REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
23.8° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

CONSTANȚA, GROAPA de GUNOI a CANADEI: ZDRENȚE pe post de HAINE second hand! Video

CONSTANȚA, GROAPA de GUNOI a CANADEI: ZDRENȚE pe post de HAINE second hand! Video

Replica API 11 ianuarie 2022 | 13:39 3980

Scenariul conform căruia România devine groapa de gunoi a Europei și a altor state de din afara ei, începe să se confirme pe zi ce trece. Implicit vorbim despre Constanța, unde în ultima perioadă, containere sosesc pe bandă rulantă. În acte, marfa apare denumită sub diferite forme, în realitate fiind vorba de... gunoi. Și în ziua de marți, 11 ianuarie, au fost descoperite alte transporturi de acest gen, de data aceasta fiind vorba de haine sosite din Canada, murdare, fără a trece, în prealabil, prin procese de dezinfecție și dezinsecție.

Haine este mult spus. Așa cum se poate observa în imagini este vorba, efectiv, de zdrențe murdare, care reprezintă un pericol. Însă, în acte figurau ca haine second hand, sosite din Canada. Trannsportul a fost verificat în Portul Constanța, pe fir intrând și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

După cum deja este cunoscut, procurorul care a pornit în lupta cu stârpirea acestui fenomen, al deșeurilor sosite pe meleagurile noastre, în mod ilegal, este procurorul Teodor Niță. Până la acest moment are în lucru mai multe dosare penale, fiind vorba de deșeuri sosite în Portul Constanța, trecute în acte sub diferite forme.

Revenind la situația obiectelor vestimentare sosite în cursul zilei de marți, 11 ianuarie, cunoaștem cu toți faptul că fenomenul hainelor second hand, sosite din Canada, a luat amploare, existând magazine în acest sens atât în Constanța cât și în țară.

Însă, în imagini puteți observa despre ce articole vestimentare este vorba.

Legea spune clar că aceste articole necesită a fi dezinfectate și necesită a fi însoție de un document distinct pentru fiecare lot, care să certifice efectuarea operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție. Toate articolele care nu respectă aceste prevederi sunt considerate periculoase și se retrag de pe piață, conform legii.

Ceea ce s-a întâmplat și în cazul lotului sosit din Canada.

La fața locului a fost și Horia Constantinescu, șeful CJPC (Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor).

Oficial: Trei containere cu 77 tone de deșeuri din haine second-hand, descoperite în Portul Constanţa

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au depistat trei containere ce conţineau 76.789 kg haine second-hand catalogate ulterior ca fiind deşeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

În data de 11.01.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului - Comisariatul Județean Constanța au efectuat contrul asupra a trei containere, încărcat conform documentelor de insoţire cu haine second-hand. Acestea urmau să fie importate din Canada de către o societate comercială de pe raza județului Mureș.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate 76.789 kg îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, nefiind supusă procesului de curățare, dezinfecție şi dezinsecție.

Reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că acestea sunt, în fapt, deșeuri inutilizabile și nu pot fi puse în vânzare în România, iar întreaga cantitate urmează a fi returnată către expeditor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Agenției Europene FRONTEX.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de importul de deșeuri cu încălcarea prevederilor legale și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.

Video:

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce a constat sprijinul Agentiei Frontex ?
3
1
europei, acum importam ! si de mai departe
6
0
Scoateti putorile de prin birouri si sortati ! Dati la oamenii amarati dupa ce le spalati pe cheltuiala importatorului ! Mare treaba faceti voi ca stati 1000 si vociferati si filmati ! Cel mai tare este ala cu ia uitati domnul horia ! fimiar scarba !
15
5
Mare descoperire haine
10
6
importul de haine sh
12
1
Puscarie pentru importatorii de gunoaie!
24
0
alea se spala, se aticheteaza si le vedeti prin magazinele din mall-uri!
18
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303