săptămâni gunoiul era la loc. Am ajuns la concluzia că mai bine luăm amendă decât să plătim periodic banii aceștia pentru strâns gunoiul. Aproape lunar noi strângem gunoiul. Și spre tunel e la fel. Am înțeles că în zona aceea vin oameni cu CIFA și aruncă gunoi acolo. Practic îl deversează.”

Cod rosu de nesimtire! Munti de gunoaie la intrare in Constanta, intre liniile de cale ferata.  Video

Întrebat dacă conducerea instituției s-a gândit să monteze camere de filmat în zonă, directorul a răspuns: „Gunoiul tot îl aruncă oamenii, cu cameră sau fără. Ideea e să nu se mai arunce.”

Problemă fără rezolvare...

Eu cred că ar trebui niște eforturi comune nu lăsat doar pe noi. Până la urmă terenul e al statului, nu al Căii Ferate. El este dat în administrarea căii ferate. Acum gunoiul este aruncat unde debleul este foarte mare, astfel că acum nici nu se mai poate intra acolo, nici cu utilaje, nici cu oameni că e foarte înalt locul și greu accesibil. O să mă întrebe cineva, la un moment dat, de ce dăm tot bugetul pe gunoaie, dat fiind faptul că obiectul nostru de activitate este altul”, a conchis directorul.

Cod rosu de nesimtire! Munti de gunoaie la intrare in Constanta, intre liniile de cale ferata.  Video

În Poarta 6, aceeași situație

Și în cartierul Poarta 6, în zona șinelor de tren, situația e similară: gunoaie și dezastru: PET-uri, pungi de tot felul, bidoane și gunoi menajer.

Cod rosu de nesimtire! Munti de gunoaie la intrare in Constanta, intre liniile de cale ferata.  VideoPET-uri și gunoaie în zona șinelor de tren din cartierul Poarta 6

La fel ca și în cartierul Palas, și aici CF se ocupă adesea cu igienizarea.

Cod rosu de nesimtire! Munti de gunoaie la intrare in Constanta, intre liniile de cale ferata.  VideoPET-uri și gunoaie în zona șinelor de tren din cartierul Poarta 6

Însă o mână de oameni nu pot educa alte câteva sute sau mii de oameni lipsiți de maniere și de grijă pentru orașul în care trăiesc, dar și pentru aerul pe care îl respiră.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai numarul locuitorilor s-a triplat ....,normal ca volumul de gunoi este de trei ori mai mare ,mizeria pe strazi pe măsura ,etc .Noaptea se matura iar ziua inotam in gunoaie si rahati de caini ....de prea mult timp liber al unora ....
1
0
Nici nu mă miră. Întreg orașul e o groapă de gunoi.Constanta cel mai infect oraș din r*mânia. Moloz,praf,pungi de gunoi aruncate aiurea.Cunosc zona poarta6 și știu că cei de la CFR, au fost,au făcut curat și intr-o săptămâna era la fel.Si nu sunt doar "c***i".Sunt romani,nesimțiți.Dimineata trec la muncă pe sub pasarela din poarta6 și aruncă punga de gunoi în șanțul de lângă calea ferata
3
0
Acolo sa ii vad pe smardoii de la departamentul spatii verzi,sa faca curat, nu in cartiere.De 2ani de zile terorizeaza populatia in cartiere taind tot din radacina fori ,arbusti gard viu,iasomie ,pomi.S-au imbolnavit omenii cat ne terorizeaza niste nemernici.Terminati cu teroarea populatiei in Constanta. Chiar daca esti de la spatii verzi nu ai voi sa te porti urat si arogant cu populatia indeferent de ce functie si grad ai si angajatul primariei.Comportamentul vostru animalic de la primarie arata ca cel care va conduce are acelasi comportament ca subalternii.Terminati cu hei-rup-ul in cartiere ca nu ati facut nimic decat ati dstrusgura de ozon dintre blocuri si linistea populatiei si a bagati frica in batrane si femei .Terminati cu terorizarea ca nu suntem pe vremea legionarilor.Va dam in judecata.Favorizati alti infractori si nu atiintrat in gradinile lor si nu ati taiat acelasi gard viu din radacina.De ce la unii taiati si distrugeti tot si la altii nu intrtai in gradinile lor cu mizeria cat casa? Ati facut curatenie si nu v-ati atins de gardinile lor incuiate si cu gard si pisici si sobolani.De ce pe unii ii favorizati si la altii ati distrus tot si gard si vegetatie? Sesizam organele de control.Unde gasiti o baba demolati radeti tot gard viu tot.Unde gasiti o p**a nu mai defrisati nimic.Ce mama dracului de curatenie faceti voi animalelor.la unii dati jos gard tot iarla altii nu va atingeti de gard de pomi de pisici,de mizieria care o au in fata blocului.Terminati cu defrisarile voastre ilegale.Terminati cu tratamentul preferential la comanda.Babele dau ordine ce gard viu sa taiati sa isi puna baba cu pietre adunate ceapa si rosii pentru la vara.Voi ati taiat gardul viu sa-i faceti babei loc si soare sa isi puna baba ceapa ca le-a demolat gradinile de le Energia.Terminati cu defrisand tot si neplantand nimic doar furandu-ne de bani.Acolo smardooii din primarie nu merg cate zeci de insi sefi sefuti si cei fututi imbracati bine ca nu au curaj.Ei tipa unde intalnesc 2 babe si 2 femei.Acolo nu ajung in veci primaria lui c***t ca le este frica.Acolo nu este Constanta.Aacolo au sadit si infrumusetat din taxa de 50 de ron au pus numai flori se vad in imagini. Acolo primarul si cei de la spatii verzi trebuie sa intre sa dea explicatii pentru infrumusetarea osrasului ,curatenie si banii incasati abuziv.Aici se vede mafia din primaria Constanta si ce edili de c***t avem.Intr-un cartier cu 2 babe se dau mari si tipa la babe ,la etnia roma au curaj sa tipe si sa mearga primaria singuri acolo.Vai de p..a lor.
2
2
In tarile despre care spunem ca sunt curate si civilizate ,ar fi exact la fel daca nu s-ar fi aplicat ferm amenzi foarte babane indiferent cui face mizerie. Ca sa mentii o tara la nivel optim de civilitate,aplici regulile si gata. Unii se comporta oricum civilizat,ca asa sunt educati,altii macar de frica amenzilor, imita oamenii normali si educati.
2
1
Neavand contract de sevicii cu polaris , cine sa le ridice gunoiul din fata casei ? Nimeni ! Asa ca iau sacii in cioc si fac un zbor de recunoastere , dupa ce indentifica locul de descaracare intra in picaj si se debaraseaza de gunoi ! Destepte fiintele astea , le-am vazut eu cum arunca nuci de la inaltime pentru a le sparge...
2
0
Politia locala ce păzește? A, da, e mai simplu sa dea amenzi CFR-ului decat sa-m identifice autorii.
9
0
baga banii lui ma-sa, sint bani publici. intrarea in cta, cartea de vizita. apropo, se poate face curat cu cei care au afaceri in tirism, nu au autorizatii, n-au platit impozite( o spune curtea de conturi). amenda penala, munca in folosul comunitatii.
6
0
VENITI LA CERNAVODA SA VEDETI GUNOAIE...PRIMARUL SI VICEPRIMARUL AU ALTE....INDELETNICIRI...EI SE OCUPA CU FOLOASE PENTRU EI...SI ASA NU MAI AU MULT DE STAT PE FUNCTIILE LOR...
5
2
Codul asta rosu incepe din Parlament....sfideaza nesimtit vointa poporului la referendumul cu reducerea numarului lor.Au umplutnesimti intreaga tara cu sali de jocuri de noroc. Au furat nesimtit pensiile a 5 milioane de oameni nerespectand Legea din 2019 votata si de ei ....
10
0
Desfiintati Polutia Locala care nu face nimic bun toata ziua si aplicati dracului cum trebuie legea in cazurile de genul acesta! Tara de jeguri umanoide!
12
0
Aceeasi mizerie in este la toate intrarile din oras. Vedeti la giratoriu cumpana , parcarile si liziera spre Lazu pline de gunoaie .
7
1
Waw!!!! Sefii de la cfr au vazut ca este mizerie si ca au liniile cf, in zonele pe unde sunt treceri pentru oameni, incarcate de gunoaie, sobolani si vegetatie inalta? La nenumaratele sesizari facute Constanta si la Bucuresti pe aceasta tema, ni s-a raspuns ca este foarte curat. CFR -ul sa puna mana sa -si intretina zonele care-i apartin si politia sa dea amenzi usturatoare celor care fac mizerie.
10
1
Poliției TF se afla mormane de gunoaie...Omul sfințește locul.Vrea sa venim noi constănțeni sa le adunam rahatul de la nas?
11
0
Educatia se impune prin legi dure , este nevoie de cateva generatii pentru a intra in mentalitatea tuturor cetatenilor respectul fata de natura si curatenie . Din pacate cei care trebuie sa aplice legea si sa vegheze la respectarea ei sunt niste sinecuri , fosti gardieni publici care considera ca munca lor se rezuma la plimbarile cu masina pe marile bulevarde sau la bautul cafelei ascunsi de ochii cetatenilor . Sunt curios de cate ori a trecut politia locala prin zona si cate amenzi a dat pentru depozitarea improprie a gunoaielor ?!?
18
0
poporu asta vrea in Schengen, huh? never!
12
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677