REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.1° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
30.1° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Comandantul unei nave sub pavilion PANAMA, PRINS cu ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ în Portul Midia

Comandantul unei nave sub pavilion PANAMA, PRINS cu ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ în Portul Midia

Replica API 12 ianuarie 2021 | 00:00 4216

Robert Daniel Odică și Jihad Kanafani sunt cercetați pentru infracțiunea de contrabandă după ce au fost prinși deținând o cantitate mare de țigări fără acte de proveniență, pe care intenționau să le comercializeze. Țigările fuseseră depozitate pe nava Toroneos, un cargou (destinat transportului de mărfuri uscate în vrac sau de mărfuri ambalate sau neambalate), care navigă sub pavilion Panama, al cărei comandant era Jihad Kanafani, Robert Odică fiind prins în timp ce încerca să le scoată din port cu mașina personală.

În data de 20.06.2020 pe sensul de iesire din Portul Midia, polițiștii de frontieră au observat autovehiculul marca Opel de culoare gri, care, după efectuarea controlului compartimentului portbagaj de către agentul de pază, a efectuat o manevră bruscă în marșarier spre interiorul Portului Midia, astfel că agentii au procedat la urmărirea autoturismului pentru aproximativ 200m spre incinta portului concomitent cu efectuarea comenzilor de oprire pentru control. După ce s-a oprit voluntar, agenții au identificat conducătorul în persoana lui Robert Odică. La controlul compartimentului portbagaj si al habitaclului s-au descoperit 150 cartoane de țigări a câte 10 pachete, a câte 20 țigarete fiecare, marca ASSOS RED, proveniență DUTY FREE si cartoane de țigări a câte 10 pachete, a câte 20 țigarete fiecare, marca FAST, proveniență DUTY FREE. Robert Odică a cooperat cu organele de cercetare penală și a menționat faptul că țigarile provin de la o persoană careia i se adreseaza după apelativul „Mohamad”, cetățean sirian care se află pe nava de unde provin țigarile descoperite asupra sa (Toroneos).

Pe navă au mai fost descoperite alte 7450 de pachete de țigări

Polițiștii de frontieră s-au deplasat pe cheul de vest din Șantierul Naval Midia din Portul Midia, unde era acostata nava SEA NAVIGATOR iar în paralel lipită de aceasta se afla nava TORONEOS. Pe cheu au observat 6 colete voluminoase care erau ambalate în saci negri de plastic și conțineau cartoane de țigări marca FAST.

Polițistii au urcat pe scara de acces la bordul navei SEA NAVIGATOR unde i-a întampinat inculpatul Jihad Kanafani, cetățean sirian care are calitatea de comandant al navei Toroneos. Acesta le-a explicat în limba română faptul că țigările de pe cheu, respectiv cele 6 colete sunt ale sale și nu provin de la nava SEA NAVIGATOR ți nu dorește să le facă probleme membrilor echipajului acestei nave. Întrebat fiind cu privire la țigările de contrabandă, numitul Jihad Kanafani a menționat verbal că îi aparține întreaga cantitate, si le-a cumpărat pe timpul voiajului, din Turcia, cu scopul de a le vinde, pentru profit, în România.

Ce a spus instanța

Instanța a hotărât condamnarea lui Jihad Kanafani la 3 ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de contrabandă iar Robert Daniel Odică a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru contrabandă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
faceti controale si la piloti sa vedeti acolo ce descoperiti . o sa ramaneti masca ...
1
0
Chertes nepotul lui Odica, a intrat singur la parnaie ca un prost....din Portul Constanta i se trage ...
1
0
Odica, sifonule ai dat in primire pe toata lumea. Ti-ai bagat nepotii la puscarie . Gunoiule
5
0
Zip Escort Number One Politia de Frontiera!
1
1
fratioru, la tine in curte, fara stirea ta, mai fratioru, prostii aia de la zip au stricat toata combinatia.
4
1
Nu s-a facut decartarea la Naziru, ca altfel se rezolva. El face si desface toate probl la Midia !
5
1
pai daca la noi e tigarile e mai scumpa k in spania ce sa faci, de ce nu le fac ca in bulgari 14 lei ? tot cee
2
5
Pacat, daca era la Sud....nu erau probleme. Oare era de tura Naziru?
11
1

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620