REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Consiliera Gabrielei Firea, din dosarul bătrânilor torturați în azile, încasează bani frumoși la BTT

Consiliera Gabrielei Firea, din dosarul bătrânilor torturați în azile, încasează bani frumoși la BTT

Andreea POPA 7 iulie 2023 | 00:00 10278

Ligia Gheorghe, consiliera și fina Gabrielei Firea, implicată în dosarul bătrânilor torturați în azilele groazei din Ilfov, este de mai bine de un an și jumătate administrator al BTT. Prietena ministrului Familiei s-a retras în martie 2022 din conducerea Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, care deținea unul din centrele vizate de ancheta DIICOT. De remarcat că azilele în care peste 100 de bătrâni erau supuși unor chinuri de neimaginat funcționau în orașul Voluntari, al cărui primar este Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Consiliera Gabrielei Firea, din dosarul batranilor torturati in azile, incaseaza bani frumosi la BTT

Ligia Gheorghe a fost vicepreședinte al Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz în perioada 2020 - martie 2022 și apare deocamdată ca martor în dosarul DIICOT privind maltratarea a peste 100 de bătrâni în trei azile din Voluntari. Gabriela Firea, care s-a grăbit să transmită că nu are nicio implicare în cazul azilurilor de pe teritoriul orașului condus de soțul său, este veche prietenă cu Ligia Gheorghe, căreia i-a nășit și fiica. A luat-o și consilieră în Ministerul Familiei, iar de la sfârșitul anului 2021 a pus-o administrator la Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA, care deține mai multe active pe malul mării, la Costinești.

Bugetara cu peste 1.000.000 de lei în conturi

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Ligia Gheorghe are două apartamente în București, un Ford și 14 conturi bancare, în care ține peste 1.000.000 de lei. Gheorghe a încasat în ultimul an un salariu de 41.516 lei de la cabinetul senatorial al prietenei și nașei sale Gabriela Firea, 65.309 lei de la Ministerul Familiei, condus, de asemenea, de Firea, la care se mai adaugă 14.841 lei de la BTT SA. Totodată, Ligia Gheorghe a mai câștigat 84.000 lei ca drepturi de autor de la televiziunea familiei Firea - Pandele, în timp ce soțul Emanuel Gheorghe a declarat venituri de peste 10.000 lei de la aceeași televiziune.

Reamintim că peste 100 de bătrâni erau torturați în trei azile din Ilfov de către o grupare infracțională care are legături strânse cu Gabriela Firea. „Veneau la gard în pielea goală. De vreo doi ani. Cred că erau bătuți. De câte ori treceam pe acolo, săracii bătrâni veneau la poartă şi cerșeau: Vreau şi eu un ban, dă-mi şi mie doi lei. Nu ai şi tu un corn?“, au relatat locuitorii din zona unde se aflau azilele despre traumele şi umilințele îndurate de bătrâni.

Consiliera Gabrielei Firea, din dosarul batranilor torturati in azile, incaseaza bani frumosi la BTT

Bătrânii erau ținuți ca la Auschwitz

„Condițiile de la Auschwitz erau aici. Îi vedeam plini de rahat, în pielea goală, cerșeau la gard”, a mai povestit un vecin. Medicii de la Spitalul Gerota, unde au fost duși o parte din cei 100 de bătrâni maltratați, spun că bieții oameni erau atât de înfometați încât ajunseseră să mănânce până și hainele de pe ei.

Consiliera Gabrielei Firea, din dosarul batranilor torturati in azile, incaseaza bani frumosi la BTT

Polițiștii și procurorii, alături de peste 300 de pompieri și cadre medicale, au descins marți dimineață la cele trei azile ale groazei din Ilfov, într-unul din cele mai terifiante dosare DIICOT din ultimii ani. Peste 5 milioane de lei au încasat ilegal patronii azilurilor de pe urma bătrânilor pe care îi torturau.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred ca ar trebui introdusă pedeapsa cu moartea pentru cei care isi bat joc de oameni fara nici o putere ...
1
1
Acești torționari sa fie pedepsiți aspru, fără nici un fel de mila ,trebuie sa ne gândim ca puteau fi și părinții noștri
1
0
Da f. mult și va doresc sa fiți mereu asa deschiși la astfel de fapte iar cei vinovați sa plateasca ( ceea ce nu prea mai cred în instituțiile statului) .Cu respect multumesc
0
1
Nu girati ,nu ipotecati casa , nu va imprumutati la banca pentru ...visul copilului de a se imbogati cu nu stiu ce afacere , in cele mai multe cazuri s-a ajuns aici....LA AZIL !
1
0
Firea si Pandele nu sunt vinovati ca sunt crediciosi si au dat bani la Catedrala neamului.Hotii ca ii earta Daniel de pacate si ii trimet in Rai
4
2
O buna parte din batrani au fost abandonati acolo de catre familie , de copiii pe care i-au crescut cu truda ! Sau bucurat la averi si mosteniri,dupa care i-au abandonat. Cel mai bine si mai corect este ca tot ce ai sa ramana pe numele tau si al sotiei pana la moarte , dupa care ....copiii sa imparta ce este de impartit !
6
1
Ar trebui tatele astea închise în azil sa simtă pe pielea lor durerea acelor batrani ,atâtea instituții ale statului avem dar nu e nimeni responsabil nici vinovat doar sa încaseze salarii grase
7
1
Acum circa 2 ani am ajuns de urgenta la SCUJ Constanta cu indigestie acuta. Nu credeam ca o sa ma fac bine atat de repede, dar, dupa ce am stat 5 ore pe targa la urgente, am vazut pe sectia de la Gastroenterologie cum tipa asistentele si infirmierele la alte paciente in varsta,le imbranceau, ca fac pe ele, se dezbraca, murdaresc saltele. La alta pacienta au venit o asistenta si o infirmiera sa ii bage un furtun pe gat si, ptr ca le-a refuzat, au legat-o de pat pana a doua zi, tipau la ea...zau asa... Alta pacienta a fost adusa dormind, lesinata cred, s-a trezit la 2 noaptea tipand ca vrea apa. Am mers pe hol, abea=abea, cu suportul cu perfuzie dupa mine, am strigat dupa asistente, dormeau... nimeni. Dupa 10 minite a iesit un asistent cu ochii lipiti de somn, m-a intrebat ce vreau de tip. Oare ce vrea un pacient? Medicii au venit doar 10 min pe zi dimineata, apoi, asistentele si infirmierele cantau, tipau pe tot holul de vreo 20-30 de metri... Instantaneu m-am facut bine...
11
0
de festi valu, drogatilor , din cta nu scrie ziarul bimic au blocat comentariile, si de cel mai detept reta rdat primar care nea distrus orasul nu mai scrie nimic cum a bombardat el orasu mai rau k bahmutul k rad si ukrainenii de noi, si banias un retard ,hotz psd si secu, abar nare de port si navigatie, la furat piese navale se pricepe
9
3
Huoooooo, jaavrelooor!
6
1
Instituțiile statului sunt moarte, dar măcar voi presa mai puteți sa faceți ceva. O ancheta si niste controale făcute pe bune la Căminul de batrani Nikolas din Costinești sunt mai mult decât urgente și necesare. E o bătaie de joc ce se întâmplă acolo. La fel ca în Voluntari.
9
1
cum mama naibii a durat atat sa intervina oamenii legii ? oare ei nu au parinti , bunici ? asa lipsiti de omeni am ajuns ? bleah.
8
1
cit de nenorocite pot fi psdistele astea lacome.daca esxista un yad,sper sa le perpeleasca usor acolo o eternitate.cum sa chinuiesti oameni pentru bani,pecare i.ai primit,sa.i bati,sa.i tii in mizerie si foame,si sa te afisezi vesela cu famiglia de cacao? stiati maimutelor,de aia faceati,erati toti in cirdasie!
14
4
Fostul BTT inca produce bani din chirii. Merita inchis...demolat la mizeria ce o au in ograda.
8
0
DOUA c URVE NOTORIII , PEDEPSITE AMINDOUA !
11
1
Si centrul de la Mangalia, unde sefa Peleanu ia de la gura batranilor sa faca mancare fufelor din primarie si Pitucului. Stamate STIEEE!
13
2
Autoritățile să verifice și centrul de bătrâni de la Berca/Buzău! Acolo bătrânii sunt setați,dorm tot timpul pentru a nu deranja personalul,sunt slabi,piele și os,nesupravegheati, existând cazuri când bunicii au căzuț,cu fractură de șold și escare .Cam in toate centrele să produc abuzuri, pentru că nu sunt verificati și supravegheați de către cei ce au în atribuții astfel de servicii!
9
0
cei care batjocreau batranii sunt niste maimute fara suflet care au uitat de unde au plecat
12
1
niste maimute care se cred superioare
7
1
In Spania afacerea cu rezidentele pentru batrini este in floare si are o istorie de peste 30 de ani care include batrini in rahat sau batuti.
6
0
Au am comandat articolul Gabita
4
6
dar nici unul dintre ascesti batrani nu avea familie sa il viziteze sa vada in ce conditii traia ????
11
3
Sunt curios cum se va finaliza, ce pedepse vor primi. De obicei oamenii cu bani si functii scapa basma curata.
18
1
nu stiu de ce sa tinut la capac aceasta situatie si cu ce scop ni se aduce acum la cunostinta tratamentul inuman la care erau supusi acesti batrini. indiferent de nasia sau implicarea g firea, niste oameni au luat salariu ptr o treaba facuta mizerabil, altii chipurile ca au controlat iar serviciile au vegheat(dormit).de ce trebuie sa jucam teatru, sa ne stie si toata lumea ce fel de natie sintem. au dormit unii pe bani multi, pe nefericirea altora.
15
0
auzi frate b u g e t a r a a a a!normal banii veneau din bugetul tarii din datoriile ei de miliarde !
15
0
Pandele e m*****n si si-a adus toti makedonii lui la voluntari. Asta zice totul de ce acolo e posibil sa faca fratii t**e bordel si politia Viluntari si Pandele sa-i apere si makedonii lui sa faca afaceri cu azile de batrani.
18
5
cum plm si-a dat seama despre podul de la Braila...?!? a spus-o adanc...
8
2
credeti ca firea-pandele nu stiau de azilele acestea ?
23
0
Toti cei vinovati de savirsirea acestor fapte trebuiesc IMPUSCATI !
26
2
Ce frumoasă e
2
14
Doua saltele pishate ! Pe centura cu voi !
24
2
Aceste Azi le vor funcționa în continuare . Nimeni nu are interes sa le controleze pentru ca multi pacienți sunt fara familii si nici statul nu are unde sa i plaseze . Este o complicitate intre autorități ' proprietarii de azile si in multe cazuri si cu familiile acestor pacienți caŕe vor sa scape de ei .
23
2
Două muiardele în oțet cu sare să le lași mai mult în soare
24
1
Nenorocitele, sclavele lui Voiculescu , un securist care a furat banii tarii... O sa imbatraniti si voi javrelor, ne chinuiti parintii legati de pat.nHuooo scuipate in fata trebuie
32
2
Mai lasati articolele cu Firea si Voluntari si faceti anchete cu ce se intampla la asa zisele azile din judetul nostru. O sa gasiti orori mult mai mari si totul sub ochii si cu aprobarea DSPului si ISU. Vreti sa faceti o ancheta, publicati lista cu casele de batrani, azile, etc care functioneaza in Constanta si intrebati DSP, ISU si alte institutii din Constanta ce aprobari au eliberat. Cereti la serviciul de salvare cate interventii au avut in acest an sau anul trecut la aceste adrese si o sa va cruciti. Nu mai vorbim de faptul ca se gateste in conditii insalubre, ca lejeria de pat si intima sunt spalate de aceleasi femei care fac mancare, ca deseurile spitalicesti, pemparsi cu fecale pline de infectie sunt predate ca deseuri menajere si infecteaza masinile de gunoi care imprastie infectia pe tot traseul de unde colecteaza.
35
5

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166