REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.5° Constanța Mie., 17 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6793
32.5° Constanța Miercuri, 17 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6793
 

Companiile și instituţiile publice din România nu vor mai fi nevoie să îşi printeze şi să arhiveze documentele

Companiile și instituţiile publice din România nu vor mai fi nevoie să îşi printeze şi să arhiveze documentele

A.F. 13 mai 2024 | 00:00 235

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că a emis ordinul care stabileşte criterii transparente şi simple pentru arhivarea electronică în România.

Companiile si institutiile publice din Romania nu vor mai fi nevoie sa isi printeze si sa arhiveze documentele

„Companiile, instituţiile publice din România nu vor mai fi nevoie să îşi printeze şi să arhiveze documentele, ci vor putea, în baza unei semnături electronice şi a unui mecanism foarte simplu şi acreditat de Autoritatea pentru Digitalizarea României să aibă întreg circuitul documentelor în format electronic digital”, a mai spus el.

„Am emis astăzi un ordin de ministru prin care am stabilit criterii transparente şi simple pentru arhivarea electronică în România. Ştim cu toţii că astăzi, ca să poţi să închizi ciclul arhivării electronice, într-o companie privată sau instituţie publică, trebuia ca la final să printezi un document pe care ulterior să îl arhivezi într-un document în format fizic. Ei bine, de astăzi, s-au creat reguli noi. Am adus România, după mai bine de 10 ani în care nu am avut modificări şi actualizări de legislaţie într-o zonă în care suntem pe acelaşi tipar al legislaţiei europene, în special în reglementarea eIDAS (prevede interoperabilitatea sistemelor naţionale de identificare electronică între statele membre ale UE – n.r.)”, a explicat Bogdan Ivan, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

El a mai spus că „din acest punct de vedere, companiile, instituţiile publice din România nu vor mai fi nevoie să îşi printeze şi să arhiveze documentele, ci vor putea, în baza unei semnături electronice şi a unui mecanism foarte simplu şi acreditat de ADR (Autoritatea pentru Digitalizarea României – n.r.) să aibă întreg circuitul documentelor în format electronic digital”, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510