REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
32.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Compania ucraineană Naftogaz a descoperit un depozit ''promiţător'' de gaze în Munţii Carpaţi

Compania ucraineană Naftogaz a descoperit un depozit ''promiţător'' de gaze în Munţii Carpaţi

Ana Maria LIPAN 18 noiembrie 2023 | 00:00 339

Compania ucraineană de stat Naftogaz a anunţat vineri că subsidiara sa de gaze a descoperit un depozit nou de gaze naturale "promiţător" în vestul ţării, în Munţii Carpaţi, transmite Reuters, sursa citată de agerpres.ro.

Compania ucraineana Naftogaz a descoperit un depozit ''promitator'' de gaze in Muntii Carpatifoto cu rol ilustrativ

Descoperirea reprezintă un nou pas al strategiei companiei de majorare a producţiei interne, în condiţiile în care invadarea Ucrainei de către Rusia a resetat strategia energetică a Kievului, a afirmat directorul general Oleksiy Chernyshov.

"În ultimele zile a fost pusă în funcţiune o sondă în locul în care credem că este un depozit masiv din Munţii Carpaţi. Nu există coincidenţe fericite. Este rezultatul unei activităţi coordonate, folosim recunoaştere seismologică 3D şi tehnologii moderne de forare", a scris Chernyshov într-o postare pe Facebook.

Într-un comunicat, Naftogas a informat că s-a forat la o adâncime de 1.600 metri. De când a preluat conducerea Naftogaz, în urmă cu un an, Chernyshov a declarat în mod repetat că vrea să majoreze producţia internă de gaze, obiectivul companiei fiind de a produce 14 miliarde metri cubi (bcm) în 2024, de la 13,5 bcm în 2023.

Producţia totală a Ucrainei, care include şi producţia de gaze a firmelor private, este estimată anul acesta la aproximativ 19,1 bcm, faţă de 18,5 bcm în 2022. Oleh Tolmachev, directorul producătorului de gaze Ukrgasvydobuvannia, a afirmat că vestul Ucrainei are un potenţial ridicat pentru noi depozite de hidrocarburi.

"Ne intensificăm activităţile în această regiune, introducând noi tehnologii şi atrăgând investiţii", a explicat acesta.

Din 2015, Ucraina nu a importat direct gaze naturale din Rusia, ci a cumpărat de la Uniunea Europeană, şi şi-a accelerat eforturile de creştere a producţiei interne de gaze.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare razboi mare in Ucraina! Dar gasesc gaz in munti! Pe bune? Bine ca jumatate din ei s-au raspandit in uniunea europeana care-i intretine! De ce sa munceasca? Niste hosmalai de barbati si femei plesnind de sanatate, tupeisti si plini de ei, care stau la mana intinsa! De ce sa muncesti cand te sustine UE? Iar in legislatia Romaniei nu se mai numesc refugiati ci STRAMUTATI! Care in viitor anticipez ca vor avea drepturile unor stramutati!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712