REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.1° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
27.1° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Complex imobiliar sinistru în China: Peste 250 de vile de lux, abandonate. Video

Complex imobiliar sinistru în China: Peste 250 de vile de lux, abandonate. Video

A.F. 21 august 2023 | 00:00 423

La poalele orașului industrial Shenyang din nord-estul Chinei, la poalele orașului Shenyang, se află misteriosul proiect State Guest Mansions, un complex imobiliar format din peste 250 de vile de lux, toate abandonate, informează odditycentral.com.

Complex imobiliar sinistru in China: Peste 250 de vile de lux, abandonate. Video

Povestea State Guest Mansions a început în 2010, când afacerile din sectorul imobiliar chinez erau în plină expansiune. Gigantul imobiliar Greenland Group a cumpărat hectare de teren la poalele munților din jurul orașului Shenyang și a început lucrările la ceea ce trebuia să fie un refugiu pentru bogații și puternicii din regiune. 260 de vile în stil european au început să se ridice din pământ, cu podele de marmură și candelabre aurite atârnând de tavane, dar, dintr-un motiv ciudat care încă nu a fost dezvăluit, dezvoltarea s-a oprit în 2018, iar de atunci locul a fost un oraș fantomă.

"Totul aici a fost lăsat abandonat", a declarat recent un localnic pentru AFP. "Totul pare destul de înfiorător".

Dezvoltatorul imobiliar nu a făcut niciodată o declarație oficială cu privire la proiectul State Guest Mansions și la ceea ce a dus la abandonarea acestuia, dar mulți dintre localnici cred că are legătură cu corupția.

Complex imobiliar sinistru in China: Peste 250 de vile de lux, abandonate. Video

"Sincer, a fost din cauza corupției oficiale", a declarat un fermier local. "Au tăiat finanțarea și au luat măsuri drastice împotriva dezvoltărilor necontrolate, așa că a fost lăsat pe jumătate finalizat. Acestea s-ar fi vândut cu milioane de euro, dar cei bogați nu au cumpărat nici măcar una dintre ele. Nu au fost construite pentru oamenii obișnuiți".

Motivele din spatele acestui eșec imobiliar

Motivele eșecului proiectului rămân neclare, dar pentru mulți, satul de lux abandonat, situat la aproximativ 400 km de Beijing, este un simbol al actualei piețe imobiliare chineze, un sector paralizat de propriile excese.

La ani de zile după ce au fost abandonate, vilele de lux neterminate au fost recuperate încet de natură și de fermierii obișnuiți care nu și-ar fi putut permite niciodată să le cumpere. Printre aceste edificii decadente sunt crescute vite, uneori chiar în interiorul lor și în garajele lor, iar pasionații de orașe fantomă vin adesea aici pentru a le explora.

Orașul fantomă de lux din Sheyang este în mod ciudat asemănător cu Burj al Babas, celebrul oraș fantomă din Turcia, cu castele de basm abandonate, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699