REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Condamnat la 8 ani de închisoare pentru 40 de pachete de țigări

Condamnat la 8 ani de închisoare pentru 40 de pachete de țigări

Replica API 17 februarie 2022 | 22:00 12375

Sevghilim Șaban este un client vechi al oamenilor legii, având nu mai puțin de 7 condamnări în ultimii 10 ani. De data aceasta, bărbatul a fost prins cu 40 de pachete cu țigarete marca Marlboro, pachete de țigarete provenind din contrabandă și care nu prezentau niciun fel de banderole de siguranță (timbru de siguranță) emise de autoritățile române. Șaban a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Bărbatul este unul dintre cei judecați alături de George Bosânceanu, în dosarul de proxenetism.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea lui Sevghilim Șaban la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuit plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinați săvârșirii acesteia, în formă continuată. În urma contopirii cu celelalte pedepse din sentințele anterioare, inculpatul urmează să execute 8 ani și 27 de ani de închisoare. Bărbatul a depus apel la această sentință, care a fost respins de Curtea de Apel Constanța pe 14 februarie 2022. Sentința este definitivă.

Cum a fost prins bărbatul

În locuința lui Șaban Sevghilim, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate 40 de pachete țigarete marca Marlboro. Cu ocazia audierii în calitate de suspect și inculpat, Șaban a declarat faptul că a achiziționat țigaretele identificate la domiciliul său cu ocazia percheziției, de la o persoană necunoscută din Piața Tomis 3, pentru consum propriu, dar nu știa că nu are voie să le dețină.

Inculpatul a acționat cu vinovăție

Instanța a reținut că elementul material constă în acțiunea inculpatului de a deține la domiciliul său țigarete cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Sub aspectul laturii subiective, inculpatul a acționat cu vinovăție în modalitatea intenției indirecte, întrucât acesta a prevăzut rezultatul faptelor sale – prejudicierea bugetului consolidat al statului prin sustragerea de la plata taxei vamale, accizei și TVA pentru cantitățile de țigări depistate - și deși nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui.

Cine este Șaban Sevghilim

Șaban Sevghilim a făcut partea din gruparea infracţională în care se afla şi afaceristul George Bosânceanu. În sarcina lor s-a reţinut că, în cursul anului 2011, au obţinut beneficii financiare substanţiale, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către 5 persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare. Pe lângă aceasta, bărbatul a mai fost prins și cu acte false, acesta având permis de conducere şi carte de identitate turcească eliberate de autorităţile din Turcia, deşi acesta nu figurează cu renunţare la cetăţenia română şi nici cu permis de conducere emis de autorităţile române.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai rahatilor, dar la cei care fura milioane de euro n-aveti tupeu sa mergeti? Sau voi sunteti tari doar cu gainarii de genul acesta si babutele care vand patrunjel la coltul strazii?
2
0
Mexicane , a luat 2 ani pt tigari si restul pana la 8 ani coada . Crapati-ar inima de foame , lesinatule dupa click-uri
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303