REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.6° Constanța Sâm., 24 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6831
27.6° Constanța Sâmbătă, 24 August 2024 Anul XX Nr. 6831
 

Congresul PSD are loc sâmbătă, 24 august, la Romexpo. Social-democrații își aleg noua conducere. Video

Congresul PSD are loc sâmbătă, 24 august, la Romexpo. Social-democrații își aleg noua conducere. Video

Deria ISLEAM 24 august 2024 | 09:42 1189

Intrarea în cursa pentru Cotroceni l-a făcut pe Marcel Ciolacu să pregătească o nouă echipă a conducerii PSD, care va fi validată la congresul de azi, din care fac parte atât oameni apropiați, cât și lideri-cheie din teritoriu, care vor trebui să-și aducă aportul la alegerile din noiembrie și decembrie.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoCongresul PSD, Romexpo, 24 august 2024

UPDATE 14.08 Liderul USR Elena Lasconi reacţionează la discursurile de la Congresul PSD, pe care îl numeşte ”un festival al dezinformării, al minciunilor şi al atacurilor cu date false”. ”Ciolacu poate doar vorbe, niciodată fapte! Pentru că lupul pesedist îşi schimbă blana, dar năravurile ba”, consideră ea.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoElena Lasconi, lider USR

”Un festival al dezinformării, al minciunilor şi al atacurilor cu date false! Tupeu şi sfidare. Aşa au arătat discursurile liderilor PSD de azi! Marcel Ciolacu vorbeşte de parcă ar fi în opoziţie, de parcă nu a condus România în ultimii trei ani, de parcă n-a avut guvernul şi peste 60% în Parlament. A vorbit ca un om care azi a ieşit din spuma mării şi de mâine se apucă de treabă! Îţi trebuie mult tupeu să poţi să gândeşti şi să citeşti de pe foaie asemenea vorbe”, scrie Lasconi pe Facebook.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoMarcel Ciolacu

UPDATE 13.50 Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat în discursul ţinut la încheierea Congresului PSD de sâmbătă, răspunzând comentariilor privind schimbările de la vârful partidului, el explicând, printre altele, că „partidul trebuie să ţină cont de câştigătorii din alegeri şi, mai ales, un partid un partid care doreşte să aibă un viitor trebuie să aducă cât mai mulţi tineri în conducerea lui”. „Mihai, Sorin, trimiteţi-mă la Cotroceni, fiindcă altfel va fi greu să scăpaţi de mine”, a spus Ciolacu, adresându-se liderilor partidului, relatează News.ro. „Am văzut tot felul de comentarii în ceea ce priveşte schimbările din conducerea partidului, dar astăzi am fost foarte atent la dumneavoastră şi am sentimentul că cu toţii am fost de acord: un partid trebuie să aibă şi stabilitate, un partid trebuie să fie deschis, un partid trebuie să acorde locul cuvenit doamnelor, un partid trebuie să ţină cont de câştigătorii din alegeri şi, mai ales, un partid care doreşte să aibă un viitor trebuie să aducă cât mai mulţi tineri în conducerea lui şi trebuie să-i lase şi să-i încurajeze să devină decidenţi”, a afirmat Ciolacu.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoMarcel Ciolacu

Acesta a constatat că PSD „are viitor”. „Este evident un lucru foarte important: acest partid are viitor, are viitor cu oameni de calitate”, a adăugat Ciolacu. Ciolacu subliniază că „adevărata muncă” începe după congres. La finalul cuvântului său, liderul PSD s-a adresat altor lideri ai formaţiunii: „Mihai, Sorin, trimiteţi-mă la Cotroceni, fiindcă altfel va fi greu să scăpaţi de mine”.

UPDATE 13.21 Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, propus de Marcel Ciolacu pentru o funcție de comisar european, a afirmat că preşedintele PSD susţine că mulţi tineri din partid sunt “lupii tineri” ai formaţiunii politice, dar a precizat că în urmă cu patru ani aceştia nu erau relevanţi, dar între timp lucrurile s-au schimbat. ”Preşedintele Ciolacu zice deseori de Alfred, de George, de Ionuţ, de Corneliu de Bogdan şi mai sunt câţiva care au intervenit şi vor interveni, că suntem lupii tineri ai Partidului Social Democrat. Poate că este adevărat. Însă trebuie spus că în urmă cu patru ani nu eram relevanţi. Şi numai cu patru ani, mulţi dintre noi aici prezenţi nu puteam influenţa destinele comunităţilor noastre. Ori lucrurile s-au schimbat. Partidul s-a deschis şi vedem lucrul acesta inclusiv astăzi. Avem patru noi colegi care se alătură echipei noastre şi mă bucură că se întâmplă acest lucru. Trebuie să rămânem un partid deschis, un partid reprezentativ, un partid care atrage profesionişti, un partid care demonstrează de fiecare dată că este capabil să-i reprezinte pe români”, a afirmat Victor Negrescu, sâmbătă, la congresul PSD. 

Vezi video AICI

UPDATE 12.55 Preşedintele PSD şi candidatul partidului la preşedinţie, Marcel Ciolacu, i-a criticat dur pe ultimii doi preşedinţi ai ţării, în discursul ținut sâmbătă la Romexpo, la Congresul PSD. Ciolacu a spus că România are nevoie un nou model de preşedinte, unul „cu suflet”, și a promis scutiri de impozite pentru românii din diaspora care se întorc în ţară. Legat de războiul de la graniță, premierul a spus că susținerea Ucrainei „înseamnă a asigura pacea României” și a pledat pentru reconstrucţia Ucrainei, când războiul se va sfârși. Ciolacu și-a început discursul, care a durat aproape o oră, vorbind despre trecutul PSD și momentul când a fost ales președintele partidului. „PSD a câştigat alegerile locale şi europarlamentare. Stimaţi colegi, astăzi ne bucurăm şi facem planuri de viitor, dar nu trebuie să uităm niciodată de unde am plecat. Acum patru ani, când m-aţi ales preşedinte, partidul nostru traversa cele mei grele momente. (…) Am ales calea grea, a luptei. Împreună, am reuşit să recâştigăm încrederea oamenilor. Împreună, am luat un partid lipsit de speranţă, l-am reformat şi l-am dus la guvernare. Acesta este adevărul şi trebuie să fim mândri de asta! Trebuie să continuăm”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Congresul PSD. 

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoMarcel Ciolacu

El a subliniat că PSD este pregătit să facă un nou pas înainte şi a anunţat că va candida la prezidenţiale şi totodată că „va câştiga” alegerile prezidenţiale. În programul prezentat duminică, Ciolacu a propus scutiri de impozite timp ce 10 ani pentru banii pe care românii din diaspora îi aduc în ţară, ca măsură pentru atragerea în ţară a celor care au plecat şi s-au stabilit legal peste hotare. „Fiecare dintre noi avem o rudă sau un prieten în diaspora. Oameni care contribuie an de an la bugetul României, prin miliardele de euro pe care le trimit în ţară. Este timpul să facem mai mult pentru ei! Vă propun să ne gândim serios la modelul ţărilor cu o diasporă numeroasă care au luat deja măsuri pentru a-şi aduce înapoi cetăţenii.

UPDATE 12.02 Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, afirmă că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale nu pentru că partidul este mare, ci pentru că are cel mai bun candidat. Ea spune că România nu are nevoie de preşedinte revanşard care să le facă dosare adversarilor politici şi nici de un preşedinte leneş şi nepăsător. Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, i-a ironizat, în discursul ţinut sâmbătă la congresul PSD, pe contracandidaţii lui Marcel Ciolacu, relatează News.ro. Ea a măsurat distanţa dintre Craiova şi Capitală în „ciuci”, ironizând viitoarea carte a liderului PNL despre care spune că va sta la baza unui scenariu pentru Hollywood. Despre Mircea Geoană Olguţa Vasilescu spune că „şi el poate să joace într-un film de acţiune, că ştie ceva bătaie, că a mai luat”.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoOlguța Vasilescu

De ironiile primarului Craiovei nu au fost feriţi nici Elena Lasconi despre care a spus că nu merge la Craiova pentru nu are „nici Vama veche, nu avem nici femei cu barbă care să cânte prin oraş”. „Marcel Ciolacu este singurul politician important care nu se teme să iasă printre oameni. (…) E singurul premier care ne sună să întrebe dacă avem nevoie de ceva. (..) Nouă nu ne trebuie nici un preşedinte revanşard care să le facă dosare adversarilor politici, nici un preşedinte leneş şi nepăsător, nici un preşedinte care să ne scoată din Europa pentru că aşa înţelege el noţiunea de patriotism”. Ea spune că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale nu pentru că partidul este mare, ci pentru că are cel mai bun candidat. „Noi nu vom câştiga aceste alegeri prezidenţiale pentru că suntem cel mai mare partid, noi vom câştiga aceste alegeri prezidenţiale pentru că avem cel mai bun candidat”, a încheiat Olguţa Vasilescu.

UPDATE 11.48 Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că este alături de cea mai puternică echipă pe care social-democraţii au construit-o pentru a dezvolta România. „PSD este partidul care a reuşit să scoată România din comunism şi să o readucă în sânul familiilor occidentale, în rândul economiilor dezvoltate şi al democraţiilor consolidate”, a spus Băluță.

 

UPDATE 11.25 Europarlamentarul Mihai Tudose afirmă la congresul PSD, că România are nevoie de „un preşedinte care să aibă curajul să fie normal”. El spune ironic despre liberali că „sunt foarte buni, dar nu pentru România”, informează News.ro.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoLiderul PSD, Marcel Ciolacu (D), alaturi de Gabriela Firea (S), sustine o declaratie de presa dupa consultarile delegatiei PSD cu presedintele Klaus Iohannis privind desemnarea unui nou premier, la Palatul Cotroceni, miercuri, 26 februarie 2020. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

„Nu am să mai vorbesc despre realizările unora, despre ce a păţit România în pandemie. (…) Nu am să vorbesc nici despre câţi oameni au murit în pandemie şi nici azi nu ştim de ce, unii de boli, alţii arşi în containere, arşi în spitale, nu am să vorbesc despre cam câţi bani a împrumutat România”, şi-a început Mihai Tudose discursul ţinut sâmbătă la congresul PSD. El i-a criticat pe liberali.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoMarcel Ciolacu

„Sunt foarte buni, jos, pălăria, dar nu pentru România! În schimb sunt foarte buni pe comunicare, aici recunosc, nici măcar nu glumesc, nu fac mişto acum. Tot ce au făcut ei este ideal, ceea ce facem noi nu este bine. Săptămâna trecută am aflat că trebuie să câştige ei fiind că trebuie să plece PSD-ul de la guvernare, care cheltuie banii poporului. Da, 8% pe investiţii nu a mai fost niciodată, ei nu înţeleg chestia asta, trebuia să fie 10% la ei în cont. Sunt foarte buni pe comunicare acuzând guvernul Ciolacu. Guvernul PSD, acuzând PSD-ul că are deficitul mare. Nu am văzut pe niciunul dintre ei spunând cât la sută din deficit reprezintă dobânzile la sutele de miliarde împrumutate de ei. pe care nu i-a mai văzut nimeni e banii ăia, s-au dus undeva, în România nu”, a mai afirmat Tudose.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoCongresul PSD

Tudose susţine că „România are nevoie să depăşească criza de încredere”, aceasta fiind cea mai mare criză cu care se confruntă în ultima perioadă. „Avem nevoie să recâştigăm încrederea. Avem nevoie la dvs, în sală sunt mai mult de jumătate din primarii din România, dintre preşedinţii de Consilii Judeţene, în sală este o parte din Guvernul României, o parte din el, partea bună. În sală este şi primul ministru. În sală este şi viitorul preşedinte al României cu modestie asta e! marea noastră sarcină este să redăm încrederea românilor. Ne trebuie un preşedinte – şi îl avem pe Marcel Ciolacu – ne trebuie un preşedinte care să aibă curajul să fie normal. Un om normal pentru români”, a mai spus Tudose.

UPDATE 11.03 Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că trebuie aduse cu picioarele pe pământ ”armatele de ostaşi galbeni care se visează a fi brokeri de putere în România”. El a precizat că aceştia ”se pretind un fel de roi de harnic de albine care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora.”

UPDATE 10.48 Alfred Simonis, unul dintre social-democraţii cu cele mai bune scoruri electorale la acest an, este gazda congresului PSD. Simonis, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a afirmat în discursul său: „Nu mai vreau un preşedinte cu un rânjet metalic sau un preşedinte cu muşchiul empatiei atrofiat. Eu nu mai vreau asta, nu mai vreau un preşedinte care să conducă de pe pârtiile de schi sau de pe terenurile de golf.”

UPDATE 10.37 Preşedintele PSD şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din acest an, Marcel Ciolacu, a fost întâmpinat cu entuziasm la intrarea în sala din complexul Romexpo unde se desfăşoară congresul. Ciolacu a ajuns la eveniment cu 30 de minute înainte de ora anunţată pentru începerea evenimentului şi a intrat în sală interacţionând cu unii dintre delegaţi, relatează News.ro. Congresul PSD care are loc sâmbătă, cu peste 2000 de delegaţi a început cu câteva minute întârziere. Pe un panou de mari dimensiuni, alături de sigla partidului, a fost scris mesajul „Aici pentru români”.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoCongresul PSD

Liderii partidului l-au aşteptat pe Marcel Ciolacu, acesta intrând în sală printre cei prezenţi, care s-au ridicat de pe scaune pentru a-l întâmpina pe preşedintele formaţiunii. În drumul său spre scenă, liderul formaţiunii i-a salutat pe delegaţi, le-a strâns mâinile bărbaţilor şi le-a sărutat pe obraz pe doamnele prezente la congres şi i-a îmbrăţişat pe unii dintre delegaţi. Mulţi dintre cei aflaţi în proximitatea lui Ciolacu au filmat cu telefoanele mobile momentul intrării acestuia în sală.

Congresul a început cu o întârziere de peste 10 minute, cu intonarea imnului naţional al României. Lucrările au fost deschise de Alfred Simonis, unul dintre social-democraţii cu cele mai bune scoruri electorale la alegerile locale din acest an.

UPDATE 09.59 Preşedintele în funcţie al Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirmă, sâmbătă, la sosirea la congresul partidului, că pentru prima dată „simulările” făcute de sociologi în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din acest an arată că partidul de stânga are o şansă mai mare decât la alte alegeri pentru funcţia supremă în stat. „Noi am pierdut 20 de ani, am învăţat…cred că am făcut toate greşelile posibile în campaniile prezidenţiale. (…) Pentru prima dată, simulările de turul doi, oricum am face, arată că stânga are un procent mult mai mare. Nu mă iau după sondaje, sigur că sondajele sunt fotografii de moment, dar este pentru prima dată când vedem o mişcare spre stânga. Pe de altă parte, este pentru prima dată când între stânga şi dreapta nu a existat o opoziţie continuă şi o polarizare foarte puternică pentru că noi am acceptat să intrăm la guvernare într-un moment greu pentru dreapta românească, am depăşit criza cum s-a putut sigur, cu înţelepciunea pe care Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au reuşit să o aducă în grupul nostru de conducere”, a afirmat sociologul Vasile Dîncu.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoMarcel Ciolacu, Sorin Grindeanu

Dîncu mai spune că „nu există în acest moment o polarizare foarte puternică între stânga şi dreapta”. Acesta a mai afirmat, răspunzând unor întrebări, că recalcularea pensiilor „nu este niciun eşec, este un risc asumat”, informează News.ro.

UPDATE 09.37 Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a ajuns, sâmbătă, cu puţin înaintea orei 9:30, la congresul partidului la care va fi confirmată candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al României. Ciolacu a făcut fotografii cu membrii de partid care l-au aşteptat şa intrarea în clădirea Romexpo unde are loc congresul şi nu a dorit să facă declaraţii presei, relatează News.ro.

Marcel Ciolacu a ajuns la Romexpo cu o jumătate de oră înainte de începerea congresului în care va fi aleasă o nouă echipă de conducere a paritudlui şi care va confirma candidatura sa la preşedinţia României. Liderul PSD nu a dat declaraţii jurnaliştilor, însă i-a salutat pe cei pe care i-a întâlnit şi a făcut fotografii cu aceştia.

Peste 2000 de delegaţi participă la evenimentul care va începe la ora 10:00.

Congresul PSD are loc sambata, 24 august, la Romexpo. Social-democratii isi aleg noua conducere. VideoMarcel Ciolacu

Știrea inițială. Congresul PSD nu vine cu vreo luptă pe muchie de cuțit pentru desemnarea liderului partidului și viitorului candidat la președinție. Ciolacu va fi uns ca prezidențiabil al PSD, într-un congres cu mii de delegați, care are loc la Romexpo.

Echipa de conducere a PSD se mărește în urma acestui congres, de la 17 la 21 de persoane, în condițiile în care vor fi patru noi funcții de vicepreședinte. La vârful PSD, președintele Marcel Ciolacu îi va avea alături pe Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte, dar și pe Daniel Băluță, potrivit informațiilor Libertatea. Băluță a fost preferat în detrimentul Gabrielei Firea, atât potențială rivală, dar și persoană care a pierdut fără drept de apel alegerile din 9 iunie, în timp ce Băluță a câștigat fără probleme Primăria Sectorului 4.

Firea va fi lăsată doar șefă la PSD București, urmând să fie mai preocupată de activitatea la Bruxelles, dat fiind că este membră în Parlamentul European, departe de temele naționale, discutate mai ales la nivel de legislativ.

Totuși, din echipa de conducere a lui Ciolacu o să facă parte și Paul Stănescu, care, deși nu e neapărat în cercul de apropiați ai actualului si viitorului președinte al PSD, este unul dintre cei mai importanți oameni din partid, iar șeful PSD are nevoie ca toate filialele să tragă la prezidențiale. Președinte al Consiliului Național va fi Mihai Tudose, care avansează astfel de pe funcția de vicepreședinte. Cei cinci, Ciolacu, Grindeanu, Băluță, Stănescu și Tudose, vor fi „mâna forte” a conducerii PSD.

Printre numele noi care își vor face loc în conducerea PSD, ca vicepreședinți, sunt câțiva noi aleși locali: Gheorghe Șoldan, omul care l-a învins pe Gheorghe Flutur în cursa pentru șefia CJ Suceava, Rareș Hopincă, noul primar al sectorului 2, Elisabeta Lipă (șefă a Agenției Naționale pentru Sport) și Mihnea Costoiu (rector al Politehnicii, în trecut fost ministru al educației din partea PSD). De asemenea, Vasile Dîncu, un alt social-democrat care nu face parte din cercul de apropiați al premierului, trece de la șefia Consiliului Național pe o funcție de vicepreședinte.

La șefia Organizației Femeilor Social-Democrate va fi înlocuită Doina Fedorovici, care nici măcar nu a mai candidat în vară pentru funcția de președintă a CJ Botoșani, de Simona Bucura-Oprescu, actuala ministră a muncii.

Încolonare pentru alegeri

Congresul PSD nu este doar pentru a-l valida pe Marcel Ciolacu în candidatura pentru Palatul Cotroceni, ci și evenimentul cel mai mare al social-democraților înainte de alegerile parlamentare din toamnă. Pentru că inclusiv în PSD a început lupta pentru locuri eligibile.

Dincolo de rezultatul la prezidențiale, PSD-iștii țintesc un scor cât mai mare, preferabil spre sau chiar peste 35% la alegerile parlamentare, potrivit informațiilor Libertatea, care le-ar permite să fie principala voce care revendică guvernarea.

PSD și-a lăsat o ușă larg deschisă pentru o colaborare cu UDMR după alegerile din iarnă, spre deosebire de liberali, cei care au forțat scoaterea Uniunii de la principala masă a puterii, fiind lăsate doar funcții din zona a doua de influență – prefecți și subprefecți, dar și unele deconcentrate, conform libertatea.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
totul e aranjat din culise va fi un circ ieftin si grotesc de afisare a puterii celui mai mare partid o umflare a muschilor
0
0
Ca în 89’, l-au dat jos pe Ceașcă ca să i-a ciolanul, apoi l-au băgat pe jarla de Dragnea la pușcărie și uite-i la ciolan din nou
0
0
Congresele lui ceausescu sunt mica gluma pe langa adunatura asta de aplaudaci sunt numai slugi libidinoase si fomiste
2
0
IN FOTOGRAFIE VAD O GLOATA DE ...APLAUDACI PESEDEEEEEEEEEE...DRAGI APLAUDACI...VETI PRIMI CELE MAI FRUMOASE VOTURI DIN PARTEA CELOR 5 MILIOANE DE PENSIONARI, PE CARE I-ATI MINTIT..LE-ATI LUAT MUNCA DE-O VIATA...KAKATUL SA VA BATA.. JEGURILOR...VA VENI SI ZIUZ ...Z... CAND VETI PLANGE, ASA CUM PLANG PENSIONARII...ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU...POATE SCAPAM DE VOI...NE-AM SATURAT DE VOI...PLECATI...PLECATI...DAR REPEDE..
4
0
COMENTEAZA MAI JOD DOAR SUGATORII DE P U L I
1
3
a celor mai mari hoti din tara. Si se pregatesc sa fure in continuare masiv !!!
4
0
Mi se falfaie de cine este sef in partidele din Romania.
4
1
chiar cred ca fac bine dar asta doar in mintea lor limitata
2
0
Am ajuns sa nu-mi mai pese cine va fi presedinte . Nici unu pana acum nu a fost pentru noi . Indiferent cine , va mari taxele , vor vinde resursele si se vor inchina la cele doua porti , uniunea europeana si a americi . Poate ca sunt mai multe porti dar astea le stim cu toti . Au furat si au vandut pe nimic Romania . Acum Ciolacu o da in scuze , ca sa nu vorbim de pandemie, de impreumutiuri , etc . Ba eu as spune de ce sa nu vorbeasca , de ce sa uitam abuzurile , furtu din banu public , si toate mizeriile comise la adresa noastra . Unde erau psd-isti , erau la aceiasi masa cu actuali parteneri de coalitie . Nu am vazut inca psd-isti care sa se fi manifestat , care sa arate hotiile . Indiferent ce as spune si cat as spune , oile, vitele , vor vota partidele astea MIZERABILE . Revin ce am spus la inceput , nu-mi mai pasa ca tot un drac este . FURATI FIRATI VOI AI DRACULUI DE JIGODII , DE MIZERABILI . Faceti si pentru tara scarbelor , ca sunt multi in nevoi si ar vrea sa traiasca mai bine
4
1
reformat
6
0
Gazata de doi lei. Cenzura e aici.
2
1
Lingăii înainte marș Încă patru ani de haos și dezastru cu toți analfabeții
14
1
Poate patiti ca ceasca dupa al 13-lea congres futuvaingura de hoti ordinari
14
4

REPLICA


LOTO

6/49
214037925
5/49
372636251514
joker
30261362913