REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.7° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
31.7° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

CONDAMNARE în dosarul POLIȚISTULUI care a REFUZAT MITA

CONDAMNARE în dosarul POLIȚISTULUI care a REFUZAT MITA

Replica API 25 mai 2021 | 23:05 2569

Radu G., din Constanţa, a fost trimis în judecată, pe 10 septembrie, pentru dare de mită, după ce a încercat să îi ofere unui poliţist de la Transporturi suma de 300 de lei pentru ca acesta să-i înapoieze documentele autoturismului și a plăcuțelor de înmatriculare ale maşinii, marca BMW, ridicate în urma unui control efectuat asupra vehiculului la data de 15.08.2020, întrucât autoturismul nu avea asigurare obligatorie RCA valabilă.

Cum s-au petrecut faptele

Organele de anchetă au fost sesizate, în data de 15 august 2020, de către un lucrător din cadrul Postului de Transporturi Feroviare Constanţa, cu privire la faptul că a identificat în trafic un autoturism BMW fără asigurare RCA obligatorie valabilă, motiv pentru care a imobilizat autoturismul. Din discuţiile purtate cu conducătorul auto, a rezultat că autoturismul nu îi aparţinea şi că nu avea nici acte justificative asupra sa. Deplasându-se la faţa locului, Radu G, proprietarul autoturismului, și-a exprimat disponibilitatea de a-i remite diverse sume de bani poliţistului în scopul de a-i fi restituite plăcuțele de înmatriculare și documentele vehiculului, pe care funcționarul le ridicase ca urmare a neregulilor constatate.

Radu G. a fost prins în flagrant

Inițial, i-a transmis ,,să-și vadă de treabă” , însă, întrucât inculpatul a insistat, a dat curs propunerii acestuia, în vederea probării activității infracționale, anunțând lucrătorii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Constanţa. În aceeași zi, în jurul orei 19:30, a fost sunat de către Radu G. care i-a transmis că „dorește să poartă o discuție personală”, martorul transmițându-i să vină a doua zi, pe data de 16 august 2020, când iese de la serviciu. Intuind intenția inculpatului de a-i remite sume de bani ori a-i face propuneri în acest sens, a înregistrat discuția purtată cu acesta în fața instituției, cu telefonul mobil marca Samsung Galaxy S7 Edge, proprietate personală. Astfel, s-a reușit prinderea în flagrant a inculpatului, după ce a remis suma de 300 de lei poliţistului. La momentul la care lucrătorii din cadrul Direcției Generale Anticorupție au intervenit și i-au cerut să explice motivul remiterii sumei de bani către polițist, inculpatul a precizat că ,,ar fi avut o datorie,, , pentru ca ulterior, la momentul întocmirii procesului-verbal corespunzător, să revină asupra afirmației inițiale și să admită că motivul l-a reprezentat restituirea plăcuțelor de înmatriculare și a celorlalte documente ale vehiculului de către funcționar.

Inculpatul şi-a recunoscut fapta

Fiind audiat, Radu G. şi-a recunoscut fapta arătând totuși că din discuțiile pe care le-a purtat cu funcționarul, a avut senzația că acesta ar fi solicitat anumite foloase pentru a-i restitui documentele autoturismului, respectiv plăcuțele de înmatriculare, deși polițistul nu i-a cerut în mod direct acest lucru.

Ce a spus instanţa

Având în vedere contextul comiterii faptei, relațiile sociale lezate, urmările produse, dar şi faptul că nu este cunoscut cu antecedente, instanţa a decis condamnarea lui Radu G. la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai radule se poate asa ceva , 300 lei...?!? daca incepeai licitatia de la 2000 lei in sus , azi nu mai aveai cazier...
5
0
Pentru 300 de lei aia, isi batea joc de politist, de aia l-a si dat in gat parchetului!
4
0
Esti in eroare Dane
2
2
si brusc s-a facut justitie in Constanta. Mi-e sila.
7
2
Daca eu filmez cu telefonul nu se ia in considerare de instanta, pe motiv ca nu este omologat. Vad ca la altii se poate
7
1
Este de la 500 de euro in sus
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016