REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.1° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.1° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

CONSTANŢA ar putea avea doi MINIŞTRI în GUVERNUL CÎŢU

CONSTANŢA ar putea avea doi MINIŞTRI în GUVERNUL CÎŢU

Replica API 12 decembrie 2020 | 00:00 5062

Se dau lupte crâncene în interiorul marilor partide pentru împărțirea ministerelor. În cadrul negocierilor pentru noul Guvern de coaliție, format între PNL, USR-PLUS și UDMR, vor fi împărțite 16 ministere, cu 18 portofolii. Doi constănțeni se vehiculează să intre în cursa negocierilor pentru două ministere. Vorbim despre Stelian Ion, care este propunerea USR-PLUS pentru postul de ministrul al Justiției, iar liberalii îl propun la Ministerul Finanțelor pe constănțeanul Bogdan Huțucă.

Pe lângăHuţucă, la Finanţe, liberalii mai au două propuneri: Ionel Dancă, Lucian Heiuș, în timp ce USR-PLUS îl vor pe Claudiu Năsui. La Justiţie, PNL îl vrea pe Cătălin Predoiu.

Huțucă: Nu vreau Ministerul Finanțelor!

PNL își dorește următoarele portofolii: Finanțe, Dezvoltare, Transporturi, Interne, Justiție Economie, Externe, Fonduri Europene. Portofoliile Educație, Muncă, Cultură, Mediu, Sănătate le-ar reveni celor de la UDMR. USR își dorește Ministerul Justiției, Finanțelor, dar și funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru Dan Barna.

Contactat telefonic, Bogdan Huțucă spune că nu este interesat să preia Ministerul Finanțelor, pentru că nu își dorește acest lucru.

Stelian Ion: Vedem ce se decide!

Stelian Ion spune că încă sunt discuții, însă ia în calcul să prea portofoliul Justiției. ” Vedem ce negociem, negocierile încep mâine. Trebuie să avem Guvern până de Crăciun, sunt măsuri urgente de luat, avem bugetul…”, a spus Stelian Ion. Acesta a precizat că USR își dorește și președinția Camerei Deputaților. ” Atâta vreme cât prim ministrul este de la PNL, poate fi o variantă să preluăm Camera Deputaților”, a continuat politicianul. ”

La negocierile de sâmbătă, PNL intră cu propunerea de prim minsitru în persoana lui Florin Cîţu. UDMR vrea un viceprmier, al felşi USR-PLUS.

Propunerile partidelor PNL, USR-PLUS pentru portofolii

Interne: Marcel Vela sau Laurențiu Leoreanu de la PNL, Dragoș Tudorache de la USR PLUS; Finanțe: Bogdan Iulian Huțucă, Lucian Ovidiu Heiuș sau Ionel Dancă de la PNL, Claudiu Năsui sau Anca Dragu de la USR PLUS

Economie: Virgil Popescu de la PNL

Dezvoltare: Ion Ștefan, Laurențiu Leoreanu, Florin Roman, Raluca Turcan, Robert Sighiartău de la PNL; Ionuț Moșteanu sau Cristian Ghinea de la USR PLUS

Justiție: Cătălin Predoiu și Daniel Fenechiu de la PNL, Stelian Ion de la USR PLUS

Transporturi: Lucian Bode de la PNL, Cătălin Drulă de la USR PLUS

Muncă: Violeta Alexandru și Dan Vîlceanu de la PNL, Cristian Seidler de la USR PLUS

Mediu: UDMR / Posibil să apară un nou minister pentru Ape și Păduri care să fie revendicat de PNL

Sănătate: Nelu Tătaru de la PNL, Cseke Attila de la UDMR

Externe: Bogdan Aurescu, PNL

Fonduri UE: Marcel Boloș de la PNL

Apărare: Nicolae Ciucă, PNL

Educație: UDMR (o variantă este Szabo Odon sau Hegedus Csilla)

Tineret și Sport: USR sau UDMR

Agricultură: Emil Dumitru -PNL

Cultură: PNL și USR PLUS ar vrea să cedeze UDMR-ului acest minister

Relația cu Parlamentul - Nini Săpunaru de la PNL

Negocierile între marile partide pentru ministere încep sâmbătă, 12 decembrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu zic ca daca nu-i dau lui sterian ministerul justitiei , atunci este musai sa-l puna pe marele economist cocargeanu la ministerul economiei , pe finantistul caragheorghe la finante si pe parasuta de garip la ministerul dezvoltarii. O satra de impostori vopsiti peste noapte in politicieni onorabili.
9
0
Ce partid e la guvernare Constanta si Cluj sunt centrele de intelighentie...mai sa fie.
0
0
Constanta a avut onoarea sa dea si un Presedinte acestei tari , degeaba , un derbedeu...
8
3
stelian zici ca e robotul ala de tinichea din STAR WAES CP3O
7
0
Ca toti aveti prieteni machedoni si in fata nu le spuneti nimic dar in anonimat sunteti mari patrioti. Puteti sa va luati baronii, interlopii si puscariasii psd-isti si via Rusia sau la Dodon
0
10
Da sa zicem ca ajung astia ministri? Si? Care-i marea scofala? La ce ne foloseste noua constantenilor oaneni de rand? Se fac ministri pentru ei si neamul lor sa faca matzul gros!
12
0
Ce a facut Liviu Popa la RADET de cand este director?In atatia ani ce s-a facut de s-a ajuns in situatia asta?Nesimtitilor,dati-va demisia! In 2014 am venit cu dosarul pt.debransare si racordarea la gaz,au respins totul pe motiv ca nu mai era nimeni racordat in toata asociatia de proprietari!Pai pe criteriul asta nu se bransa nimeni,niciodata,erau toti respinsi !Trei zile din sase am stat fara apa calda si caldura in aceasta saptamana! Demisia ! Mazare si Fagadau,sunteti niste nenorociti!
4
1
va fi omul lui Mazare, in guvern. Circula o vorba, la vremuri noi, tot noi!
11
1
In mod normal la scorul obtinut de stelian ion atat la alegerile locale cat si cele parlamentare ar cam trebui sa isi ia viteza de la conducerea usr constanta.... dar nu o sa faca asta pt ca nici nu are cine sa vina sa i spuna in fata lucrurile si este din tabara lu barna.... pnl cta are dreptul sa ceara un minister. Rezultatele o impun. Dar ramane de vazut.
8
0
Mai bine caldura in apartamente! Si apa calda menajera!
11
0
Ahahahahahahaha
4
1
Pentru unul.....11.37.....tu vrei ca sa repare tevile intr-o luna ce n-au raparat cupanii in 20 ani....pe felix il stii?????eeeee,asta ar fi trebuit sa le faca.....
6
4
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
8
8
Daca Hutuca sjunge ministru de finante...inseamna ca vom avea un guvern mai rau ca asta de acum
9
3
UDMR sunt iar la guvernare ....la kkt cu toata clasa politica de mincinosi notorii...sictir PNL
8
3
Bah, Bobo! Je suis roman, e un titlu dintr-un ziar extremist maghiar care ne-a luat apararea, culmea, in scandalul cu Coltescu, fotbal!
8
0
ar putea, dar n-o sa aiba
2
1
Ok inteleg propunera Hutuca ptr finante. Omul e finantist stie meserie, nimic de zis. Dar cum sa-l propui pe Danca. Pai pe asta il inseala vanzatoarele la magazin cand ii dau restul gresit. E praf. Doamne...rau am ajuns. Ce e mai grav ca poulatia este manipulata rau si habar nu au ce se intampla. Dar o sa simta...
9
0
APA CALDA SI CALDURA CAND ?! DUPA TENTATIVA DE ASEARA ACUM IAR E RECE TOTUL ! AM PLATIT TOATE TAXELE LA TIMP !
13
4
Toata lumea critica machedonii si vad ca nu au sesizat ca Ion Stelian este si el, din aceeasi etnie! Sa ne intelegem, nu am nimic cu ei insa, chiar atat de naivi sa fiti sa l votati, in conditiile in care ati vazut cu totii la ce s-a pretat sa obtina aceea amarata de garsoniera? Pe bune, chiar ne meritam soarta, pentru ca ati avut senzatia ca votul reprezinta un instrument de joaca!
25
2
Cu asemenea indivizi votati de o mare parte de cetateni romani turmentati sau idioti, Romania se va prabusi si mai mult si economic si al justitiei si al saraciei. Deci Catu, groparul economiei rom. prim ministru, asta Stelian ministru, aia de UDMR, cine poate crede ca Romania se indreapta pe calea dezvoltarii si a bunastarii.
17
4
deci intr-un an economia romaniei o sa duduie sau dupa caz...BUBUIE
8
1
Numai faceti planurile si numai dati nume ca catu nu v-a fi primministr
8
1
Mai rau, chiar ca nu se poate!
16
1
Cacagheorghe trebuia sa ridice semne de intrebare cand te uiti pe cv. Vezi ca 1 lui job a fost la aeroportul Kogalniceanu. Cati dintre noi am aplicat si am reusit sa ne angajam acolo?probabil nici unul. Asta e ca Palaz, care dupa facultate 1 lui job a fost la primaria Cta. Cum dreq reusesc oamenii astia nu stiu? eu dupa facultate am colindat firme de crewing de 3 sau 4 ori fiecare in decurs de 3 luni ca sa imi pot gasi ceva si astia doar bat din palme...
20
0
Mai usor cu trasul pe nas ca aveti halucinatii!
10
2
Daca puneti ungur la educatie limba maghiara va deveni obligatorie in toata tara?
23
0
Pe Olec si Bolec!
9
0
Bah Sicutza! Se zice "roumain".
10
2
Ca sa ajungi la finante prin pile este usor.Greu este daca nu ai cap si te faci de rahat.Mai greu este sa nu iti dai seama ca esti prost,sa te afisezi,sa iei decizii proaste,de dragul de a conduce un minister.Toti sa-ti spuna ca nu este bine si tu sa te crezi buricul pammantului,cu 7 facultati private afara platite de ma-ta si tac-tu dar habar sa n-ai de nimic.Sa vii in fata poporului ca un bou.Sa nu sti sa gestionezi problemele si sa arati cat de prost esti cu facultati private. Daca erau destepti se vedeau lucrurile bune... asa vedem prostia si ingamfarea unor tuti cu facultati platite.
14
1
Mediu, Sanatate, Educatie si Tineret la UDMR!!! Un vis implinit! Multa sanatate celor care v-au votat! Je suis roman!
26
0
Stelian , nu te incearca un sentiment de rusine cand vezi in ce a reusit sa transforme bunul tau amic , Caragheorghe , filiala USR Constanta ? A acaparat toate functiile din partid prin intermediul unor personaje mediocre , Ochiulet , Cocargeanu sau Garip sunt doar cateva exemple. Ma gandesc ca daca tot este sa schimbam ceva pe la centru , sa mergem si prin filiale cu valul schimbarii , nu de alta dar machedonizarea filialei locale este mai mult decat evidenta. Poate fi si explicatia disperarii care i-a cuprins pe romani de au ajuns sa voteze AUR ...
37
2

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620