REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.6° ConstanÈ›a Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
28.6° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Consiliul Concurenței investighează companiile care emit și comercializează tichete

Consiliul Concurenței investighează companiile care emit și comercializează tichete

Ana Maria LIPAN 6 iulie 2023 | 12:03 517

Consiliul ConcurenÈ›ei a declanÈ™at o investigaÈ›ie privind o posibilă încălcare a regulilor în domeniu de către companiile Edenred Romania, Sodexo Pass Romania È™i Up România pe piaÈ›a emiterii È™i comercializării de tichete.

Consiliul Concurentei investigheaza companiile care emit si comercializeaza tichete

Autoritatea de concurență are indicii că firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania È™i Up România È™i-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitaÈ›ii la care au participat, precum È™i la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate. Astfel, există suspiciuni că cele trei companii s-ar fi înÈ›eles să fixeze preÈ›urile de vânzare È™i cumpărare È™i alte condiÈ›ii de comercializare a tichetelor, dar È™i să îÈ™i împartă piaÈ›a serviciilor de emitere È™i comercializare a acestora.

În acest context, Consiliul ConcurenÅ£ei a efectuat inspecÅ£ii inopinate la sediile companiilor vizate de investigaÈ›ie, Edenred Romania SRL, Sodexo Pass Romania SRL È™i UP Romania SRL, dar È™i la sediul AsociaÈ›iei Profesionale a EmitenÈ›ilor de Tichete È™i al AsociaÈ›iei Consiliul EmitenÈ›ilor Români de Tichete Electronice. InspecÅ£iile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel BucureÅŸti ÅŸi sunt justificate de necesitatea obÅ£inerii tuturor informaÅ£iilor ÅŸi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenÅ£iale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunÅ£are în ceea ce priveÅŸte vinovăţia companiilor.

În situaÅ£ia în care Consiliul ConcurenÅ£ei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obÅ£ine imunitate la amendă sau reduceri substanÅ£iale ale amenzilor. Legea concurenÅ£ei interzice orice înÅ£elegeri între companii ÅŸi practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurenÅ£a pe piaÅ£a românească.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699