REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Codul portocaliu de vânt a făcut ravagii: Copaci doborâți, acoperișuri smulse și mașini avariate. Video

Codul portocaliu de vânt a făcut ravagii: Copaci doborâți, acoperișuri smulse și mașini avariate. Video

A.F. 2 aprilie 2024 | 22:50 899

Marți, 2 aprilie a.c., în intervalul orar 08.00-21.00, manifestarea fenomenelor hidrometeorologice prognozate a generat efecte în 86 localități din 27 județe, printre care și Constanța, și municipiul București, unde s-a intervenit pentru degajarea a 70 elemente de construcție de la 12 case și 58 blocuri, 297 de copaci doborâți de vânt, 28 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 12 case, 3 anexe, 108 autoturisme și 2 instituții publice din județele Ilfov și Prahova. 

Codul portocaliu de vant a facut ravagii: Copaci doborati, acoperisuri smulse si masini avariate. VideoImagini ISU Suceava

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza copacilor căzuți pe carosabil pe 4 drumuri naționale: DN 13/CV, DN 17/SV, DN 2D/CV, DN 75/AB și 1 drum județean: DJ 411/GR .

Circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500 în localitatea Moara Nouă din județul Prahova, din cauza copacilor căzuți pe linia de contact.

Video:

Imagini ISU Botoșani

Totodată, din cauza vântului care a suflat cu putere, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord și Constanța Sud.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 102 localități din județele Harghita, Neamț și Vrancea, iar echipe specializate s-au aflat permanent în teren pentru remedierea în cel mai scurt timp a situației. 

Codul portocaliu de vant a facut ravagii: Copaci doborati, acoperisuri smulse si masini avariate. VideoImagini ISU Iași
  
Efecte semnificative s-au înregistrat în localitatea Cârligele din județul Vrancea, zonă în care s-a intervenit pentru salvarea unui bărbat de 51 de ani rănit de un solar agricol luat de vânt. La sosirea forțelor de intervenție victima se afla în stop cardio-respirator, însă a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate de salvatori și a fost transportată la spital. 

O altă situație s-a înregistrat în municipiul București, unde o persoană a fost rănită de o creangă în cădere. După evaluarea medicală acordată la fața locului, persoana a fost transportată la spital pentru investigații amănunțite. 

Video:

Imagini ISU Mureș

În acest moment, se intervine în județul Neamț pentru degajarea elementelor de construcții (acoperișuri de bloc) în localitatea Piatra Neamț și pentru remedierea defecțiunilor de alimentare cu energie electrică în județele Harghita și Neamț, ai transmis reprezentanții Inspectoratului general de Situații de Urgență.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Midia și trecerile cu feribotul din Zimnicea/TR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510