REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.6° Constanța Joi, 25 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6801
25.6° Constanța Joi, 25 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6801
 

Comisar-şef de poliţie, reţinut de DNA după ce ar fi divulgat informaţii dintr-un dosar penal

Comisar-şef de poliţie, reţinut de DNA după ce ar fi divulgat informaţii dintr-un dosar penal

Andreea VLAICU 25 iulie 2024 | 10:46 2706

Comisarul-şef de poliţie Marius Coriolan Andrica a fost reţinut, fiind acuzat că ar fi pus la dispoziţia unei persoane un hard disk cu înregistrări audio rezultate în urma unor activităţi de supraveghere tehnică desfăşurate într-un dosar penal.

Comisar-sef de politie, retinut de DNA dupa ce ar fi divulgat informatii dintr-un dosar penal

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, faţă de Marius Coriolan Andrica, comisar-şef de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată, şi transferul neautorizat de date informatice.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada aprilie - iunie, Andrica, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Direcţiei de combatere a criminalităţii organizate, Brigada de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti, Serviciul de combatere a criminalităţii organizate Ilfov, fiind delegat să efectueze cercetări într-un dosar penal, în scopul obţinerii de foloase necuvenite pentru o altă persoană, martor în cauză, ar fi pus la dispoziţie înregistrări ale discuţiilor purtate de un fost partener de afaceri al martorului cu terţe persoane şi i-ar fi permis accesul acestuia la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

"În concret, comisarul de poliţie Marius Coriolan Andrica i-ar fi înmânat martorului un hard disk conţinând înregistrări audio ale convorbirilor telefonice purtate de fostul partener de afaceri cu terţe persoane, înregistrări rezultate în urma unor activităţi de supraveghere tehnică desfăşurate în respectivul dosar penal", spun anchetatorii.

Joi, Marius Coriolan Andrica urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează DNA, potrivit știrileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot "r*****a"a mai scris cu catziva ani in urma despre un ofitzer de la I.P.J.Constantza care a fost prins ca ii dadea unui om de afaceri informatzii secrete;shtie cineva ce a patzit ofitzerul ala acuzat de tradare prin divulgarea informatziilor clasificate ca secret de stat caci in presa nu a mai aparut nimic legat de pedepsirea sau iertarea acelui politzist care si-a incalcat juramantul militar fatza de tzara ?.
2
0
izolat sunt sigur nu exista coruptie in tara asta in orice caz nu mai mare ca in occident unde e cam la fel ca la noi asa m-a invatat psdnl de 34 de ani e ceva normal in democratie nu trebuie sa ne miram
0
1
unii judecatori si procurori sunt prieteni cu interlopii ce pretentii sa mai avem de la politisti ? vorba aia famelie mare, renumeratie mică, după buget, coane fănică ce nu are si el dreptul la o masina de peste 50.000 euro, o casa de peste 3 - 400.000 euro si vacante exotice ca tot romanul care se respecta ? din ce sa le faca din salariu ?
5
0
Ti ai incalcat juramantul? Te am intrebat daca ti ai juramantul? Ce pedeapsa merita?
0
1
Mult mai multă moooie...
4
2
La bara bara cu interlopii,proxeneții și mafioții...Așa muncesc ei în slujba cetățeanului...DEVIZA NOASTRA ESTE...SA MANGLIM SI PE FRAIERI SA I PROSTIM !!!
13
2

REPLICA



LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699