REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.7° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.7° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Consilierul care voia să aducă roata lui Făgădău la Costinești, prins beat la volan

Consilierul care voia să aducă roata lui Făgădău la Costinești, prins beat la volan

Replica API 29 martie 2022 | 00:21 2878

Percepută ca un moft al fostului primar, roata lui Făgădău nu a avut viață lungă, actuala administrație hotărând desființarea acesteia din cauza lipsei autorizației de funcționare. La acel moment, mai multe persoane din Costinești și-au manifestat dorința ca Obeliscul să aibă drept partener Roata lui Făgădău. Unul dintre aceștia a fost și Ionuț Balaban, consilier local, care, potrivit informațiilor noastre și-a dorit amplasarea acesteia, prin firma lui, în Costinești. De dată recentă, acesta are probleme cu legea fiind condamnat pentru conducere sub influența alcoolului la 1 an și două luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată pe 28 octombrie 2021, de Judecătoria Mangalia și a rămas definitivă prin sentința Curții de Apel din 21 februarie 2022.

Cum a fost prins consilierul

Potrivit anchetei, Ionuț Balaban, aflat la firma sa, a consumat 100 de ml de whisky, știind că își va petrece noaptea aici. . Înainte de miezul nopții a fost sunat de soția sa care i-a spus că fiica lor, în vârstă de 3 săptămâni, s-a înecat. În jurul orelor 00.00, apreciind că abilitățile sale fizice şi psihice nu erau alterate ca urmare a consumului de alcool, a pornit autoturismul deplasându-se pe strada Tineretului, cu intenția de a ajunge la domiciliu. În timp ce circula pe strada Tineretului a fost oprit de lucrătorii de poliție, împrejurare cu care i s-a efectuat testul de respirație unde a rezultat o concentrație de alcool în aerul expirat situat la valoarea de 0,61 mg/l. Apoi a fost condus la Spitalul Municipal Mangalia unde i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge, ulterior aflând că la momentul prelevării probei biologice a avut o alcoolemie de 1,58 g la mie.

La individualizarea pedepsei, instanța a avut în vedere gravitatea infracțiunilor săvârșite, periculozitatea infractorului, împrejurările şi modul de comitere a infracțiunilor, precum şi mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunilor şi scopul urmărit, natura şi frecvența infracțiunilor, conduita după săvârșirea infracțiunilor şi în cursul procesului penal, nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială şi socială, Infracțiunea reținută în sarcina inculpatului prezintă însă şi un grad de pericol social concret mediu atât datorită împrejurărilor în care au fost comise activitățile ce caracterizează elementul material al laturii obiective al acestei infracțiuni, respectiv pe timp de noapte, astfel că, în opinia instanţei consecințele faptei inculpatului puteau fi foarte grave atât pentru propria persoană cât şi pentru ceilalți participanți la trafic sau pietoni, având în vedere că inculpatul a recunoscut că a condus autoturismul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am Opel si merge foarte bine
1
0
cwrve proaste!!1 nu i roata lui fagadau,nu a adus o de acasa, e roata constantenilor care au platit pt ea!!!
0
0
gasca vicelui numai betivi
1
0
Nnu puteti sa-l imbatati si pe Robert Nicolae Serban - primarul din Eforie ? Poate ia roata de pe faleza din Eforie N. care nu are toate autorizatiile in regula si se invarte mai mult GOALA!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768