REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Comisar european: Franţa, Germania şi Polonia, ţinte constante ale dezinformării ruse

Comisar european: Franţa, Germania şi Polonia, ţinte constante ale dezinformării ruse

A.F. 6 iunie 2024 | 00:00 104

Înaintea alegerilor europene, Franţa, Germania şi Polonia au devenit "în permanenţă" ţinte ale dezinformării ruse, a declarat marţi, cu două zile înainte de începerea scrutinului, vicepreşedinta Comisiei Europene Vera Jourova, relatează AFP.

Comisar european: Franta, Germania si Polonia, tinte constante ale dezinformarii ruseVera Jourova

"Potrivit Observatorului european al mass-mediei digitale (EDMO), înainte de alegeri, există trei ţări importante atacate în permanenţă de Rusia: este vorba despre Franţa, Germania şi Polonia", a declarat Vera Jourova în timpul unei conferinţe de presă.

"Au fost observate atacuri de dezinformare de o mai mare amploare asupra unor subiecte specifice", a mai spus ea. În Franţa, acestea se referă la Jocurile Olimpice şi Noua Caledonie, iar în Germania la "problemele legate de imigraţie şi securitate".

Comisarul ceh a declarat că Polonia "a fost ferită mult timp", dar că recent a fost vizată de propagarea unei "naraţiuni conform căreia refugiaţii ucraineni devin o povară insuportabilă pentru societate".

Vera Jourova a menţionat, de asemenea, un atac cibernetic împotriva agenţiei de presă poloneze PAP produs vineri, care a dat naştere unui mesaj fals care anunţa mobilizarea a 200.000 de polonezi pentru a lupta în Ucraina. "Nu este previzibil, acest gen de mesaj care face să crească adrenalina?", a comentat ea.

"Propaganda rusă se bazează pe o bună cunoaştere a sensibilităţilor fiecărei ţări", a subliniat Jourova.

Comisarul european a mers recent în vizită în Statele Unite pentru a se întâlni cu şefii marilor platforme digitale, cerându-le acestora "vigilenţă maximă" în faţa "eventualelor campanii de ingerinţă şi dezinformare din partea Rusiei, care pot părea, din California, o ameninţare îndepărtată".

Ea a subliniat că platformele - care fac obiectul noilor reguli ale Digital Services Act - trebuie să implementeze "resurse adecvate" pentru a asigura moderarea conţinutului, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510