REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Conopida, leguma care protejează ficatul: Cum acţionează împotriva cancerului

Conopida, leguma care protejează ficatul: Cum acţionează împotriva cancerului

A.F. 4 septembrie 2023 | 00:00 190

Conopida are numeroase beneficii pentru sănătate. Dar de ce spun nutriționiștii că trebuie consumată mai des? Este bogată în proteine, fosfor, potasiu şi complexul de vitamine B.

Conopida, leguma care protejeaza ficatul: Cum actioneaza impotriva cancerului

Nutriționiștii spun cum trebuie, de fapt, consumată. Această legumă conţine substanţe importante pentru ficat, care luptă împotriva cancerului. Adăugată în alimentaţia zilnică, această legumă scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancerul, scrie doctorulzilei.ro.

Cum acţionează împotriva cancerului

Este bogată în proteine, fosfor, potasiu şi tot complexul de vitamina B, vitamina C şi mangan. Conopida are numeroase beneficii asupra organismului.

Conopida se poate prepara în foarte multe moduri, dar cel mai indicat, spun nutriţioniştii, este să o consumăm crudă.

De asemenea, conopida conţine substanţe importante pentru ficat, care luptă împotriva cancerului de prostată, cancerului de sân, cancerului de colon şi cel ovarian. Conopida are, în acelaşi timp, capacitatea de a elimina enzimele canceroase şi de a rezista celulelor canceroase.

Consumul regulat de conopidă este asociat cu scăderea riscului de inflamare în boli precum artrită, obezitate, diabetul zaharat sau ulcerul.

Conopida alături de alte legume crucifere îmbunătăţeşte în mod semnificativ tensiunea arterială şi funcţia renală.

Conopida protejează sistemul digestiv

Pe lângă multiplele beneficii asupra sănătăţii, conopida protejează şi sistemul digestiv. Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de fibre.

Fibrele alimentare din conopidă protejează stomacul şi previn dezvoltarea bacteriilor.

Din cauza conţinutului ridicat de substanţe purinice, este contraindicat consumul în afecţiuni precum guta şi uraturia - eliminare urinara de acid uric, citează exquis.ro.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE
100 grame de conopida gătită (fiartă, scursă de apă şi fără sare) conţin: 23 kcal/ 1,84 g proteine, 2,3 g fibre, 16 mg calciu, 32 mg fosfor, 142 mg potasiu, 44 mg vitamina C, 44 microg acid folic, 13,8 microg vitamina K.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513