REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
22.5° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Compania Antibiotice atrage fonduri din PNRR pentru producţia de energie verde

Compania Antibiotice atrage fonduri din PNRR pentru producţia de energie verde

Ana Maria LIPAN 8 iunie 2023 | 00:00 334

Compania Antibiotice a obţinut o nouă finanţare nerambursabilă, în valoare de 4,078 milioane lei, după ce în urmă cu două săptămâni a primit o finanţare de 85 milioane lei pentru o nouă capacitate de producţie a produselor sterile soluţii şi topice, a anunţat miercuri compania.

Compania Antibiotice atrage fonduri din PNRR pentru productia de energie verde

"De data aceasta este vorba de o finanţare nerambursabilă pentru investiţia într-o capacitate de producţie a energiei electrice din surse regenerabile, obţinută din fonduri PNRR", se menţionează în comunicattul citat de agerpres.ro.

Conform sursei citate, proiectul pentru construcţia unei capacităţi de producţie de 2,5 MWh a energiei electrice prin sistem fotovoltaic a fost depus de compania Antibiotice pentru finanţare şi selectat pentru a primi fonduri nerambursabile în urma apelului competitiv PNRR/2022/C6/M ENERGIE/I1. Investiţia totală în acest proiect este estimată la 13,775 milioane lei, diferenţa urmând a fi asigurată din fondurile proprii ale companiei.

Totodată, capacitatea de producţie a energiei electrice din surse regenerabile (energie solară) va fi amplasată pe platforma industrială a companiei Antibiotice şi se va întinde pe o suprafaţă construită de 31.428 metri pătraţi prin instalarea de 4680 panouri fotovoltaice.

"Odată finalizată, această investiţie va asigura producerea unei cantităţi anuale de energie electrică care va acoperi 26,4% din necesarul funcţionării platformei industriale de la Iaşi (prin raportare la consumul înregistrat în anul anterior)", se mai precizează în comunicat.

Conform sursei citate, dezvoltarea durabilă a companiei care să asigure conservarea resurselor pentru generaţiile viitoare şi un mediu sănătos reprezintă o direcţie principală a strategiei de sustenabilitate a Antibiotice în anul 2023 şi în perspectiva anilor 2030.

"Tot în acest an, ne-am propus şi implementarea unui ansamblu de panouri fotovoltaice pe clădirile din companie, astfel încât producţia de energie verde care să asigure autonomia din punct de vedere energetic să crească până la aproximativ 35% din necesarul platformei industriale. Aceste două investiţii vor fi realizate cu aplicarea principiului DNSH - Do No Significant Harm (a nu prejudicia în mod semnificativ) care presupune să construim sustenabil, în condiţii de siguranţă şi eficienţă, în aşa manieră încât să nu fie afectat mediul, pe toată durata şi în toate fazele proiectului, de la proiectare, până la etapa de dezafectare", a precizat Sebastian Costea, manager Proiecte Strategice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699