REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Consilier prezidenţial: Suntem în pragul unei noi ere pentru inovarea medicală

Consilier prezidenţial: Suntem în pragul unei noi ere pentru inovarea medicală

Replica API 27 noiembrie 2021 | 00:00 781

Consilierul Prezidenţial Diana-Loreta Păun a declarat, joi, că omenirea se află în pragul unei noi ere pentru inovarea medicală, dar este nevoie de modernizarea modului în care este stimulată şi finanţată inovaţia.

Diana-Loreta Păun

"Doar astfel putem crea premise pentru explorarea responsabilă a potenţialului, de altfel, inestimabil al României în acest domeniu. Cred că cu sprijinul politic adecvat (...) putem asigura sustenabilitatea noii paradigme de îngrijiri. Pentru asta avem nevoie de un pact pentru inovaţie în sănătate care să ne permită să abordăm multiplele provocări la nivel de capitalizare a conceptelor inovative şi care poate sprijini în mod real transferul inovaţiei în practica clinică", a spus Diana-Loreta Păun, la evenimentul "PACT for Health: Inovaţie şi parteneriat strategic pentru pacienţi", organizat de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), scrie Agerpres.

În opinia sa, inovaţia stă la baza evoluţiei, ştiinţei şi practici medicale, iar cercetarea medicală a transformat vieţile tuturor în mod profund şi o face într-un ritm din ce în ce mai alert.

"Dinamica în evoluţie a noilor terapii personalizate, a noilor metode de diagnostic în cazuri complexe, chiar cu sprijinul inteligenţei artificiale, telemonitoring, teleconsult, cred că reprezintă exemple edificatoare, chiar elaborarea şi dezvoltarea a unor terapii, a unor vaccinuri eficiente împotriva SARS-CoV-2 reprezintă o dovadă în plus", a mai spus consilierul prezidenţial.

Diana-Loreta Păun a adăugat că sistemul de sănătate se află sub presiunea inovaţiei mai mult ca niciodată, pentru că noile abordări ştiinţifice şi tehnologiile emergente au creat oportunităţi de revoluţionare fără precedent la nivelul acestui domeniu.

"În acelaşi timp, criza sanitară prin care am trecut şi prin care trecem a acţionat ca un catalizatori pentru identificarea rapidă a acestor modalităţi inovatoare şi pentru a asigura continuitatea îngrijirilor, pentru că vorbeam de digitalizare. Contextul post-pandemic cere o adaptare şi mai rapidă la noile realităţi şi deschide calea către modalităţi mai eficiente, mai rapide de acordarea îngrijirilor pacienţilor, şi creează premisele reconstrucţiei prin inovaţie a ecosistemului de sănătate românesc", a afirmat Diana-Loreta Păun.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016