REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
20° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

CONDUCEREA Porturilor Dunării Fluviale zice că LAZIA va fi EVACUAT!

CONDUCEREA Porturilor Dunării Fluviale zice că LAZIA va fi EVACUAT!

Replica API 11 octombrie 2021 | 00:25 3543

Recent, Replica a adus în atenția opiniei publice scandalul dintre Administrația Porturilor Dunării Fluviale și familia Lazia, compania făcând demersurile pentru evacuarea societății Dobroport din Portul Cernavodă. Deși Dorin Lazia ne-a declarat că este un abuz și că APDF (Administrația Porturilor Dunării Fluviale) i-a mărit chiria fără să-l înștiințeze, iată că detalii interesante ies la iveală.

Dorin Lazia

Administrația Porturilor Dunării Fluviale ne-a transmis faptul că realitatea este alta decât cea oferită de familia Lazia, iar societatea Dobroport, în afară de faptul că nu mai are contract pentru terenul în cauză, din Portul Cernavodă, are și datorii imense către companie.

”Ocupă și folosește terenul fără titlu”

”Terenul în cauză se află în proprietatea publică a Statului Român și a fost dat în concesiune companiei, conform contractului nr 2713/1.06.2001, urmat de contractul de concesiune 3898/15.10.2008, la care s-a adăugat Actul Adițional 34526/5.09.2018/. Judecătoria Medgidia a admis acțiunea CN. APDF și a dispus prin hotărâre executorie evacuarea SC Dobroport de pe terenul susprecizat. Pârâta ocupă și folosește terenul fără niciun titlu, contractul de închiriere fiind expirat de mai mult timp. Referitor la executarea silită, facem precizarea că aceasta nu este suspendată, compania nu a renunțat la efectuarea ei, fiind vorba doar de o schimbare a executorului judecătoresc”, ne-au transmis reprezentanții companiei.

APDF: Chiria nu s-a mărit

Deși Dorin Lazia ne-a declarat că ” Noi plătim chiria, chirie pe care au mărit-o, anul acesta, de patru ori, fără să fim informați. Am încercat să cerem lămuriri, dar nu am primit nici un răspuns”, compania contra atacă: ”Cu privire la cuantumul chiriei, anul acesta ”fiind de patru ori mai mare față de cea stabilită anterior” cum se afirmă, vă aducem la cunoștință că această informație nu are corespondent în realitate, valoarea chiriei fiind nemodificată. De asemenea, SC Dobroport, aflată în insolvență, este unul dintre cei mai mari debitori ai CN APDF, la această dată cuantumul datoriilor înregistrate față de companie fiind de 656.586,99 lei”, ne-a mai transmis Mihaela Luiza Haschka, directorul general APDF.

Nu a fost elaborat și aprobat un plan de reorganizare al societății

”Un alt aspect este acela că, la data deschiderii insolvenței - 9 mai 2017, și până în prezent, nu a fost elaborat și aprobat un plan de reorganizare al societății, așa cum prevede legea. În atare condiții, nu sunt oferite niciun fel de premise și garanții certe a redresării economice a firmei”, a conchis aceasta.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Yeeeeeeeee!!!!!!!!
1
2
Prea tarziu....
4
2
De la port cta au acest fizic, daca vrei sai spanzuri nu poti, un fizic facut cu bucate alese, nu cu parizer si iaurt
11
2
asta trebuia de mult arestat ,cata lume are de primit salarii de la el ,e fara numar..
20
1
Toti cu gura mare acum pe Dorin, dar cand ati mancat ani de zile de la Argos nu va aduceti aminte. Lordul Lazia hranea jumate din oras, nenorocitilor. Ca fiisu e un cartofor si a distrus tot ce-a construit lordul, e alta discutie, si nu va priveste pe voi, paduchilor.
16
18
Nenorocitule, cum te poti uita in oglida dupa cata lume ai distrus, lichea ce esti?!
21
2
Dorine mie cand imi dai datoria de 45.000 de euro?.Lasa l pe Merca el poate sa mai astepte sa ii dai datoria de 22 de mii euro.
19
2
Oare asta inainte de ajun isi viseaza taierea cum e legenda ?
24
1

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118