REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Consiliul Județean Constanța ia bani de la UE pentru dezvoltarea turismului subacvatic

Consiliul Județean Constanța ia bani de la UE pentru dezvoltarea turismului subacvatic

Replica API 7 noiembrie 2018 | 00:23 412

Consiliul Judeţean Constanţa în calitate de lider de parteneriat, împreună cu Asociaţia pentru Transferul Tehnologiei, Inovaţiei din Bulgaria şi Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova şi Autoritatea Guvernamentală a Districtului Enez din Turcia, în calitate de beneficiari, au semnat în data de 17 Septembrie a.c., contractul de finanţare aferent proiectului „Patrimoniul cultural comun – Sursă de dezvoltare a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre”– TREASURE, cod eMS BSB-371.

Proiectul este finanţat din fonduri europene prin Programul Transfrontalier Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, Prioritatea 1 – Promovarea mediului de afaceri şi a antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre, Obiectivul Specific 1.1 – Promovarea în comun a mediului de afaceri şi a antreprenoriatului în sectoarele turismului şi culturii, cu o valoare totală de 939.544 euro. Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa este de 27.287,52 euro.

Obiectivul general al proiectului constă în promovarea în comun a afacerilor şi antreprenoriatului în sectoarele de turism şi cultură în regiunile partenere din Bazinul Marii Negre.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește dezvoltarea activităţilor specifice precum crearea şi dotarea unei infrastructuri cu echipamente de cercetare şi expunere muzeală a patrimoniului cultural şi natural, submers şi clasic astfel încât, la finalizarea proiectului, partenerii să beneficieze de echipamente ( de exemplu, echipamente de scufundare şi expunere clasică şi digitală), promovate într-o manieră modernă (album şi hărţi digitale, festival, site şi un eveniment comun).

Proiectul vizează din perspectiva activităţilor Consiliului Judeţean Constanţa dezvoltarea infrastructurii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, aferentă patrimoniului submers, prin dotarea laboratorului de cercetare subacvatică cu echipamente specifice, de cercetare (costume umede, costume uscate, computer de scufundare, scan side, barcă cu peridoc, ROV - vehicul subacvatic, hărţi digitale, autovehicul, ochelari VR, aparat de proiecţie holografică, web site dedicat proiectului, plachete, etc).

Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunteti dilibau cine draq ar veni sa urmareasca niste pui de guvizi sau chefal
0
0
Vindem ambarcatiuni de cercetare Parker 800PH, ne gasiti via unchiul google.
0
0
Initiativa buna. Cine o aplica, hotii nou numiti la conducerea muzeului?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510