REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
19.6° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Consiliul Europei nu vede ''niciun progres'' în Elveţia în ceea ce priveşte prevenirea corupţiei

Consiliul Europei nu vede ''niciun progres'' în Elveţia în ceea ce priveşte prevenirea corupţiei

A.F. 12 mai 2023 | 00:00 533

Consiliul Europei nu a constatat "niciun progres" în ceea ce priveşte punerea în aplicare de către Elveţia a recomandărilor sale privind prevenirea corupţiei parlamentarilor şi judecătorilor, potrivit unui raport publicat joi - transmite AFP.

Consiliul Europei nu vede ''niciun progres'' in Elvetia in ceea ce priveste prevenirea coruptiei

Într-un raport adoptat în 2016, Grupul de state împotriva corupţiei (Greco) al Consiliului Europei a făcut 12 recomandări autorităţilor de la Berna pentru a preveni corupţia parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor.

Şase ani mai târziu, doar cinci dintre aceste recomandări au fost puse în aplicare sau au fost abordate în mod satisfăcător, potrivit raportului adoptat în decembrie anul trecut, citează Agerpres.

În ceea ce priveşte parlamentarii, autorii raportului semnalează că aceştia încă nu au un organism specializat care să îi consilieze în probleme de integritate şi nu urmează cursuri de formare pe această temă. Declaraţiile de interese ale acestora încă nu conţin date cantitative sau informaţii despre pasivele lor şi încă nu sunt verificate de serviciile parlamentare, adaugă Greco.

În ceea ce priveşte judecătorii şi procurorii, raportul regretă faptul că nu au fost luate măsuri pentru a introduce alte sancţiuni decât demiterea pentru încălcări ale îndatoririlor lor oficiale. Judecătorii plătesc în continuare o parte din salariul lor partidelor politice, după ce o iniţiativă populară pe această temă a fost respinsă, reproşează Consiliul Europei.

Organizaţia formată din 46 de ţări notează, totuşi, că măsurile luate pentru punerea în aplicare a recomandărilor sale sunt "mai încurajatoare" în cazul judecătorilor decât în cazul parlamentarilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436