REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Comercianţii de la Târgul de Crăciun din Braşov, amendaţi cu peste 65.000 de lei

Comercianţii de la Târgul de Crăciun din Braşov, amendaţi cu peste 65.000 de lei

Mirela PASCAL 18 decembrie 2023 | 09:00 869

Amenzi usturătoare pentru agenţii economici din Piaţa Sfatului din Braşov, care nu au respectat legislaţia în vigoare la Târgul de Crăciun.

Comerciantii de la Targul de Craciun din Brasov, amendati cu peste 65.000 de leiComercianţii de la Târgul de Crăciun din Braşov, amendaţi

Peste 40 de poliţişti de la Serviciul economic au controlat activitatea comercianţilor la Târgul de Crăciun Braşov şi au aplicat 21 de amenzi, de peste 65.000 de lei. În total, 60 de agenţi economici şi persoane fizice autorizate s-au supus controlului, iar pentru trei dintre aceştia s-a dispus prezentarea la poliţie.Acţiunea poliţiştilor vine pe fondul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, iar Târgul de Crăciun pare să fie un paradis al celor care vor să înşele fără a emite bon fiscal cumpărătorilor sau care nu aveau acte de provenienţă a mărfurilor. În această operaţiune, au fost verificate inclusiv mijloacele de transport care nu aveau acces în zonă.

Amenzi de peste 65.000 de lei

"La data de 16.12.2023, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Brașov au organizat o acțiune cu efective extinse la „Târgul de Crăciun” din Piața Sfatului, din municipiul Brașov. Pentru operaționalizare au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției municipiului Brașov, Secțiile de Poliție 1 și 4, Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic, Serviciul Investigații Criminale, S.A.E.S.P. și Serviciul Ordine Publică.

Obiectivele acțiunii au fost de verificare a modului de respectare a prevederilor Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și OUG nr. 28/1999 Republicată, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, verificarea existenței la persoanele fizice/juridice verificate a documentelor justificative de provenienta pentru marfurile comercializate. De asemenea, s-a urmărit verificarea evidențierii veniturilor realizate pe aparatele de marcat electronice fiscale și verificarea modului de respectare a legislației rutiere în zona centru, din municipiul Brașov și a legislației privind sistemele de securitate și pază a obiectivelor. În cadrul acțiunii au fost angrenați peste 40 de polițiști și au fost verificați aproape 60 operatori economici, dar și aproape 40 de vehicule în trafic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Infractorii penali sunt acoperiti in infractiuni de cei abilitati sa-i controaleze.Peste tot nu se dau chitante fiscale. Sunt mituiti si corupti. Infractorii sunt acoperiti si sustinuti.Le vind ponturi cand fac controale de ochii lumii. Cunoastem spetele.Merg doar la babe cu patrunjel.Firme din constructii,reparatii etc,declara profit mic sau deloc angajati 1-3 cu ziua si ei fac miliarde profit au contracte cu statul cu primaria si primarul.Tot anul nu se dau chitante fiscale.Alt exemplu:Medicii, stomatologii cati bani declara la fisc?Plomba 1000 de lei scos nerv ,cu fibra de sticla etc igenizare 350 lei fara chitanta.Peste tot si la aprozarul din cartier ,nu primesti chitanta fiscala,nici la medic la privat, nici la coafor,stomatolog etc .S-au imbogatit fara sa declare la fisc banii.Bani negrii nedeclarati la fisc de toti nu numai de trabagii.Organele de control abilitate nu isi indeplinesc atributiile.De 34 de ani platiti degaba nu controleaza nimic.Coruptii stau si iau spagi.
1
0
trebuiau arestati si impuscati direct , profita de faptul ca tarabele din piata se dau gratis nu se cere nici spaga pentru participare la acest targ unde primaria pune la dispozitie vizitatorilor toalete mobile curate si curent gratis pentru cei care au dorinta sa participe. Si nu se platesc nici taxe sau tva, ce mai, un adevarat paradis
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510