REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
27.4° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

CONDAMNATĂ, după ce a VÂNDUT PARFUMURI contrafăcute

CONDAMNATĂ, după ce a VÂNDUT PARFUMURI contrafăcute

Replica API 5 ianuarie 2022 | 23:26 5542

Parfumurile scumpe sunt apanajul unei femei cochete, care se respectă. Probabil că acesta este motivul pentru care Sevda Ali, din Constanța, s-a apucat de vândut parfumuri scumpe contrafăcute, în fața Centrului Comercial Tomis, până a fost prinsă de oamenii legii. În momentul în care a fost prinsă femeia avea asupra ei 18 parfumuri contrafăcute, purtând mărci identice sau similare cu mărci înregistrate.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis condamnarea inculpatei la 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”. Sentința a fost dată pe 15 aprilie 2021, iar în urma apelului din 30 decembrie 2021, judecat la Curtea de Apel Constanța, și respins ca tardiv, a rămas definitivă.

Cum a fost prinsă femeia

Sevda Ali a fost depistată de către lucrătorii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în fața Centrului Comercial Tomis, în timp ce comercializa ambulant 18 parfumuri purtând mărci identice sau similare cu mărci înregistrate, respectiv 2 parfumuri inscripționate „Flower By Kenzo", 1 parfum inscripționat „Giorgio Armani SI", 1 parfum inscripționat „Allure Homme Sport", 1 parfum inscripționat „Versace Crystal Noir", 1 parfum inscripționat „Lancome Hypnose", 1 parfum inscripționat „Jour D'hermes", 1 parfum inscripționat „Gucci Guilty", 2 parfumuri inscripționate „Olympea", 2 parfumuri inscripționate „Paco Rabanne Lady Million", 2 parfumuri inscripționate „Jean Paul Gaultier Scandal", 1 parfum inscripționat „Carolina Herrera 212 Sexy", 1 parfum inscripționat „Carolina Herrera Good Girl" și 2 parfumuri inscripționate „Thierry Mugler Alien". Cu ocazia depistării, inculpata a declarat organelor de jandarmi că a cumpărat parfumurile din Complexul Comercial Europa din Mun. București cu prețul de 10 lei bucata, produse pe care le vindea cu prețul 15-20 de lei bucata cunoscând că sunt contrafăcute. De asemenea, Sevda Ali a declarat că a mai fost depistată în timp ce comercializa astfel de produse.

Instanța a respins apelul inculpatei

Conform art.410 alin.(1) cod procedură penală, pentru inculpat, termenul de apel este de 10 zile și curge de la comunicarea minutei. Nefiind găsită inculpata la domiciliu, comunicarea minutei s-a realizat potrivit prin afișarea de către agentul procedural a „înștiințării privind sentința de condamnare” la data de 10.05.2021, când inculpata Sevda Ali s-a prezentat la grefa instanței și a ridicat plicul care conținea comunicarea, astfel cum reiese din mențiunea olografă de pe dovada de înmânare. Or, declararea apelului la data de 04.06.2021 a depășit cu mult termenul legal pentru exercitarea căii de atac de către inculpată. Din aceste considerente. Curtea de Apel Constanța a respins apelul ca tardiv. Sentința este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de la primaria c-voda spune ca acelas lucru il face si colega ei moraru zisa slinoasa .
3
0
Vai ce stire de kkat. Parca ar fi prima care vinde stifturi.
8
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303