REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.6° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
20.6° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

CONDAMNĂRI în DOSARUL JAFULUI de la DEPOZITUL familiei MERLĂ!

CONDAMNĂRI în DOSARUL JAFULUI de la DEPOZITUL familiei MERLĂ!

Replica API 26 decembrie 2021 | 22:58 6885

Radu Merlă a fost, în trecut, unul dintre cei mai potenți financiar oameni de afaceri din Constanța. Acționar la foarte multe firme, acesta are și ”calitatea” de a fi soțul lui Ani Merlă, șefa Direcției Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța. Cea mai controversată societate pe care familia Merlă o deține este Oil Depol Services. Un depozit al acestei firme a fost călcat de o bandă de hoți care au furat aproximativ 70 de jante cu cauciucurile montate și cauciucuri de diferite mărci și dimensiuni. Prejudiciul adus firmei ar fi de aproximativ 100.000 de lei și a fost recuperat în totalitate.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis, prin sentința din 24 noiembrie 2021, condamnarea lui Tătaru Andrei Denis la 2 ani și șase luni închisoare, Maldan Robert Alin a primit 3 ani de închisoare, Marinescu Alexandru Marin: 2 ani și șase luni, Ibănescu Laurențiu Gabriel 2 ani și șase luni, Stoica Ionel Daniel: 2 ani, în timp ce Virgil Vinogradov a primit măsura educativă unică privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an. Pedepsele primilor cinci inculpați sunt cu suspendare. Sentința nu este definitivă, pe 10 martie 2022 urmând a se judeca apelul.

Ani Merlă

Cum s-a petrecut furtul

Potrivit rechizitoriului, cei șase inculpați ar fi pătruns în depozit după ce au spart un geam aflat în spatele imobilului. După ce au pătruns în clădire prin geamul spart, dintr-o altă încăpere au sustras cauciucurile, pe care le-au scos pe același geam spart. Apoi aceștia și-au împărțit prada, depozitând cauciurile fie la domiciliul lor fie în diferite alte locuri.

Oil Depol Services

Inculpații au acționat cu intenție directă

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au constatat că, cu privire la elementul material, al infracțiunii de furt, inculpații și-au însușit pe nedrept bunuri care se aflau in deținerea legală a persoanei, fără consimțământul acesteia. Prin deposedare s-a înlăturat situația de fapt care permitea persoanei vătămate să dispună de acestea, iar prin apropierea lor de către inculpați s-a realizat o nouă situație de fapt, modificându-se situația patrimonială existentă anterior săvârșirii respectivei infracțiuni, elemente care se circumscriu urmării imediate. Sub aspectul legăturii de cauzalitate, aceasta apare ca firească, iar dovedirea ei rezultă practic din acțiunea de deposedare comisă de cei șase inculpați. Raportat la scopul infracțiunii, însușirea pe nedrept a unor bunuri, se reține în sarcina subiectului activ al infracțiunii, ca formă de vinovăție, intenția directa.

Date despre Oil Depol Services

Oil Depol Services, cu domeniu de activitate activități și servicii de decontaminare, are profitul în scădere. Cu o cifră de afaceri de 50 milioane de lei, în 2019, profitul a fost de 2.627.348 lei, față de anul anterior, când a fost de peste 14 milioane de lei. Datoriile erau, în 2019, în valoare de 19.058.783 lei. Societatea se laudă ca fiind lider, la nivel național și regional, în topul firmelor ce au ca obiect de activitate curățările industriale cu apă, folosind pompe de înaltă presiune, decontaminarea solului și a luciului de apă, colectarea și transportul autorizat ADR, depozitarea temporară și eliminarea finală a deșeurilor periculoase și nepericuloase. Reamintim că firma se ocupă și cu imobiliare. După cum deja se știe, Oil Depol Services construiește un bloc cu șase etaje pe malul lacului Tăbăcărie, zona Lake View, pe un teren cumpărat în 2013, în baza unui PUZ aprobat de consilierii locali în 2016.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O hoata mai mare ca nesimtita asta de merla nu exista
3
0
Si nu este cam ilegal, madam Mierla fiind shtab la primarie?
5
1
Vedeti ce lant de plimbat vaca are?
5
2
i-mi place de tine comandasule- esti ca un patron si o ai si MARE ............
3
4
niste hoti au furat de la parintii lor.
13
2
Eu cand sunt de serviciu, cu CT18 PCV fac cumparaturi la Penny,plimb neamurile,mai urmeaza sa fac taxi,doar este sat fara stapani la locala Cernavoda!Apropo,umflam km si motorina o bag la CT 74 CMO
11
4
e bine sa fii bugetar si sa mai ai si afaceri cu dedicatie
21
4
Pe aia i-au judecat pt furt de jante,jante cumparate din bani furati. Deci pe patroni cand ii luati?
21
3
Mihaita Emil Visoianu era printre ei? Le-a tinut de sase?
16
4

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303