REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.6° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
25.6° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

Constanța dă startul verii culturale: JazzUP și ArtUP, concerte senzoriale, artă subacvatică și experiențe memorabile

Constanța dă startul verii culturale: JazzUP și ArtUP, concerte senzoriale, artă subacvatică și experiențe memorabile

A.F. 17 iulie 2024 | 16:25 887

În iulie, constănțenii găzduiesc două evenimente culturale de excepție, odată cu lansarea expoziției de artă stradală și subacvatică ArtUP și a celei de-a șasea ediție e JazzUP Sea Fest, organizate de Asociația culturală CultART. Sub conceptul "Un singur festival, infinite perspective culturale", evenimentele JazzUP și ArtUP vor transforma Constanța între 8 și 28 iulie într-un hub artistic vibrant. De la concerte de jazz clasic senzoriale la expoziție de artă subacvatică, festivalurile îmbină muzica și arta vizuală într-un mod captivant, democratizând accesul la cultură pentru publicul larg.

Constanta da startul verii culturale: JazzUP si ArtUP, concerte senzoriale, arta subacvatica si experiente memorabile

Sub umbrela festivalurilor JazzUP și ArtUP, evenimentele oferă publicului experiențe unice și gratuite. ArtUP aduce o expoziție inedită pe faleza și în adâncurile Mării Negre, unde lucrările celebrului pictor Nicolae Grigorescu, alături de alți artiști remarcabili care vor performa live, vor fi expuse într-un cadru spectaculos. În paralel, JazzUP Sea Fest, organizat în perioada 17-21 iulie, va oferi un maraton de muzică live, de la jazz clasic la fusion, cu artiști de renume internațional, în unele dintre cele mai emblematice locații din Constanța.

Constanta da startul verii culturale: JazzUP si ArtUP, concerte senzoriale, arta subacvatica si experiente memorabileValentin Ștefan Ștefăniță

„Aceste două concepte unice aprofundază conexiunile dintre muzică, artă vizuală și arhitectură, creând o experiență culturală completă și integrată. ArtUP aduce în atenția publicului lucrările marelui pictor Nicolae Grigorescu, în contextul în care Muzeul de Artă din Constanța găzduiește cea mai mare expoziție a artistului. JazzUP Sea Fest 6 aduce un maraton de jazz cu artiști remarcabili care vor performa live în locații iconice ale orașului. Ne dorim să inspirăm, să educăm și să creăm legături puternice între artiști și public, consolidând astfel scena culturală locală și poziționând-o pe harta internațională“, a declarat Valentin Ștefan Ștefăniță, președintele Asociației Culturale CultART și fondatorul celor două concepte, ArtUP și JazzUP.

Un singur festival, infinite perspective culturale

Cu o paletă culturală care transcende granițele convenționale, JazzUP Sea Fest și ArtUP creează o simbioză între tradiție și inovație, oferind publicului o călătorie artistică fără precedent. 

Experiențe vizuale revoluționare oferite de ArtUP

8 iulie: Lansare ArtUP pe faleza din Constanța. Evenimentul marchează începutul expoziției de artă stradală, cu zeci de lucrări care inspiră oamenii să viziteze Muzeul de Artă din Constanța și să descopere expoziția originală a pictorului Nicolae Grigorescu.

11 iulie: Lansarea expoziției subacvatice. Lucrările vor fi scufundate în adâncurile Mării Negre, iar vizitatorii vor avea oportunitatea de a le admira echipați cu echipament scuba diving, fiind ghidați de profesioniști în această experiență memorabilă din adâncurile mării.

17-21 iulie: Performance artistic live pe faleza din Constanța, cu participarea pictorului Laurențiu Popa, supranumit Rembrandt de România. Alături de el, alți pictori vor crea opere de artă în timp real, oferind publicului ocazia de a lua parte la nașterea unui proces creativ.

Constanta da startul verii culturale: JazzUP si ArtUP, concerte senzoriale, arta subacvatica si experiente memorabile

Jazz clasic, Bossa Nova și Fusion: concerte memorabile la JazzUP Sea Fest 6

JazzUP Sea Fest aduce muzica la viață prin trei module distincte: JazzUp Young, JazzUp Sea Fest și JazzUp Session. JazzUp Young se concentrează pe educația muzicală a copiilor, oferind ateliere interactive și sesiuni de mentorat cu artiști consacrați și peste 40 de instrumente muzicale, de la viori ¼ până la piane. JazzUp Sea Fest reprezintă inima festivalului, cu o serie de concerte live, variind de la jazz clasic la fusion și experimental. JazzUp Session oferă sesiuni spontane de improvizație, reunind artiști consacrați și tineri talentați într-o experiență muzicală autentică.

17 iulie: Plaja Gaia, Constanța

● Deschidere JazzUP Sea Fest: O seară plină de entuziasm, cu o petrecere vibrantă pe plajă și o licitație în scop caritabil

18 iulie: Muzeul de Artă, Constanța

● Concert și experiență senzorială: Pianista Eliza Puchianu și violonistul Sabin Penea (care va cânta la vioara sa Gagliano, evaluată la 200.000 de euro) oferă un recital captivant de muzică clasică și jazz, culminând cu un moment "blindfolded" pentru o experiență auditivă intensă. 
● Panel de discuții „Let's talk about art”: O sesiune interactivă cu experți din domeniul artelor, discutând despre influențele și conexiunile dintre diferitele forme de artă.

19 iulie: Farul Genovez, Constanța

● Jazz & bossanova by the sea: Cristina Radu și Joco Orosz-Pal aduc la viață farmecul Bossa Novei și jazz-ului american cu piese clasice precum "Girl from Ipanema" și "Bye Bye Blackbird."

20 iulie: Casa cu Lei, Constanța

● Live looping & soundscapes: AmbienTales (Cristi Horia & Sorin Romanescu) creează pe loc peisaje sonore multidimensionale prin tehnici de live looping și sound designing, îmbinând barocul muzical cu jazz-ul contemporan.

21 iulie: Cazino Constanța

● Modern fusion jazz: AmphiTrio (Andrei Petrache, Filip Goron, Mike Alex) aduce un mix inovator de jazz modern și fusion, prezentând compoziții originale care au cucerit scenele festivalurilor internaționale.

Așadar, JazzUP Sea Fest și ArtUP sunt catalizatori culturali care îmbogățesc peisajul artistic al Constanței și oferă publicului experiențe de neuitat. Pentru mai multe informații puteți accesa www.jazzup.ro.

Partener media principal este Radio Guerrilla.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516