REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
21.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Comisar al Națiunilor Unite: Gaza se transformă rapid într-o „gaură de iad aflată în pragul colapsului“

Comisar al Națiunilor Unite: Gaza se transformă rapid într-o „gaură de iad aflată în pragul colapsului“

A.F. 13 octombrie 2023 | 00:00 187

Agenția ONU pentru ajutorarea refugiaților palestinieni din Orientul Mijlociu (UNWRA) a avertizat vineri asupra situației umanitare dezastruoase din Gaza, după ce Israelul a ordonat ca populația din nordul enclavei să fie evacuată spre sud. Comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini, a declarat că "Gaza se transformă rapid într-o gaură de iad, aflată în pragul colapsului", transmite CNN.

Comisar al Natiunilor Unite: Gaza se transforma rapid intr-o „gaura de iad aflata in pragul colapsului“

"Apelul forțelor israeliene de a muta peste un milion de civili care trăiesc în nordul Fâșiei Gaza... este îngrozitor. Acest lucru nu va duce decât la grade de nenorocire fără precedent și va împinge și mai mult oamenii din Gaza într-un abis", a declarat comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini, într-un comunicat.

UNWRA a descris amploarea și ritmul de creștere a crizei umanitare ca fiind "înfiorătoare".

"Gaza devine rapid o gaură de iad și se află în pragul colapsului", a declarat acesta.

Lazzarini a îndemnat "toate părțile și pe cei care au influență asupra acestora să pună capăt tragediei și să ofere sprijin umanitar imediat și necondiționat, dar și protecție civililor, printre care mult prea multe femei și copii".

Armata israeliană (IDF) le-a cerut vineri civililor din Gaza să evacueze orașul în 24 de ore și să se îndrepte «spre sud». Conform IDF, militanții Hamas se ascund în tuneluri subterane și în clădiri populate de civili. Militarii israelieni au spus că civilii trebuie să se "distanțeze" de teroriștii Hamas și să părăsească orașul.

Cabinetul premierul israelian Benjamin Netanyahu a publicat, de asemenea, pe rețelele sociale, trei imagini cu bebeluși morți, pe care Netanyahu i le-a prezentat secretarului de stat al SUA, Antony Blinken.

Cel puțin 1.300 de israelieni au murit până acum în urma atacurilor teroriste Hamas și cel puțin 1.500 de palestinieni au murit în urma bombardamentelor israeliene. Între timp, au loc manifestații de susținere a palestinienilor în Irak și Iran. Mii de persoane strigă "Jos America" și "Jos Israel". Palestinienii își părăsesc locuințele și iau cu ei tot ce pot căra, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699