REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Compania care exploatează gaze din Marea Neagră și-a retras acuzațiile la adresa României

Compania care exploatează gaze din Marea Neagră și-a retras acuzațiile la adresa României

Mirela PASCAL 11 decembrie 2023 | 15:41 2007

Societatea Black Sea Oil & Gas a informat Curtea de Arbitraj de la Paris că își retrage toate pretențiile financiare de la statul român, după ce, inițial, a cerut judecătorilor comerciali să constate că statul român nu a respectat contractul de concesiune și exploatare a gazelor din Marea Neagră. Miza disputei era de 2 miliarde de lei (400 milioane euro). 

Compania care exploateaza gaze din Marea Neagra si-a retras acuzatiile la adresa RomanieiSocietatea Black Sea Oil & Gas

Societatea Black Sea Oil & Gas (BSOG) a informat Curtea de Arbitraj de la Paris că își retrage toate pretențiile financiare de la statul român, conform unui document aflat în posesia stiripesurse.ro.

BSOG a transmis într-o scrisoare care a ajuns și la oficialii români că își retrage „toate solicitările” invocate în instanță împotriva Agenției Naționale de Resurse Minerale (ANRM) și a Ministerului Finanțelor. Societatea de expoatare a resurselor naturale menționează în adresă că își retrage pretențiile financiare „fără prejudicii”.

Decizia a fost luată, susțin surse guvernamentale, după vizita în Statele Unite a premierului Marcel Ciolacu. Acționar majoritar al firmei Black Sea Oil & Gas este o mare companie americană, anume Grupul Carlyle, un fond de investiții. În vizita în SUA, premierul român a purtat discuții cu reprezentanții companiei pentru închiderea diferendului comercial. CEO-ul companiei afirma luna trecută pentru Europa Liberă că „disputa se referă la taxa suplimentară prevăzută în Legea offshore” și că BSOG dorește „recuperarea oricăror sume plătite statului pentru taxa suplimentară”. Suma vizată se apropia de 400 de milioane de euro. Reclamanții din această dispută sunt Black Sea Oil & Gas (BSOG), Petro Ventures și Gas Plus Dacia. Este vorba de grupul de firme implicate în construcția și exploatarea offshore-ului Midia Proiect de dezvoltare a gazelor din Marea Neagră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
n-ati invatat nimic - absolut nimic
2
0
alt episod din serialul maffia instaurata in romaniaa, dupa '89, transformata in colonie straina cu conducatori hoti, tradatori de tara si vanzatori de neam
6
0
Nu ne vindem tara - hotii, hotii - since 1992
4
0
Bravo conducătorilor trădători ! După ce firma BSOG nu a plătit 1 leu redevențe, tot gazul și petrolul fiind exportat, fără ca statul să cunoască cantitățile extrase, acum plătim către Marea Poartă(SUA) și pretențiile lor financiare.
6
0
Au căzut la pace,, lom mai mult de la cei mulți și p****i care nu știe să-și apere dreptul la un trai decent și dăm la cei puțin dar descurcăreți
6
0
Nimic nu e gratis,vezi retragerea acuzatiilor sau semi-intrarea in Schengen!
10
0
Din ciclul Romania ca o prada.
15
1

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677