REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Conserve cu viermi care „înotau“ în sosul tomat, cumpărate de o familie, de la Carrefour. Video

Conserve cu viermi care „înotau“ în sosul tomat, cumpărate de o familie, de la Carrefour. Video

A.F. 29 octombrie 2023 | 00:00 29744

O familie din Mehedinți și-a exprimat revolta după ce a cumpărat conserve de pește de la un supermarket din Drobeta-Turnu Severin. Înăuntru unei conserve colcăiau viermi.

Conserve cu viermi care „inotau“ in sosul tomat, cumparate de o familie, de la Carrefour. Video

Sos tomat cu viermi

O familie din Mehedinți a cumpărat de la un supermarket conserve de pește, mai precis sprot în sos tomat. Numai că acești clienți au avut o surpriză cât se poate de neplăcută. Una din conserve avea viermi care „înotau” în sosul tomat.

„O țară vai de mama ei”

„Ruşine să le fie! Uitaţi ce mănăncă oamenii! Uite cum merg viermii prin cutia de peşte!”, a spus familia revoltată. Medințenii au postat un video cu viermii cu pricina, scrie Antena 3CNN. Potrivit sursei citate, oamenii, un bărbat și o femeie din satul Petra, au spus că au cumpărat conservele respective vineri, în jurul orelor 10.30.

Conserve cu viermi care „inotau“ in sosul tomat, cumparate de o familie, de la Carrefour. Video

„Uitați, Carrefour-ul ăla mare din Drobeta- Turnu Severin. Rușine la patronul care e de acolo, rușine mare. Muncește omul, cumpără o cutie de pește și uitați și dumneavoastră ce mănâncă”. „O țară vai de mama ei, de prăpădiți, vai de om”.

Este de așteptat ca Protecția Consumatorului să se autosesizeze în acest caz. De altfel,  retailerul cu pricina a primit mai multe amenzi în acest an, la diferite magazine din țară, unde a avut reclamații (Târgu Jiu, Cluj, Zalău).

Profituri grase pentru retaileri

Anul trecut, marii retaileri din România (Lidl, Carrefour, Kaufland, Mega Image) au raportat profituri substanțiale, în ciuda unui an cu crize și inflație. Retailerii au raportat o rată medie a creșterii profotului de 43%. În plus, este de așteptat ca reailerul Carrefour să preia operațiunile hypermarketurilor Cora în România.

Conserve cu viermi care „inotau“ in sosul tomat, cumparate de o familie, de la Carrefour. Video

Pericole ascunse în conservele de pește

În privința conservelor de pește, desi sunt o alternativă mai ieftină ma mâncarea gătită, specialiștii spun că ele prezintă pericole ascunse. Este vorba, spun specialiștii în alimentație și sănătate, de ingredientele pe care aceste conserve le conțin.

Un aditiv frecvent care este adăugat peștelui la conserve este E129. Denumit de experți „roșu Allura Ac”, este considerate una din substanțele controversate și periculoase în industria alimentară.

Acest aditiv poate provoca boli precum astmul sau leucemia, multe țări interzicându-l în produsele alimentare sau băuturi. Dar, în ciuda avertismentelor specialiștilor, Uniunea Europeană și SUA continuă să-l folosească, scrie fanatik.ro.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum e posibil ca cineva să creadă asemenea proștii? Conservele se fierb la temperaturi f mari. De aceea oasele sunt fragede și pot fi mâncate. Sunteți de tot râsul lumii!
1
2
protectia consumatorului s-a sesizat?
2
1
La fel mi sa intimplat si mie cind am cumparat o cutie cu lapte din carrefour Buzau
1
0
Pe bune? Acei viermi nu aveau cum sa existe într-un spațiu sigilat ermetic. Doar daca era lasata desfacuta la caldura cateva zile.... Si inca ceva. Sa apara numai într-una sau numai luate de de respectiva familie e imposibil. Hai sa vedem daca se confirma si in alte locatii cu acest tip de conserva.
4
2
Prea are logică chestia cu puii de muște în conservă, decât dacă au fost ambalați de la început cu peștele și sosul. Avantajele ar fi că intra în preț, sunt inofensivi față de un eventual botulism,îi poți folosi la pescuit,putem arăta celor din UE că ne conformam ordinelor stricte de a hali greieri dar începem cu ceva mai lejer,sunt sterilizați și câte și mai câte. Sunt și dezavantaje,dar mai puține.Unul e dacă nu ai păstrat bonul căci nu ți returnează banii.Produsul poate fi revândut cuiva mai puțin pretențios, la juma' de preț. Alt dezavantaj ar fi ca poți fi amendat că faci propagandă antieconomica.Etc.De preferat ar fi să nu mănânci făcând economie la curent.La becuri ma refer.
3
0
Din erea noastre...Veniți să cumpărați ieftin și bun.Carne înghețată din timpul războiului dintre dacii și romanii din anii 105-106 en
2
0
Carefura se mai întâmplă să ne fure la preturi , un preț mic la raft ,un preț mare la casă. In goana după profit Carefura cumpără de oriunde ieftin că sa fenteze fraierii.
3
0
Este un fake , nu exista așa ceva, nu are cum să apară viermi decât dacă ai desfăcut conserva și o tii pe masa 7zile.
6
3
In conserve peștele și ingredientele, de regulă, se introduc în stare crudă, după care conserva se închide și urmează un tratament termic în autoclavă la temperaturi de peste 100 grade când are loc gătirea și sterilizarea conținutului. Așa are o garanție de 2-3 ani. Cred că cei care au făcut și publicat filmulețul acum se distrează copios cum au reușit să pună pe jar atîțea internauți, care chiar i-au crezut. Mai trist că și media a pus botul
9
1
Ce vină are hipermarket, duceți va la magazinele r*mânilor care spală mezeluri cu dero in găleată cu care spală pe jos , la SIBIENI cu mezeluri
3
2
Si eu am vazut viermi in cutii de plastic cu peste in otet...
0
2
Parca stie seful de la Carrefour ce este in conserva. Mai bine spune ca te-ai luat dupa Ciolacu si te-ai dus cu 100 lei sa umpli cosul cu produse de la supermarket. Ieftine si....bune.
8
3
conservele sunt ieftine si ...bune ! se incadreaza in salariu muncit! parlamentarii, magistratii, directorii si secretarii ...statului, mananca dar nu conserve, ei au bufet ...asortat ,cu salariul , pensii si indemnizatii mancarea ti vine acasa si ti o aseaza si pe ...masa!
5
2
E demult stiut , ca produsele Home Garden , peste tot in tara sunt produse ieftine si de p*****a calitate .
4
2
Eu știam ca sunt fierte, închise ermetic. Dar probabil ca or fi viermi de pe Marte care rezista la temperaturi mari și presiune, iar când au ajuns la sărmanii din Mehedinți s-au speriat și au vrut sa fuga!
9
2
Cum trăiesc viermi în conserva închisă ermetic??? Cred că e o mare minciună? Voiau să devină vedete și nu au știut cum.
12
3
lepadati va fratilor de CARREFOUR,LIDL,KAUFLAND,PENNY si toate hambarele astea cu mancare otravita...cumparati de taranii nostri daca nu vreti sa va umpleti de cancer
6
9
inchideti toate halele multinationale. Vand otrava
7
5
Cum au trăit acei viermi într-o conserva unde teoretic nu exista decât aerul dinăuntru.
12
6
Nu asta se vrea sa mancam viermi faina din viermi avem capete luminate si trebuie ascultatii toti nebunii au ajuns sa dea ordine vreau sa ii vad cum mananca ei viermi si alte ganganii
9
4
Sprotul este peste mic si nu-i curata nimeni stomacul cand il pun la conserva. Poate avea in stomac tot felul de chestii. Daca nu e bine conservat si tin conservele la cald, se dezvolta viermi. La conserve de file de peste cred ca e mult mai mica sansa sa gasesti viermi, dar alea sunt mai scumpe...
10
9
Mie imi plac ungurii, au pla mare si fuut bine, spre deosebire de romanii cu pla mica si bleaga
4
23
Mie imi place cum arata, este extra proteina
5
6
oye loca
4
3
Nu ma deranjati in nimicnicia mea, eu am treaba sa-mi fac curu mare cu Pescobar.
6
8
dar nu Caka refour e de vina, la ambalare a fost beleaua... e rusinos ca in ROmania, nemtii de la lidl si kakaland sa fie lideri, romanii fac cele mai grele munci in Germania, suntem o natie de tradatori de la cel mai mic la cel mai mare, ne mira ca alesii ne au vandut tara , pai, pt interesul lor. scuipa romanii pe romani pt 3lei diferenta ca d aia se duc la nemti, da sa primesti o spaga de mil euro, ahaaa.. cinste nemtilor, rusine romanilor, natie de
12
4
Aduc toate gunoaiele din Europa și le vând la fraieii de r*mâni...Carne Spania i.e.n !!!
15
7
Viermii și gândacii mâncare bio e ordin de la Wue Carnea de porc e cancerigenă in multe marketuri Nimeni nu face gălăgie r*mânul consumă orice Alimente gunoaie in toate carne brânză dulciuri toate cancer Mâine verifică Gogu din Romania furată
13
5
Alo OPC ce paziti, e posibil asa ceva
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510