REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Complexul Cleopatra din Mamaia a reușit să intre în legalitate cu lucrările executate fără autorizație

Complexul Cleopatra din Mamaia a reușit să intre în legalitate cu lucrările executate fără autorizație

Ana Maria LIPAN 16 noiembrie 2023 | 00:00 2943

Complexul Cleopatra din Mamaia este una dintre cele mai vechi unități de alimentație publică din stațiune, fiind deținut de firma Mamaia 2000 SRL, controlată în trecut de fostul consilier local Vasile Chirondojan. Încă de când regretatul fost președinte al Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia se afla la frâiele afacerii, societatea a intrat în vizorul autorităților, după ce a efectuat unele lucrări de amploare fără autorizație la complex. Municipalitatea a cerut desființarea acestora în instanță, Judecătoria Constanța admițând cererea de chemare în judecată. În prezent se judecă apelul, însă, între timp, firma a reușit să intre în legalitate cu o parte dintre modificări. 

Complexul Cleopatra din Mamaia a reusit sa intre in legalitate cu lucrarile executate fara autorizatie

Complexul Cleopatra din Mamaia este una dintre cele mai vechi unități de alimentație publică de pe litoral, devenind un reper al stațiunii. Acesta este deținut de firma Mamaia 2000 SRL, controlată în trecut de fostul consilier local Vasile Chirondojan, care s-a stins din viață în anul 2020. Societatea a început să întâmpine probleme încă dinaintea trecerii în neființă a fostului președinte al Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia, după ce autoritățile au sesizat și sancționat firma pentru executarea unor lucrări de amploare fără autorizație la complexul Cleopatra.

A executat mai multe lucrări fără autorizație

În sarcina firmei lui Chirondojan s-a reținut executarea de lucrări, în 2017, fără a deține autorizație de construire necesară, constând în: extindere construcție existentă cazemată prin realizare platformă betonată în suprafață de 200 m pe laturile de est, nord si vest ale activului, realizare structură din lemn cu înălțimea de 4 m, fără închideri perimetrale având rol de terasă acoperită pe laturile de est, nord și vest ale cazematei, lucrări executate pe teren aparținând domeniului public al statului.

Complexul Cleopatra din Mamaia a reusit sa intre in legalitate cu lucrarile executate fara autorizatie

De asemenea, ar fi executat compartimentări interioare la activ Complex Cleopatra la parter și etaj 1 existent, realizare etaj 2 parțial constând în executarea unui număr de 31 de camere de cazare, grupuri sanitare, cabine de duș, pe o structură ușoară de lemn, lucrări realizate pe teren proprietate privată.

Municipalitatea a dat în judecată firma

Pentru fapta sa, Chirondojan a fost amendat cu 6.000 de lei. La trei ani după executarea acestor lucrări, firma a încercat să intre în legalitate, însă nu a avut succes. În cazul unuia dintre corpurile vizate, anume Corp 4, cu funcțiunea de spații comerciale, lucrare executată fără autorizație de construire, nu a primit undă verde, întrucât, conform planurile urbanistice, funcțiunea aprobată este doar cea de circulații pietonale.

Complexul Cleopatra din Mamaia a reusit sa intre in legalitate cu lucrarile executate fara autorizatie
În februarie 2022, municipalitatea a acționat în instanță Mamaia 2000 SRL pentru desființarea lucrărilor. Judecătoria Constanța a admis cererea de chemară în judecată, urmând să se judece apelul, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, pe 10 mai a.c. 

A reușit să intre în legalitate, cu unele lucrări

Recent, municipalitatea a emis un certificat de urbanism prin care amenajările interioare de la parterul și etajul 1 al clădirii, cât și modificare fațadei și construirea scării exterioare au intrat în legalitate. Firma fusese sancționată în luna septembrie 2017 pentru executarea acestor modificări, fără documentele necesare. 

Complexul Cleopatra din Mamaia a reusit sa intre in legalitate cu lucrarile executate fara autorizatie
Se menține totuși problema legalității lucrărilor executate la nivelul al doilea al imobilului, dar și al construirii terasei acoperite. Potrivit autorităților locale, regimul maxim de înălțime aprobat în zonă este de P+1E+M, Complexul Cleopatra depășindu-l. 

Date despre firmă

Mamaia 2000 SRL  a fost înființată în anul 1993 și are ca obiect al activității comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare. În anul fiscal 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 2.099.429 de lei, profit ce se ridică la suma de 926.209 de lei și datorii în valoare de 230.871 de lei.

Complexul Cleopatra din Mamaia a reusit sa intre in legalitate cu lucrarile executate fara autorizatie Vasile Chirondojan

Societatea Mamaia 2000 SRL a fost condusă de fostului consilier local PSD, Vasile Chirondojan, care era administrator și asociat unic. După moartea acestuia, în luna noiembrie a anului 2020, asociați au devenit Cleopatra Chirondojan, fiica acestuia, căreia i-au revenit 3/4 din masa succesorală și Aneta Chirondojan, soția defunctului, cu 1/4 din masa succesorală. După ce Cleopatra Chirondojan și-a cesionat acțiunile, mama sa, Aneta, a devenit asociat unic și administrator al societății Mamaia 2000 SRL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
as vrea sa cumpar acest complex , ofer 8 milioane de euro , stiti cumva daca este de vanzare ? nu ma intereseaza cum a fost construit si daca este legal , astept raspuns aici iar daca suma este prea mica sunt dispus sa mai cresc oferta atat cat este necasar , va rog sa-mi raspundeti urgent .
4
5
Cipanzeala urat mirositoare, acesti oieri imputiti au distrus Mamaia, Duhneste a branza cu aracet!
13
2
Mamaia e o stațiune makkedonizata.
16
0
ML-ul in restaurant, printre mese in zilele de glorie. Era si clubul PSD tot acolo, ce vremuri.
15
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016