REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Condamnat la 5 ani de închisoare, după ce și-a înjunghiat fratele, la Castelu

Condamnat la 5 ani de închisoare, după ce și-a înjunghiat fratele, la Castelu

Virgil STOIAN 2 noiembrie 2023 | 00:00 1479

Caz șocant la Castelu! Marcel Velcea și-a înjunghiat fratele de mai multe ori, inclusiv în zona inimii. Inițial, bărbatul a susținut că a avut un cuțit, cu care a încercat să se apere și pe care l-ar fi ținut pe piept cu ambele mâini iar victima s-a înfipt singură în arma albă. Această ipoteză a căzut imediat… victima fiind înjunghiată de… 6 ori.

Condamnat la 5 ani de inchisoare, dupa ce si-a injunghiat fratele, la CasteluMarcel Velcea

Potrivit rechizitoriului, între cei doi ar fi existat un conflict din cauză că victima nu avea un loc de muncă de mai bine de un an și nu contribuia la cheltuielile comune. În acest context, după ce s-au certat şi lovit reciproc cu pumnii, probabil când persoana vătămată s-a înarmat cu un par, Marcel Velcea a înjunghiat-o de şase ori cu cuţitul pe aceasta, de patru ori în zona inimii şi de două ori la mâna dreaptă, astfel încât i-a provocat leziunile grave care i-au pus viaţa în primejdie. Marcel Velcea susține că, în cursul altercaţiei, persoana vătămată l-ar fi înjurat de morţii părinţilor şi atacat cu un par lung de circa un metru, lovindu-l la palma stângă, lângă degetul mare, aşa că a luat de pe masă un cuţit, cu care a încercat să se apere şi l-ar fi ţinut pe piept cu ambele mâini, când cădea cu scaunul pe care era aşezat, aşa că persoana vătămată s-ar fi înfipt singură în acel cuţit. Când i s-a explicat că fratele său are nu mai puţin de şase plăgi înjunghiate, inculpatul a admis că este posibil să o fi înjunghiat el pe persoana vătămată în cele şase locuri, dar a invocat că nu mai ştie exact ce a făcut în timpul conflictului, deşi a încercat într-un mod pueril şi neverosimil să invoce o legitimă apărare.

Condamnat la 5 ani de inchisoare, dupa ce si-a injunghiat fratele, la CasteluFoto cu caracter ilustrativ

Instanța a constatat că, în loc să procedeze raţional, ca o persoană care era în deplinătatea facultăţilor mintale şi se afla într-un conflict cu fratele său, cuprins de furie că fratele său înjurase de morţii părinţilor comuni, Marcel Velcea a ales să riposteze mult mai violent decât o făcea fratele său prin pretinsa folosire a acelui par de lemn, împrejurare deja negată de persoana vătămată. Versiunea inculpatului că a ţinut cuţitul de mâner pe piept şi că fratele său a intrat singur în lama cuţitului este neverosimilă, ba chiar puerilă, deoarece persoana vătămată a prezentat nu mai puţin de şase plăgi înjunghiate, astfel în modalitatea descrisă de inculpat, aceasta să continue să se arunce singură în cuţit, pentru a suferi şi următoarele plăgi înjunghiate.

Modalitatea de apărare a inculpatului în faţa acuzaţiei penale este de natură să învedereze o atitudine cinică, a unui individ cu o puternică înclinaţie spre mistificarea adevărului, o persoană cu un caracter reprobabil, care a încercat să inducă în eroare organele judiciare cu scopul de a fi exonerată de răspundere penală.

Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Marcel Velcea la 5 ani de închisoare. Sentința a fost dată pe 26 octombrie 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510