REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Consiliul Județean, detalii cu privire la proiectul de construire a Departamentului „Sănătatea mamei și copilului”. Video

Consiliul Județean, detalii cu privire la proiectul de construire a Departamentului „Sănătatea mamei și copilului”. Video

Ana Maria LIPAN, Victor ROTARU 23 noiembrie 2023 | 11:00 1241

Joi, 23 noiembrie a.c., începând cu ora 11:00, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța, a avut loc o conferință de presă ocazionată de semnarea contractului de servicii de proiectare (faza PT), asistență tehnică și execuție aferente proiectului „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța”.

Consiliul Judetean, detalii cu privire la proiectul de construire a Departamentului „Sanatatea mamei si copilului”. Videostânga-Mihai Lupu, centru- Cătălin Vișan, dreapta- Petre Enciu

În cadrul evenimentului, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a prezentat informații de importanță majoră cu privire la evoluția acestui proiect, inclusiv detalii relevante despre termenele implicate și informații despre constructor.

Consiliul Judetean, detalii cu privire la proiectul de construire a Departamentului „Sanatatea mamei si copilului”. VideoMihai Lupu

"Este un eveniment important pentru Consiliul Județean  și pentru județul Constanța. Mulțumesc domnilor directori și doctori, pentru că fără sprijinul lor nu am fi ajuns azi aici. Mulțumesc și vicepreședintelui Enciu pentru munca depusă. Vreau să vă asigur, azi, că această licitație a fost una de anvergura, au fost 27 de companii care au cumpărat acest caiet de sarcini. Azi o să prezentam puțin acest proiect.", a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean. 

Director General al Direcției Generale de Proiecte, Georgescu Elena, a oferit, de asemenea, mai multe detalii cu privire la evoluția proiectului și procedurile necesare demarării lui. 

"Încă din 2021 au fost făcute demersurile pentru susținerea la finanțare a acestui proiect. În 2022 am realizat documentația care respecta toate normele cât și exigențele cadrelor medicale. A trebuit să adaptăm tot timpul, din mers, documentația. În decembrie 2022 am plecat cu proiectul la finanțare. În ianuarie 2023 am aflat că a primit finanțarea. În aprilie am semnat contractul de finanțare, cu o valoare de 179 milioane de euro.", a menționat aceasta. 

În cadrul conferinței, a luat cuvântul și Petre Enciu, vicepreședintele Consiliului Județean, care a jucat un rol important în demararea proiectului. 

Consiliul Judetean, detalii cu privire la proiectul de construire a Departamentului „Sanatatea mamei si copilului”. VideoPetre Enciu

"Nu pot să nu recunosc, pentru mine este un moment emoțional să mă știu unul dintre semnatarii acestui contract. Vorbim de peste 400 de milioane de lei pe care îi vom deconta prin PNRR. Începând de azi putem spune că punem umărul la treaba, încheiem cu procedurile birocratice.", a precizat acesta. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016