REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință. Iată ordinea de zi

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință. Iată ordinea de zi

Andreea VREJOIU 30 mai 2023 | 13:05 1258

Consiliul Județean Constanța a fost convocat în ședință ordinară pentru data de 30 mai a.c., la ora 13.00, în sala Remus Opreanu din cadrul Palatului Administrativ, şedinţă ce s-a desfășurat în format fizic.

Consiliul Judetean Constanta, convocat in sedinta. Iata ordinea de zi

Iată ordinea de zi

1. Proiect de hotărâre nr.65/10.03.2023 privind aprobarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate în județul Constanța-LOT3: GRUPA 03. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General Chelariu Ermil, Direcția Generală ADPP-Autoritate Județeană de Transport)

Proiectul a trecut

Primul proiect a vizat aprobarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii Serviciului Public de Transport Judetean de Persoane prin Curse Regulate în Județul Constanta, pentru Lotul Nr.3: Grupa 03. Reamintim că prin procedura de achiziție ce a avut ca obiect delegarea gestiunii serviciilor publice de transport de persoane pe raza județului Constanța, desfășurată în anul 2022, au fost atribuite șapte loturi din opt, Lotul 3, corespunzător grupei 03 de trasee, rămânând singurul neatribuit, ca urmare a depunerii de oferte neconforme. Astfel, s-a impus oganizarea unei noi proceduri de atribuire, pentru care a fost imperios necesară actualizarea valorii estimate a contractului de delegare în acord cu evoluția prețurilor din ultimul an și evoluția ratei SWAT pentru contractele de servicii publice.

2. Proiect de hotărâre nr.109/25.04.2023 privind stabilirea tarifelor Muzeului de Artă Populară Constanța în anul 2023.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director Executiv Caterinici Monica Cristina, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate)

Proiectul a trecut

Consiliul Judetean Constanta, convocat in sedinta. Iata ordinea de zi

3. Proiect de hotărâre nr.110/04.05.2023 privind aprobarea modificării și completării Regulamentului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în unitățile administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța în care își desfășoară activitatea operatorul regional RAJA S.A Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Bucur Gheorghe, Șef Serviciul Juridic și Contencios)

Proiectul a trecut

4. Proiect de hotărâre nr.111/04.05.2023 privind aprobarea modificării și completării Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Bucur Gheorghe, Șef Serviciul Juridic și Contencios)

Proiectul a trecut

5. Proiect de hotărâre nr.112/10.05.2023 privind aprobarea Protocoalelor de colaborare încheiate între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Consiliul Judeţean Constanţa prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa în cadrul proiectului ”HUB de servicii MMSS – SII MMSS” cod SMIS 2014+ 130963. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Ristea Mihaela Șef Serviciul Juridic și Contencios, persoana propusă de doamna Director General Răducu Carmen, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța)

Proiectul a trecut

6. Proiect de hotărâre nr.113/10.05.2023 privind aprobarea proiectului „Dotarea cu echipamente specifice în vederea digitalizării Spitalului Clinic Județean „Sfântul Apostol Andrei” Constanța”, a cheltuielilor aferente și a Acordului de parteneriat între Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța, Consiliul Județean Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General Georgescu Elena, Direcția Generală de Proiecte)

Proiectul a trecut

7. Proiect de hotărâre nr.114/11.05.2023 privind desemnarea unui consilier județean pentru a exercita calitatea de reprezentant al Județului Constanța în Proiectul Construim Europa împreună cu autoritățile locale lansat de Comisia Europeană. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Labeș Raluca Andreea, Șef Serviciul Administrație Publică, Relații Internaționale, Arhivă și ONG-uri )

Stelian Gima, Vicepreședintele CJC, a fost ales reprezentant. Proiectul a trecut

Tot în cadrul ședinței, consilierii județeni au aprobat desemnarea vicepreședintelui Stelian Gima, vicepreședinte al CJC, pentru a exercita calitatea de reprezentant al Județului Constanta în Proiectul “Construim Europa Împreună cu autoritățile locale”, lansat de Comisia Europeană. Proiectul crează o rețea europeană a aleșilor locali, în cadrul căreia aceștia vor putea să conlucreze și să disemineze informații în legătură cu chestiunile UE care vizează populația locală.

8. Proiect de hotărâre nr.115/15.05.2023 privind aprobarea contribuției Județului Constanța la bugetul de venituri și cheltuieli al Agenției pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est pentru anul 2023. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General Georgescu Elena, Direcția Generală de Proiecte)

Proiectul a trecut

9. Proiect de hotărâre nr.121/16.05.2023 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Judetului Constanța pe anul 2023. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General Țuțui Emilia Georgeta, Direcția Generală Economico-Financiară)

Proiectul a trecut

10. Proiect de hotărâre nr.116/16.05.2023 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, a Listei Investitii și a Programului de Evenimente Culturale, pe anul 2023, pentru Centrul Cultural Judetean Constanta „Teodor T. Burada”.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General Abibula Stroe Ștefania Laura, Centrul Cultural Judetean Constanta „Teodor T. Burada”)

Proiectul a trecut

Modificări bugetare au intervenit și în cazul  a două instituții subordonate CJC. Astfel, în cazul Centrului Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada”, bugetul a fost majorat cu suma de 4.278.717 lei, rectificare ce se datorează reluării după 11 ani de absență, a Festivalului Național de Muzică Ușoară “Mamaia” – ediție aniversară în anul 2023, în acest an împlinindu-se 60 de ani de la prima ediție.
Și în cazul bugetului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța vorbim de o majorare, respectiv cu suma de 266.900 lei, de la 42.660.561 lei, la 42.927.461 lei.

11. Proiect de hotărâre nr.117/16.05.2023 privind transmiterea temporară a dreptului de administrare către Consiliul Local al Municipiului Medgidia a unui tronson din drumul județean DJ 222. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General Adjunct Voitinovici Diana Roxana, Direcția Generală Tehnică, Urbanism și Amenajarea Teritoriului)

Proiectul a trecut

12. Proiect de hotărâre nr.118/16.05.2023 privind revocarea dreptului de administrare a imobilului (teren) în suprafață de 1356 mp înscris în cartea funciară 251607 instituit în favoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și constituirea dreptului de administrare în favoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori".
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General Adjunct Voitinovici Diana Roxana, Direcția Generală Tehnică, Urbanism și Amenajarea Teritoriului)

Proiectul a trecut

13. Proiect de hotărâre nr.119/16.05.2023 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare de la Muzeul de Artă Populară Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director Executiv Caterinici Monica Cristina, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate)

Proiectul a trecut

14. Proiect de hotărâre nr.120/16.05.2023 privind aprobarea Organigramei și a Statului de funcții de la Muzeul de Artă Populară Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director Executiv Caterinici Monica Cristina, Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate)

Proiectul a trecut

15. Proiect de hotărâre nr.122/17.05.2023 privind aprobarea participării Județului Constanța în calitate de membru fondator la înființarea Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Bucur Gheorghe, Șef Serviciul Juridic și Contencios )

Proiectul a trecut

16. Proiectul de hotărâre nr.123/17.05.2023 privind depunerea proiectului Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi a unităților de învățământ preuniversitar care funcționează pe raza Județului Constanța și a cheltuielilor aferente.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General Georgescu Elena, Direcția Generală de Proiecte )

Proiectul a trecut

17. Proiect de hotărâre nr.124/17.05.2023 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2023, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
(Susține Director Executiv, Martin Oana Aurora, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate , Sport și Învățământ)

Proiectul a trecut

18. Proiect de hotărâre nr.125/18.05.2023 privind aprobarea studiului de oportunitate și a documentației de delegare a gestiunii serviciului de administrare a domeniului drumuri județene, poduri și podețe aflate în patrimoniul județului Constanta. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General Adjunct Voitinovici Diana Roxana, Direcția Generală Tehnică, Urbanism și Amenajarea Teritoriului)

Proiectul a trecut

19. Proiect de hotărâre nr.126/18.05.2023 privind încetarea calităţii de membru din Consiliul de administraţie al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ,,Maria Montessori’’ Constanţa. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Bucur Gheorghe, Șef Serviciul Juridic și Contencios)

Proiectul a trecut

20. Proiect de hotărâre nr.127/19.05.2023 privind înlocuirea unui reprezentant al Consiliului Județean Constanța, membru în Consiliul de administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Maria Montessori Constanța, pentru anul școlar 2022-2023. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director Executiv, Martin Oana Aurora, Direcția de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ)

Proiectul a trecut

21. Proiect de hotărâre nr.128/19.05.2023 privind darea în folosință gratuită Asociației Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța a unor spații din interiorul imobilului situat în strada Nicolae Titulescu nr. 32, Municipiul Constanța, Județ Constanța, proprietate publică a Județului Constanța. Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Susține Director General Chelariu Ermil, Direcția Generală ADPP-Autoritate Județeană de Transport)

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul privind aprobarea participării Județului Constanța, în calitate de membru fondator la înființarea Asociației “Organizației de Management al Destinației Județul Constanța”. Astfel, Județul Constanța, prin Consiliul Județean Constanța, Organizația de Management al Destinației Mamaia (OMD Local) și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, în calitate de membri fondatori, se asociază și cooperează în cadrul OMD-ului Județean, ce are ca scop principal dezvoltarea și promovarea turistică a județului Constanța. Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici. Totodată, CJC vine în sprijinul Organizației de Management al Destinației Mamaia (OMD Local), prin darea în folosință gratuită a unor spații din incinta Centrului de Excelență în Turism și Servicii Tomis, situat în strada Nicolae Titulescu nr. 32, Municipiul Constanța, Județul Constanța.

Proiectul a trecut

22. Proiect de hotărâre nr.129/19.05.2023 privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici faza DALI aferenți proiectului „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța” . Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (Director General Georgescu Elena, Direcția Generală de Proiecte)

Proiectul a trecut

Alte două proiecte de hotărâre au vizat încetarea calității de membru în Consiliul de Administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Maria Montessori” Constanța, a domnului Caprinciu Stelică, ca urmare a exprimării în scris a opțiunii de renunțare la această calitate, sub incidența pevederilor art. XII din Ordonanța de Urgență nr. 34/2023. Prin urmare,  s-a luat act de opțiunea de renunțare în termen a domnului Caprinciu Stelică, fiind desemnat un nou reprezentant al CJC, în persoana doamnei Semiran Abdurefi.

Nu în ultimul rând, în ședință, a fost aprobat proiectul referitor la actualizarea indicatorilor tehnico-economici, faza DALI, aferenți proiectului “Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”. Ca urmare a definitivării documentației, a rezultat o valoare de 68.804.543,95 lei cu TVA. Mai multe informații regăsiți aici.

Ședința s-a ținut în regim  fizic și au fost prezenți un număr de 36 de consilieri județeni.

Video:

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muuulte proiecte au trecut,pe repede inainte,dar si multe rectificari sau prelungire a termenelor contractuale!De ex. lucrari pe strada Stefan cel Mare...........Azi a fost si cam cald iar daca au facut economie la clima...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510