Comisii de anchetă pentru cheltuielile lui Iohannis și pentru cazul Nordis, înființate de Parlament
Comisii de anchetă pentru cheltuielile lui Iohannis și pentru cazul Nordis, înființate de Parlament
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestBirourile permanente reunite ale Parlamentului au aprobat marţi înfiinţarea a două comisii de anchetă, una pentru verificarea cheltuielilor efectuate de şi pentru Administraţia Prezidenţială în perioada 2014 - 2024 şi cealaltă „pentru investigarea mafiei imobiliare", pornind de la cazul Nordis.
Birourile permanente au decis, de asemenea, să convoace plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru miercuri, de la ora 10,00, pentru aprobarea celor două comisii şi a componenţei acestora.
Birourile permanente reunite au aprobat proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare comune de anchetă pentru verificarea cheltuielilor efectuate de şi pentru Administraţia Prezidenţială în perioada 2014 - 2024, iniţiat de grupurile parlamentare PSD.
Conducerea Parlamentului a aprobat şi proiectul de hotărâre pentru constituirea unei Comisii parlamentare comune de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru investigarea mafiei imobiliare, pornind de la cazul Nordis, iniţiat de grupurile parlamentare PNL.
Marcel Ciolacu a explicat, luni seara, la Antena 3 CNN, că acuzațiile care i-au fost aduse într-un nou scandal legat de compania Nordis sunt false. Nicolae Ciucă îi ceruse demisia în timpul zilei după ce G4Media a publicat informații potrivit cărora Marcel Ciolacu ar fi călătorit la Nisa cu un avion închiriat de compania imobiliară. Ciolacu a negat aceste informații, spunând ca el şi-a plătit toate călătoriile din banii săi personali.
El şi-a acuzat adversarii politici la alegerile prezidenţiale de manipulări electorale și a evidențiat că discuția pe această temă este o diversiune în campania electorală, orientată spre atacuri personale și nu spre proiecte relevante pentru cetățeni.
„Din ce anume să-mi dau demisa? Sau de ce să-mi dau demisia? Noi vorbim aici de o călătorie a mea în zona privată, pe banii privați ai mei, cu plăți ale mele din contul personal. Nu vorbim aici de bani publici”, a spus Ciolacu.
Instanța îl obligă pe Klaus Iohannis să facă publice cheltuielile cu deplasările şi avioanele de lux
Instanţa a decis că Administraţia Prezidenţială trebuie să comunice în termen de 10 zile toate informaţiile solicitate de deputatul USR Claudiu Năsui, privind deplasările şi avioanele de lux, informaţii considerate de interes public, anunţă USR.
„Am câştigat procesul împotriva lui Klaus Iohannis. Acum un an l-am dat în judecată pe Klaus Iohannis pentru a desecretiza cheltuielile sale cu deplasările cu avioane de lux. Nu de alta, dar nu le făcea din banii lui sau ai PNL, ci din banii dumneavoastră. Fac aceste procese nu numai pentru transparenţă, ci şi pentru a demonstra tuturor că se pot reduce cheltuielile statului. PNL şi aliaţii lor PSD s-au îmbuibat din banii dumneavoastră şi vor să facă asta în continuare”, spune Claudiu Năsui.
USR precizează că tot în urma unui proces câştigat de Claudiu Năsui au aflat cetăţenii despre cele 16 salarii, de mii de euro fiecare, pe care le încasează cei de la ASF.
„La fel s-a întâmplat cu primele şi sporurile exorbitante din institutele de aşa-zisă „cercetare şi dezvoltare”, arată formaţiunea.
„Din opoziţie nu putem decât să-i demascăm. Asta atunci când mai funcţionează sistemul de justiţie. Dar ne bazăm pe bunul lor simţ să se oprească odată demascaţi. Din păcate, după cum se vede, bun simţ nu prea au. De exemplu, domnul Iohannis nu s-a oprit din călătoriile cu aeronave de lux închiriate din banii dumneavoastră, ci îşi ridică şi un palat de 9 milioane de euro prin RA-APPS, controlat de PNL.
Dacă vrem să-i oprim, trebuie să fim suficient de mulţi care cerem reducerea cheltuielilor statului şi a taxelor enorme din care se lăfăie nomenclatura de la stat”, mai declară Năsui, potrivit antena3.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News