REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Comuna Jurilovca aşteaptă 100.000 de vizitatori la Festivalul borşului lipovenesc

Comuna Jurilovca aşteaptă 100.000 de vizitatori la Festivalul borşului lipovenesc

Andreea CONDURACHE 17 august 2023 | 00:00 5708

Primăria comunei Jurilovca, judeţul Tulcea, aşteaptă peste 100.000 de vizitatori în primul weekend al lunii viitoare, atunci când va avea loc Festivalul borşului lipovenesc, în timpul căruia va concerta Goran Bregovic.

Comuna Jurilovca asteapta 100.000 de vizitatori la Festivalul borsului lipovenesc

"Pe 2 şi 3 septembrie, la Jurilovca, se va desfăşura deja consacratul Festival al borşului lipovenesc. În acest an, pe lângă cele 50.000 de porţii de borş de peşte oferite de Primărie, autorităţile locale plusează cu un invitat internaţional de renume, Goran Bregovic. La eveniment sunt aşteptaţi peste 100.000 de oameni", se arată în sursa amintită.

Primăria comunei tulcene aminteşte că la finele săptămânii trecute, portul a găzduit o expoziţie-concurs de maşini tunate, JurilovCars, precum şi o cursă de ciclism de şosea, Jurilovca Bike Fest.

"De remarcat este faptul că dinamica turismului s-a schimbat major faţă de anii trecuţi, din punctul de vedere al activităţilor. Oaspeţii cazaţi în comună au ales ca doar maximum jumătate din timpul petrecut aici să-l aloce călătoriilor, implicit plajei, la Gura Portiţei, preferând în rest pescuitul, plimbările în localitate, terasele din Jurilovca, vizitarea cetăţilor din apropiere, Argamum şi Enisala, sau alegând să rămână în gospodării, pentru relaxare", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei, şi campingul din Jurilovca a fost plin, aproximativ 20% din turiştii cu rulote fiind străini. De asemenea, gradul de ocupare înregistrat în perioada amintită în satul de vacanţă Gura Portiţei a fost de 95%, conform agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plangere la DNA. Dar la DNA Bucuresti,pt reusite.
1
0
Pai normal că așa se aude , dar are în spate pe dl Primar care nu-l lasa de izbeliște, o mana spala pe cealaltă, dar de unde a avut câteva zeci de miliarde sa ia o asociație intrată în insolventa?? Și de doi ani se roagă lumea sa le de-a banii pe creanțe. Ar fi ok să meargă televiziunile și un control sai mai zguduie puțin că prea asi bat joc de oameni. Cunosc f BN ce manevre sau făcut și în primărie cu terenuri vândute la persoane fără știrea lor că de au putut că doar sunt de la PSD și normal că s-au spălat pe mâini și lumea rămân cu buza umflata din cauza acestor oameni care nu îi interesează doar de buzunarele lor și atât!
1
0
Se aude ca a furgasit multe hectare,fratele primarului,dar se mai aude si ca e plin de datorii.
1
0
Dl Silviu daca nu cunoașteți va rog sa tăceți. fiecare âsi văd interesele. Eu va doresc fir întins și mergeți nimic de zis este frumos .
1
0
Este normal oare când un primar face ceva frumos și util pentru localitatea sa, sa fie imediat asociat cu fapte de corupție? Sa fie denigrat și tăvălit in băltoaca asta politica ? Nu cunosc aspectele, însă de câțiva ani buni venim de la peste o sută de kilometri în această localitate, datorită acestui festival al borsului lipovenesc și de fiecare data a fost super frumos. Va rugam, nu stricați asta, este păcat .... Mai ales pentru voi localnicii.
1
0
Primarul organizează festivaluri peste festivaluri dar din banii cui? Poate se rezolvă și cu banii pe Creanțe , că de aproape 2 ani minte o comunitate întreaga că li se da. Spune că fratele dânsului a luat societatea din Sălcioara și că așteaptă să le trimită hotărârea judecătorească , și uite așa dansează lumea după cum canta Primaru și fratele dânsului. Și mai vor sai și prosteasca cu o nimica toată , dar sa nu uite că , daca nu erau acei țărani cum îi numesc ei nu se înființa nicio asociată și ei nu mai aveau acum sute de hectare , dar trăim într-o țară de tot râsul în care își bat joc de noi , noi care din păcate am ieșit sai votam să poată să și facă ei averi și să se distreze pe banii noștri!
3
0
este frumos din partea comunitatii.
1
0
Orice se face la Jurilovca este PSD. T*o vrea sa lase moștenitor la tron la CJ pe Ion Eugen de la Jurilovca. Totul este politica, circ, mâncare scumpa sau ciorba de peste gratis dar nimeni nu întreabă dacă au acte pe peste. 100 de mii nu intra în port la Jurilovca nici dacă aduni acolo 3 orașe și 5 sate. Este minciuna PSD.
4
0
cati bani isi trag primarii din treaba asta?nu cerceteaza nimeni?
9
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016