REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Conferință de presă pentru susținerea educației copiilor români și ucrainieni

Conferință de presă pentru susținerea educației copiilor români și ucrainieni

Cristina BĂRBUCEANU 21 februarie 2023 | 15:55 798

Miercuri, 22.02.2023, de la ora 13:30, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, va avea loc o conferință de presă cu prilejul lansării proiectului „Solidaritate cu Ucraina: sprijin pentru educația copiilor ucraineni și români”, proiect implementat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, de World Vision România și finanțat de Ministerul de Afaceri și Comerț din Noua Zeelandă.

Conferinta de presa pentru sustinerea educatiei copiilor romani si ucrainieni

La conferință vor participa Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, managerul  Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, Elena Cioclin, responsabil proiect din partea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”. Din partea World Vision România vor participa: Cristina Panov, manager proiect DFAT & MFAT UCR, Răzvan Nicola, coordonator regional proiecte educaționale Constanța, Leoniza Morales, Communications Officer UCR, Paulo Nacif, Operations Director UCR, Andy Robinson, Country Programme Manager WV New Zealand.

Scopul proiectului este acela de a pune la dispoziția copiilor ucraineni și români, în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, echipamentele digitale necesare studiului și activităților de educație formală și non-formală.

Acest proiect vine în sprijinul comunității locale, în vederea integrării în comunitate a cetățenilor ucraineni refugiați în urma războiului din Ucraina, prin facilitarea implicării elevilor ucraineni și români în activități și ateliere comune în care aceștia au posibilitatea de a colabora, pentru o mai bună cunoaștere reciprocă. Mai mult, beneficiarilor li se vor asigura toate mijloacele digitale pentru a naviga în siguranță pe internet și a accesa educația online, astfel încât, aceștia să își poată continua studiile prin platforme, materiale, aplicații, fiind conectați, totodată, cu membrii familiei și prieteni, prin intermediul rețelelor sociale.

Aceste activități vor contribui la îmbunătățirea sentimentului de securitate, apartenență și implicare pentru tinerii beneficiari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copii nu au nevoie de “echipamentele digitale” ci de o educatie corespunzatoare la cele mai inalte standarde de eficienta si performanta pentru ca educatia actuala este intr-o situatie catastrofala din toate punctele de vedere ca toate celelalte din tara asta si scoate analfabeti pe banda rulanda cu sutele de mii iar “echipamentele digitale” nu ii vor ajuta cu nimic, dimpotriva
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166