REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
27.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Conducerea școlii 37, sancționată de ISJ după ce a greșit codurile de anonimizare de la Evaluarea Națională

Conducerea școlii 37, sancționată de ISJ după ce a greșit codurile de anonimizare de la Evaluarea Națională

Replica API 28 iulie 2022 | 21:21 6416

În urmă cu mai bine de o lună, Replica de Constanța vă semnala o gafă monumentală petrecută la Școala 37. Mai exact, unor elevi, care susțineau Evaluarea Națională, li s-a dat codul unic de participare greșit, astfel că notele afișate pe site-ul edu.ro nu erau cele reale, părinții fiind chemați la școală pentru a fi înștiințați și pentru a primi codul corect. La acel moment, s-a încercat mușamalizarea acelei fapte, Inspectoratul Școlar Județean nefiind anunțat de acea gafă de către conducerea școlii. Sorin Mihai, inspectorul școlar general, a făcut o declarație Replicii de Constanța, în care a explicat situația creată dar a transmis și ce se va întâmpla cu persoanele implicate în eveniment.

Conform declarațiilor lui Sorin Mihai, din 105 candidați care au susținut Evaluarea Națională la Școala 37, doar 30 au primit codul de anonimizare corect, fiind vorba despre o eroare umană, și nu de sistem cum a declarat inițial pentru Replica de Constanța, directorul adjunct al școlii, Cristina Apostu.

Începând cu anul 2020, rezultatele la Examenul de Evaluare Națională se afișează în mod anonimizat prin atribuirea automată a unui cod unic de către platforma națională EvNat. Pe această platformă au acces numai persoanele de contact din cadrul comisiilor naționale, județene și din centrele de examen/centrele de evaluare, accesul fiind permis cu utilizator și parolă, transmise de către comisia națională. Această platformă conține datele de identificare ale candidatului (nume, inițiala tatălui, prenume, CNP, media claselor V-VIII, media de la examenul național, media de absolvire și medie bilingv). Platforma CEX (centru de examen – unitatea de învățământ) preia automat datele din EvNat. Aceste coduri sunt utilizate de absolvenți numai pentru vizualizarea rezultatelor la Examenul de Evaluare Națională de la avizierul unității de învățământ și pe site-ul www.evaluare.edu.ro. La Școala Gimnazială Nr. 37 Constanța, la prima probă a Evaluării Naționale, dintr-o eroare umană, elevilor li s-au înmânat codurile de anonimizare într-un format care nu respectă formatul din aplicație. Din 105 candidați, doar 30 de candidați au primit codul de anonimizare corect.„ a declarat Sorin Mihai, pentru Replica de Constanța.

Sancțiuni pentru toți membrii comisiei care au greșit

În data de 23 iunie 2022, în momentul afișării rezultatelor la avizierul centrului de examen s-a constatat neconcordanța codurilor. În aproximativ o oră s-a procedat la distribuirea codurilor corecte pentru toți cei care erau prezenți la avizier în formatul din EvNat (numele școlii, județul, CNP elev, numele elevului, inițiala tatălui, prenumele elevului și codul de anonimizare), pe bază de semnătură. Au primit fizic, în formatul din aplicație, 3/4 dintre candidați (coduri care pentru unii erau corecte), iar restul au fost informați telefonic prin diriginți sau prin membrii comisiei. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a delegat o echipă de inspectori școlari în vederea analizării situației create. Au fost verificate toate documentele și informațiile transmise către candidați și părinții acestora, precum și modul în care au fost respectate atribuțiile de către fiecare membru al comisiei, conform metodologiei de examen și procedurilor transmise de comisia județeană/națională de organizare și desfășurare a Examenului de Evaluare Națională 2022. Prin raportare la situația creată, în conformitate cu atribuțiile instituționale și în baza prevederilor metodologice în vigoare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va evalua activitatea managerială a doamnelor directoare, cu sancționarea punctuală a acestora și acordarea calificativului corespunzător, conform Fișei de (auto)evaluare- director/director adjunct unitate de învățământ gimnazial, anexă la Procedura operațională privind evaluarea activității manageriale a directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar ale județului Constanța. Și alți membri ai comisiei care nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile vor fi sancționați conform metodologiei de examen și nu vor mai fi nominalizați în alte comisii de acest tip.” a mai adăugat Sorin Mihai.

Sorin Mihai

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513