REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
20° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Compania de Autostrăzi, “DATOARE” la un TRAFICANT de DROGURI

Compania de Autostrăzi, “DATOARE” la un TRAFICANT de DROGURI

Replica API 17 ianuarie 2022 | 15:57 2961

Un cunoscut traficant de droguri, de la malul mării, are de primit 6250 de euro de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, reprezentând contravaloarea reparațiilor mașinii traficantului. Mai exact, Ionuț Alexandru Dane, în urma unui accident avut pe autostrada A4, și-a avariat mașina încercând să evite un câine. Acesta a chemat în judecată CNAIR, considerând că, din cauză că nu există un gard care să împiedice accesul animalelor pe autostradă s-a petrecut accidentul.

Prin sentința din 28 octombrie 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis obligarea CNAIR la plata a 6250 către Ionuț Alexandru Dane reprezentând contravaloarea prejudiciului suferit. CNAIR a făcut recurs la sentință, primul termen fiind stabilit pe 27 ianuarie 2022.

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit anchetei, Ionuț Alexandru Dane a condus autoturismul pe autostrada A 4 km 16+900, iar în timp ce circula pe banda nr. 2, i-a apărut brusc în față un câine pe care l-a evitat, intrând în coliziune cu glisiera centrală metalică. Reclamantul nu a fost sancționat contravențional, reținându-se existența cazului întâmplător drept cauză ce înlătură caracterul contravențional al faptei. Conform autorizației de reparații emisă de Inspectoratul General al Poliției Române, autoturismul condus de către reclamant a suferit avarii la aripa stângă și dreapta față, capota motor, faruri, bara protecție față, anvelopă dreapta față, alte avarii.

Instanța a dat câștig de cauza reclamantului

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au constatat că fapta ilicită imputată se referă la nerespectarea obligației de montare a gardului de protecție pentru a împiedica accesul animalelor pe carosabilul autostrăzii. Pentru reclamant, prejudiciul este reprezentat de avariile suferite de autoturismul proprietatea sa, ce l-au adus în imposibilitate de folosire, în urma încălcării obligației legale de către administratorul drumului de a monta un gard de protecție la limita zonei de siguranță/întreținere ce a făcut posibilă pătrunderea unui animal pe carosabil.

Cine este Ionuț Alexandru Dane

Ionuț Alexandru Dane este o cunoștință mai veche a oamenilor legii, el fiind cercetat de două ori pentru trafic de droguri. Acesta făcea partea dintr-un grup de traficanți de droguri care acționau în zona Casei de Cultură din Constanța, în 2017 fiind cercetat pentru trafic cu droguri de mare risc.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303