REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
30.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Conducerea BTT Costinești, pe mâna Gabrielei Firea

Conducerea BTT Costinești, pe mâna Gabrielei Firea

Replica API 9 aprilie 2022 | 00:00 3038

BTT SA Costinești, societate de stat care deţine câteva zeci de mii de metri pătraţi de teren în staţiune, a ajuns, în trecutul apropiat, sub umbrela PSD. Asta, după ce fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a preluat conducerea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea. Și, cum este obișnuința, ministrul și-a impus proprii oameni în conducerea companiei. Unul din ei este fost primar al Sectorului 5 București, iar altul, un apropiat al lui Firea.

Consiliul de Administrație al BTT Costinești a fost schimbat, ajungând la conducerea companiei oameni noi, cu notorietate la nivel național. Unii dintre ei, nu toți. Astfel, președinte CA este Alexandru Hazem Kansou, iar membrii sunt Alexandru Sebastian Lazarov, Alexandru Popescu, Iulia Catalina Biro, Mihai Mugur Toader. Dar, haideți să-i luăm pe rând și să aflăm mai multe despre noii șefi de la BTT Costinești.

Președintele CA, apropiat al Gabrielei Firea

Președintele CA, Alexandru Hazem Kansou, secretarul executiv al PSD București şi un apropiat al fostului primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea. Este de profesie economist. Conform informațiilor din CV, el este cetățean român, dar născut în Liban și are vârsta de 39 de ani.

Alexandru Hazem Kansou

A absolvit Liceul Marin Preda, în anul 2002, apoi Facultatea de Economie a Turismlui în cadrul Universității Româno-Americane. A fost cooptat, mai întâi, de PNL, apoi a ajuns în Partidul Social Democrat (PSD), după ce a fost dat afară de liberali, în februarie 2020, după ce, în calitate de consilier local PNL, în Consiliul General al Municipiului București, a votat bugetul propus de Firea. Trei luni mai târziu, el a fost numit director general al Societății de Transport București. În martie 2021, el făcea un apel către PNL pentru sabotarea primarului Nicușor Dan. „PSD București face un apel și la membrii PNL, două partide care s-au respectat în toate luptele politice duse in ultimii 30 de ani. Reveniți la politica decentă, nu vă mai lăsați dominați de neomarxisti, analizați si o să vedeți că vă îndreptați spre dezastru! Detașați-vă de jocurile de poker făcute de Orban, Cîtu si Violeta Alexandru!”, a scris el pe Facebook.

Iulia Cătălina Biro deține calitatea de membru în CA. Este consilier al aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Hunor Kelemen, din ianuarie 2022. Până la acea dată, a ocupat funcția de director cabinet secretar de stat la Ministerul Sportului, din iulie 2021. A fost Consilier Cabinet Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene, în perioada aprilie 2021 - iunie 2021, dar a lucrat și în Departamentul pentru Relatii Interetnice, Secretariatul General al Guvernului, în ianuarie 2019 - septembrie 2020

Un fost primar, un avocat și un consilier local, în CA

Alexandru Sebastian Lazarov este un alt membru proaspăt numit în CA al BTT SA. Este consilier local Consiliul Local Sector 5, București, două mandate, șef birou Universitatea Politehnică, anterior a fost asistent și expert informare și promovare, dar și consultant management, tot la Politehnică București.

Alexandru Sebastian Lazarov

Consiliul de Administrație este completat cu Alexandru Popescu, de profesie avocat, dar și de Mihai Mugur Toader, de profesie inginer geochimist.

Mihai Mugur Toader

În mandatul 2016-2020 a fost primarul Sectorului 2 București, iar în mandatul 2012-2016 a fost viceprimar. Anterior, a fost directorul unor societăți private. În prezent, este Consilier parlamnentar.

Istoricul unui jaf românesc

Înfiinţat în 1968, BTT era agenţia de turism a UTC. Ulterior, BTT avea să deţină sute de hoteluri, zeci de hectare de terenuri, vile şi cabane, complexuri sportive, pârtii de schi, în toată România, la munte, la mare, în deltă şi în Bucureşti, locuri destinate tinerilor comunişti. O staţiune întreagă, Costineşti, avea să fie ridicată special pentru BTT, dar societatea avea active în toată ţara: Pârâul Rece, Câmpulung Moldovenesc, Izvorul Mureşului, Buşteni, Sibiu, Târgu Jiu, Brăila, Geoagiu- Băi, Miercurea Ciuc, Cluj, Deva, Piatra Neamţ, Botoşani, Teleorman.

După 1990, BTT suferă mai multe forme de reorganizare, iar hotelurile şi terenurile sale încep să fie înstrăinate. Fie că sunt vândute la preţuri de nimic, fie închiriate cu 50 de cenţi metrul pătrat sau ajunse adăposturi pentru oamenii străzii, de uriaşa avere BTT s-a ales praful. Azi, compania numără pe degetele de la o mână proprietățile.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gabi,o iei pe urmele lui udrea!atentie la magarusi!costinestiul este betonat ssi cementat,cu gunoaie,exact ca in ferentari,voluntariul lui pandele.se va simti ca acasa!este pirnaie si ptr hierea!
1
0
nu stiam k ,,acesta, doamna ,,? se ocupa si de turism, k ya e o para suta asta se stie
0
0
socati de ce se va intampla in continuare!
1
0
Scoateti ca urile astea pusi toti politic, lasati un director cum era odata , bani platiti aiurea
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768