REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Comisia Europeană: Conducta Nord Stream a fost închisă sub pretexte false

Comisia Europeană: Conducta Nord Stream a fost închisă sub pretexte false

Replica API 3 septembrie 2022 | 00:00 969

Comisia Europeană a acuzat gigantul rus Gazprom că a oprit furnizarea de gaze prin conducta Nord Stream din Marea Baltică către Germania folosind pretexte false, relatează dpa.

"Anunţul Gazprom din această după-amiază că închide din nou (Nord Stream) sub pretexte false este o altă confirmare a nefiabilităţii sale ca furnizor", a scris vineri seara pe Twitter un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citează Agerpres.

"Este, de asemenea, o dovadă a cinismului Rusiei, deoarece preferă să arunce gaze

în loc să onoreze contracte", a precizat sursa citată.

Potrivit producătorului de turbine Siemens Energy o scurgere de petrol nu justifică din punct de vedere tehnic oprirea gazoductului Nord Stream, decisă de Gazprom după descoperirea unor astfel de scurgeri într-o turbină.

Gazprom a anunţat vineri seara că gazoductul Nord Stream, care urma să fie repus în funcţiune sâmbătă după o perioadă de întreţinere, va fi în cele din urmă oprit "complet" până la repararea unei turbine a acestui gazoduct vital pentru aprovizionarea europenilor.

Anunţul Gazprom riscă să accentueze îngrijorarea ţărilor europene, care încearcă să evite o criză energetică în iarna care se apropie şi acuză Moscova că utilizează gazele ca armă pentru a se răzbuna pentru sancţiunile occidentale după ofensiva rusă în Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pretextele sint ''false'', dar sanctiunile demente cum sint ? Nu va obliga nimeni sa luati gaze doar de la rusi . Haideti, iesiti la cumparaturi pe alte piete, doar ati cistigat razboiul rece si ati generalizat capitalismul.
0
0
Sa s**a alup comisia asta . Ne-au dus pe toti in cap destepti astia . P****i , p****i , dar vad ca nimeni nu-i schimba . Sunt batuti in cuie , indiferent daca iau decizii proaste .
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016