REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Congresul PSD pentru alegerea noii conduceri va avea loc pe 24 august

Congresul PSD pentru alegerea noii conduceri va avea loc pe 24 august

A.F. 15 iulie 2024 | 00:00 522

Partidul Social Democrat se va reuni pe 24 august într-un congres ordinar pentru a-şi alege noua conducere şi a-şi desemna candidatul la alegerile prezidenţiale, a anunţat, vineri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Congresul PSD pentru alegerea noii conduceri va avea loc pe 24 august Marcel Ciolacu

Decizia a fost luată de Consiliul Politic Naţional al partidului, reunit vineri la Palatul Parlamentului.

"S-a stabilit că pe data de 24 august va fi congresul ordinar al Partidului Social Democrat. Mai sunt 9 judeţe care nu au avut loc conferinţe de alegeri şi, în următoarea lună, până pe 12 august, va exista un calendar ca aceste organizaţii să ţină conferinţele de alegeri interne. Se face un calendar cu conferinţele judeţene, tot în această lună, pentru alegerea delegaţilor la congres. Repet, vorbim despre un congres ordinar", a declarat Ciolacu.

În context, el a fost întrebat despre o afirmaţie a sa potrivit căreia PSD ar trebui să susţină un independent la alegerile prezidenţiale şi dacă va propune acest lucru.

"Am făcut acum o echipă condusă de secretarul general, care se ocupă de organizarea congresului. Şi la următorul Consiliu Politic Naţional vom face procedurile pentru cine doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte. El va fi ulterior, aşa sunt procedurile interne ale partidului. La următoare şedinţă a CPN vom discuta acest lucru. În acest moment am vorbit de cum se candidează la congres, care este procedura, care sunt comisiile, cum ne organizăm - se face la Romexpo, care sunt delegaţii, tot ce înseamnă tehnic, conform statutului", a mai declarat Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a explicat că o eventuală modificare a statutului partidului privind susţinerea unui candidat independent la prezidenţiale se poate face numai la congresul PSD, întrebat în acest sens.

"Acel lucru se poate face numai la congres. De aceea v-am zis că va fi un Consiliu Politic Naţional premergător congresului, cum e şi normal. Singura condiţie este foarte clară, nu mergem că trebuie să ai trei susţineri de la organizaţii. Nu, organizaţia de bază să-şi dea susţinerea pentru orice candidatură. Acelaşi lucru va fi şi pentru candidatura pentru funcţia de preşedinte al României (...) La următorul CPN veţi afla care sunt paşii de făcut şi care", a afirmat Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a evitat să spună dacă-şi va depune candidatura pentru a fi desemnat prezidenţiabil al PSD, punctând că va respecta paşii stabiliţi în baza statutului partidului.

"Eu, în acest moment, fac paşii conform statutului PSD şi o să fac în continuare cum scrie în statut. Nu am să încalc acest statut. La următorul CPN veţi afla cum sunt paşii de făcut şi care e perioada de înscriere pentru această candidatură ", a subliniat Ciolacu.

El a precizat că în şedinţa CPN de vineri s-a stabilit să nu se modifice statutul partidului în ceea ce priveşte candidaturile.

"Să fie candidaturi tot pe moţiune, cu alte cuvinte, o să fie candidatură asumată a preşedintelui cu lista de vicepreşedinţi", a arătat Ciolacu.

Singura modificare care va fi operată la începutul congresului va fi legată de mărirea numărului de vicepreşedinţi ai partidului.

"De la 4 vicepreşedinţi pe domenii de activitate, o să fie, de această dată, 8 vicepreşedinţi pe domenii de activitate", a mai explicat Ciolacu.

Totodată, Consiliul Politic Naţional al PSD a stabilit ca pe 31 august să aibă loc o întâlnire cu grupurile parlamentare ale social-democraţilor pentru a stabili priorităţile sesiunii parlamentare viitoare, a menţionat Ciolacu.

Nu în ultimul rând, în cadrul şedinţei CPN a avut loc şi o analiză a rezultatelor obţinute de fiecare organizaţie judeţeană la alegerile din 9 iunie, a anunţat preşedintele PSD, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
discutati discutii, ca sa va aveti in treaba, sa prostiti lumea. o sa vorbiti de romania sau de fundurile voastre? cind vor cere datoria ai de afara, voi sinteti deja fugiti cu bani cu tot.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510