REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
22.4° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

Comitetul Olimpic din SUA va ataca decizia care o obligă pe Jordan Chiles să returneze medalia de bronz

Comitetul Olimpic din SUA va ataca decizia care o obligă pe Jordan Chiles să returneze medalia de bronz

A.F. 12 august 2024 | 00:00 761

Comitetul Olimpic din Statele Unite va face recurs la decizia care o obligă pe gimnasta americană Jordan Chiles să returneze medalia de bronz, câștigată la exercițiul de sol la Jocurile Olimpice de la Paris. Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) a anulat un recurs la sol din partea antrenorului lui Chiles, care a urcat-o pe locul al treilea.  

Comitetul Olimpic din SUA va ataca decizia care o obliga pe Jordan Chiles sa returneze medalia de bronzJordan Chiles

„Credem cu tărie că Jordan a câștigat pe bună dreptate medalia de bronz și au existat erori critice atât în ​​punctarea inițială de către Federația Internațională de Gimnastică (FIG), cât și în procesul de contestație al Curții de Arbitraj Sportiv (CAS) ulterior, care trebuie abordate”, a transmis Comitetului Olimpic și Paralimpic al SUA, conform AP.  

CAS a decis sâmbătă că apelul antrenorului echipei Statelor Unite, Cecile Landi, de a adăuga 0,1 la scorul lui Chiles a venit în afara intervalului de 1 minut permis de Federația Internațională de Gimnastică. Comitetul ad-hoc a scris că ancheta lui Landi a venit la 1 minut și 4 secunde după ce scorul inițial al lui Chiles a fost afișat.  

Comitetul Olimpic a declarat că va lua legătura cu repezentații din Statele Unite în ceea ce privește restituirea bronzului lui Chiles și va colabora cu Comitetul Olimpic Român pentru a discuta despre o ceremonie de realocare în onoarea Anei Maria Bărbosu.  

„Eroarea inițială a avut loc în punctarea FIG, iar a doua eroare a fost în timpul procesului de recurs al CAS, în care USOPC nu a primit timp sau notificare adecvată pentru a contesta efectiv decizia”, Comitetului Olimpic și Paralimpic al SUA, conform AP.  

Nu este clar procesul exact pe care îl va urma mai întâi apelul. Cele două locuri potențiale în care comitetul ar putea face apel ar fi la cea mai înaltă instanță a Elveției, Tribunalul Elvețian sau Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Medalia de bronz din finala feminină va ajunge, astfel, la Ana Maria Bărbosu. Este totodată prima medalie la gimnastică pentru România după 12 ani, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Shaniqua a furat o medalie și nu vrea s-o returneze.
0
0
Americanii tot ..gani!
8
0

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118