REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Concurs de angajare... cu cântec, la Penitenciarele Slobozia și Tulcea!

Concurs de angajare... cu cântec, la Penitenciarele Slobozia și Tulcea!

Virgil STOIAN 14 noiembrie 2023 | 00:00 3269

În 10 penitenciare din întreaga țară s-a organizat concurs pentru ocuparea postului de şef birou (Resurse Umane și Formare Profesională). Având în vedere că postul este pe perioadă nedeterminată, a fost râvnit de foarte multe persoane... inclusiv de cei împuterniciți deja pe această funcție. Unii candidați spun că la Slobozia și la Tulcea concursul a fost unul cu final… știut, postul fiind „câștigat“ de persoana care era împuternicită deja pe funcție.

Concurs de angajare... cu cantec, la Penitenciarele Slobozia si Tulcea! Concurs de angajare... cu cântec

Și la penitenciare concursurile sunt cu dedicație?! Aspiranții la funcțiile puse la dispoziție de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) sunt mult râvnite. Unii le ocupă pe merit, alții mai puțin. Iar în unele situații, examenele s-au dovedit a fi... cu cântec. Surse din sistem, de exemplu, ne-au semnalat neregulile din cadrul concursului pentru ocuparea postului de șef birou resurse umane și formare profesională:

 

Concurs de angajare... cu cantec, la Penitenciarele Slobozia si Tulcea! Penitenciarul Slobozia

Prima probă de concurs a fost cea prin care au fost verificate competențele digitale, concurenții trebuind să dovedească cât de familiarizați sunt cu lucrul la calculator. A fost eliminatorie proba calculatorului, fiind apreciată cu calificativele Admis/Respins, doar că nu aveau cum să măsluiască așa ceva, rămânând subiectele rezolvate pe calculator. Candidații s-au descurcat, nu au cum să măsluiască ceva ce rămâne pe calculator”, ne-au declarat surse ANP. 

Concurs de angajare... cu cantec, la Penitenciarele Slobozia si Tulcea! Penitenciarul Tulcea

Mai mult, acestea au mai precizat că ”la Tulcea, de exemplu, pe un singur post au fost 4 candidați, rămânând la proba scrisă unul singur.  Același lucru s-a întâmplat și în cazul celorlalte unități, unde au fost eliminați după proba interviului ceilalți candidați, ajungând câte un candidat la proba scrisă. Oare... Cel dorit? Practic în ultima probă, cea scrisă, acesta trebuia să ia peste nota 7, pentru a primi postul. Ceilalți candidați, practic, nu au avut nici o șansă. Interviul a constat în verificarea abilităților manageriale. Aceste posturi se ocupă doar prin concurs, însă acest concurs a fost unul de complezență, știindu-se deja cine e câștigătorul“.

”Postul nu a fost câștigat de persoana împuternicită deja pe post”

Reporterii Replica au încercat să afle dacă și în celelalte orașe unde s-a organizat concurs a existat o situație de acest gen însă reprezentanții penitenciarelor nu au dorit să răspundă. Singurul penitenciar care a răspuns a fost cel de la Tulcea, însă am fost asigurați că examenul nu a fost câștigat de împuternicit: „Vă asigurăm că la noi, postul nu a fost câștigat de persoana împuternicită deja pe post“, a declarat reprezentantul penitenciarului Tulcea. În schimb, reprezentanții Penitenciarului Slobozia nu au putut fi contactați.

Nu putem să nu ne întrebăm de ce atâta secretomanie pe un subiect care ar fi trebuit să fie... la vedere. Care sunt interesele? Este oare atât de râvnit un asemenea post încât să se pună la îndoială organizarea concursului?

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate instituțiile, fără excepție, în frunte cu guvernul, conduc cu familiile, amante, amanți. Concursurile sunt de fațada sau admidii sunt analfabeți și nu știu sa scrie
2
0
La Tulcea știu un semianalfabet funcțional ce a luat examenul la penitenciar. A fost scris și un articol despre el, agresase un tânăr în sala lui de fitness.
1
0
Cele mai corupte instituții, poarta alba no. One
2
0
votam aur si va dam afara din sistemul corupt
1
5
Partea buna e ca cei din comisie nu au mult de mers pana in celula daca e adevarat.
5
0
Se mai fac magarii si la concursurile din penitenciare, dar putine. In general sunt pe bune. In schimb pe la celelalte institutii este dezastru.Stiu ce vorbesc.
7
3
Toata lumea stie ca in toate institutiile, concursurile sunt pe pile, relații, spaga
7
1
Si la ambulanta si la spital si la pompieri se dau spagi.Sa nu mai spunem de politia locala…
10
0
Pt ca p3nsionare rapida. Salarii de salarii.benefici cu duiumu.
7
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677