REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Conferință de presă organizată de USR Constanța! Video

Conferință de presă organizată de USR Constanța! Video

A.V., V.S. 12 mai 2023 | 14:04 963

USR Constanța a organizat în cursul zilei de vineri, 12 mai a.c., o conferință de presă, la care au participat fostul ministru al Justiţiei, deputatul Stelian Ion, alături de invitaţii săi, deputatul Cristina Prună şi fostul ministru al Economiei, deputatul Claudiu Năsui.

Conferinta de presa organizata de USR Constanta! VideoClaudiu Năsui, Cristina Prună și Stelian Ion

În cadrul conferinţei au fost abordate teme economice, atât din perspectivă naţională, dar şi locală, importanţa eliminării pensiilor speciale, modificările din Codul Urbanismului, precum şi alte subiecte de interes public local.

Deputatul Cristina Prună spune că industria din județul Constanța bate pasul pe loc din cauza actualului Guvern. ,,Industria în județ Constanța, din păcate, este ținută în loc de actualul Guvern. Aici ma refer la producția de energie eoliana din Marea Neagră. Am fost recent la o conferință internațională și am aflat că țări ca Danemarca sau Norvegia se unesc pentru a dezvolta proiecte în domeniul eolian. Chiar am inițiat o lege care să creeze cadrul pentru ca investitorii să vina în această zonă. Acest lucru ar avea efecte pentru economia locala dar și națională”, a spus aceasta.

Stelian Ion, fost ministru al Justiției, a transmis faptul că va aborda mai multe subiecte pe tot parcursul conferinței de presă, atingând subiecte precum ultimele evenimente din Parlament, codul urbanismului, dar și alte subiecte: „Să fie foarte clar, tărăboiul din Parlament se datorează în principal PSD-ului și PNL-ului. Își bat joc de Parlament, au monopolizat Parlamentul, țin ședințe secrete și după aceea se miră că oamenii se revoltă. O fac deliberat și în felul acesta aruncă în aer liniștea socială. Faliile create în societate se rearanjează, îi asmut pe cei din partidul extremist, și le dau un câmp de lucru și de activitate și îi cresc pana când nu o să mai poată controla nimic. De fiecare dată când au existat violențe le-am criticat la cel mai înalt nivel. Nu am văzut de partea cealaltă reacții. În perioada acesta sunt dezbateri în Parlament pentru reglementări referitoare la codul urbanism. Orice chestiune care ar trebui să reprez un plus și acest proiect risca să devină nociv. Puterea a venit cu o serie de amendamente care va avea repercusiuni și pentru Constanța. Dau câteva exemple de încălcare a legii. PSD, PNL, cei care știm ce au făcut în Constanța, vor să aibă un instrument de mutilare a orașelor, pentru ca vor să protejeze PUZ-urile ilegale.
Se impune o regulă pe care nu o înțelegem. De acum încolo se propune ca PUZ-urile să fie doar atacate în cardul unui termen. Se mai propune ca spațiile verzi deținute de privați să fie protejate.
Am observat săptămâna trecută ce se întâmplă în Constanța și cum se adună munți de moloz. La Poarta 1 operatorii economici au găsit de cuviință să depoziteze molozul acolo. O chestiune halucinantă. Nu era delimitată zona, o chestiune revoltătoare. Garda de Mediu a făcut verificări și au dispus sancțiuni. 60 de mii de lei, dar foarte important este să restabilim legea și ordinea în oraș
.”

Video:

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vaivaivaivai ce frumos. Ce vorbe alese, cata omenie, ce verticalitate domne. Mâncători de rahat cu Stelian în frunte . Huuuuooo
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510