REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.1° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Condamnat cu amendă penală după ce a amenințt un polițist

Condamnat cu amendă penală după ce a amenințt un polițist

Replica API 30 ianuarie 2022 | 19:55 293

Din cauza consumului de alcool, foarte multe persoane comit fapte de care ulterior nu își mai aduc aminte sau nu le mai recunosc. Mihai Ciolacu, din Tulcea, l-a amenințat și înjurat pe agentul șef adjunct de poliție, după ce acesta a încercat să-l rețină pe prietenul inculpatului. Polițistul a dorit să îl ducă pe acesta la secție și să îl amendeze deoarece l-a surprins în timp ce își satisfăcea nevoile fiziologice în public. Mihai Ciolacu i-a adresat agentului injurii și expresii jignitoare dar și amenințări.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Mihai Ciolacu la 2400 lei amendă penală (echivalentul a 240 zile amendă) pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Sentința a fost dată pe 4 noiembrie 021, iar în urma apelului care s-a judecat pe 21 ianuarie 2022, pedeapsa a rămas aceeași. Sentința este definitivă.

Cum s-a întâmplat incidentul

Agentul șef adjunct de poliție se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe raza satului Pardina jud. Tulcea, fiind în uniformă de serviciu, a depistat în dreptul unui bar o persoană care își satisfăcea necesitățile fiziologice în loc public. Agentul de poliție i-a solicitat acestui să îl însoțească la Postul de Poliție pentru a-l sancționa contravențional însă acesta a refuzat și s-a opus conducerii, manifestându-se recalcitrant, țipând și înjurând, fapt ce a atras atenția clienților din bar care au ieșit să vadă ce se întâmplă. Printre clienții ieșiți din bar se afla și inculpatul care a început să îi adreseze agentului de poliție injurii și expresii jignitoare ori de natură a provoca indignarea cetățenilor asupra polițistului, instigând publicul la revoltă. Cu ajutorul agentului de pază comunală, polițistul l-a condus la Postul de Poliție pe bărbat unde l-a sancționat contravențional. În acest timp la postul de poliție a venit și Mihai Ciolacu care a continuat să îi adreseze injurii și expresii jignitoare organului de poliție.

Instanța a respins apelul

Analizând modalitatea de individualizare a pedepselor aplicate de instanța de fond, (acesta fiind de altfel motivul de apel atât al parchetului cât și al inculpatului), în raport de criticile expuse în cadrul apelurilor, curtea reține că nu se evidențiază aspecte de nelegalitate sau netemeincie ale sentinței apelate, sub acest aspect, pedeapsa amenzii penale (atât cea individuală, cât și cea rezultantă) dovedindu-se, sub aspectul cuantumului și modalității de executare, suficientă pentru realizarea scopului pedepsei, curtea apreciind (contrar motivelor de apel expuse de parchet), că majorarea amenzii penale ori aplicarea pedepsei închisorii, cu suspendarea sub supraveghere a executării acesteia, nu este necesară, fiind avute în vedere în acest sens inclusiv conduita avută anterior de inculpat, dar și faptul că prin aplicarea pedepsei amenzii inculpatul va conștientiza consecințele faptelor sale, amenda aplicată atingându-și scopul educativ-preventiv a pedepsei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303